?>

BATMAN BAROSU’NDAN YENİ AÇIKLAMA

GÜNDEM - 5 yıl önce

Batman'ın Beşiri ilçesine bağlı Kurukavak (Hamduna) köyünde 18 yaşında İ.E. isimli genç kız, dün ikamet ettiği evde av tüfeği ile kendini vurmuştu. Batman’da özel bir hastanede ağır yaralı olan yatan genç kızın, bir kamu çalışan tarafından istismara uğradığı ve alıkonulduğu için intihar girişiminde bulunduğu iddia edildi. Öte yandan ağır yaralanan genç kızın yapılan ameliyatta, böbrek ve dalağı alındı. 

SİİRT’TE GÖZALTINA ALINAN ŞÜPHELİ SERBEST BIRAKILDI

Sosyal medyada olayla ilgili bilgi kirliliği yaşanırken, Batman Barosu olayın Siirt’te gözaltına alınan bir şahıssa dikkat çekti: “Suç mahallinin Siirt olması nedeni ile şüpheli Siirt Cumhuriyet Başsavcılığınca gözaltına alınmıştır. Mağdur 2002 doğumlu  İ.E isimli şahsın şüpheli M.O isimli şahıs tarafından cinsel saldırıya uğraması olayına ilişkin Siirt Cumhuriyet Başsavcılığınca nitelikli cinsel saldırı suçundan soruşturma başlatıldığı, yürütülen soruşturma kapsamında alınan mağdur beyanı ve dosya kapsamına giren Adli Tıp Raporu üzerine şüpheli M.O isimli şahsın 16/07/2020 tarihi saat 14:00 sıralarında alınan gözaltı kararına istinaden mevcutlu olarak 17/07/2020 tarihinde Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı’nda hazır edildiği, alınan ifadesine müteakip tutuklama istemi ile Siirt Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilmiştir. 17/07/2020 tarihinde Siirt Sulh Ceza Hakimliği tarafından sorgulaması yapılan M.O isimli şüpheli, adli kontrol altına alınarak yurt dışına çıkışının yasaklanmasına karar verilmiş ve serbest bırakılmıştır.”

“OLAYIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Dakikalar önce verilen serbest bırakılma kararının ardından bir açıklama daha yapan Batman Barosu: “Mağdur İ.E’nin Batman ili Beşiri ilçesi Kurukavak Köyü’nde intihara teşebbüs etmesi olayı ile ilgili olarak Batman Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma yürütülmekte, mağdur İ.E’nin tedavi işlemleri Batman ilinde devam etmekte ve süreç yakından takip edilmektedir. Bu nedenle Batman ve Siirt Cumhuriyet Başsavcılıklarınca yürütülen her iki soruşturma olayın öğrenildiği andan itibaren büyük bir titizlikle Siirt Barosu ve Batman Barosu tarafından takip edilmiştir. Bundan sonra da yürütülen soruşturmalarla ilgili olarak gereken tüm hukuki desteğin Batman ve Siirt Barosu tarafından verileceğini ve olayın takipçisi olunacağını kamuoyuna saygıyla bildiririz.”

 

Haftanın Öne Çıkanları

Hayal, düetle bütünleşti!

2020-07-13 15:50 - MAGAZİN

Kaygusuz “TPİC işçileri 15 saat çalışıyor!”

2020-07-15 16:53 - YEREL

BATMAN’DA ÜZÜCÜ OLAY; AMCA YEĞEN YAŞAMINI YİTİRDİ

2020-07-11 20:17 - GÜNDEM

SYDV İÇİN BİNA YAPILIYOR

2020-07-12 15:35 - GÜNDEM

BATMAN VALİ YARDIMCISI VE BAZI İLÇE KAYMAKAMLARI DEĞİŞTİ

2020-07-14 09:24 - GÜNDEM

HDP’Lİ KADINLAR; “İSTANBUL SÖZLEŞMESİ UYGULANSIN!”

2020-07-12 13:40 - GÜNDEM

HAL VE OTOGAR VE PARKLAR İNCELENDİ

2020-07-12 13:43 - YEREL

MMO’DAN YENİ AÇIKLAMA

2020-07-13 13:13 - YEREL

HAYIRSEVER İŞADAMININ KATKILARIYLA ‘AKIL VE ZEKA ATÖLYESİ’ AÇILDI

2020-07-12 13:37 - EĞİTİM

YENİ TAZİYE EVİ’NİN TÜM HİZMETİ BELEDİYEDEN

2020-07-13 13:15 - YEREL

İlgili Haberler

BATMAN’DA SANAYİ ATAĞI: OSB VE KSS’LERLE YENİ VİZYON

17:29 - GÜNDEM

KURALAR ÇEKİLDİ, SONUÇLAR NEDEN AÇIKLANMIYOR?

17:14 - GÜNDEM

MEZARLIK NAKLİ OLAYINA İLİŞKİN BELEDİYE'DEN AÇIKLAMA

16:49 - GÜNDEM

63 YAŞINDAKİ KADIN HER YERDE ARANIYOR

13:43 - GÜNDEM

6 AYDA 6 MİLYAR DOLAR İHRACAT

13:39 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

BU YÜK ONLARA AĞIR

17:30 - YAŞAM

BATMAN’DA SANAYİ ATAĞI: OSB VE KSS’LERLE YENİ VİZYON

17:29 - GÜNDEM

KURALAR ÇEKİLDİ, SONUÇLAR NEDEN AÇIKLANMIYOR?

17:14 - GÜNDEM

MEZARLIK NAKLİ OLAYINA İLİŞKİN BELEDİYE'DEN AÇIKLAMA

16:49 - GÜNDEM

TERCİH, BİR HASAT DÖNEMİDİR

16:39 - EĞİTİM