?>

Batman Çevre Platformu: Su Kaynaklarımızı Keyfi Uygulamalara Feda Etmeyeceğiz!

YAŞAM - 7 ay önce

Batman Çevre Platformu, geçtiğimiz Ağustos ayı sonunda Sason ve Kozluk ilçelerinde yer alan ve 2 bin metre rakımda bulunan Helkis Dağı'ndaki petrol arama çalışmalarına ilişkin bir basın açıklaması yapmıştı. Açıklamada, bölgenin ana su kaynağının kirlilik tehdidi altında olduğuna dikkat çekilmişti. İki yıl önce Sason ilçesine bağlı Heybeli (Tanze) köyünde yapılan petrol sondaj çalışmalarının, 7 kilometre mesafedeki Sason Umurlu (Teraş) köyünün içme suyuna ciddi zarar verdiği, suyun bir kısmının kaybolduğu ve kalanının kirlendiği vurgulandı.
Türkiye Petrolleri Batman Bölge Müdürlüğü'nün Türk Petrol Kanunu Uygulama Yönetmeliğine aykırı davrandığını belirten Platform, Batman yönetimiyle yapılan görüşmelerde tepkilerini ilettiğini, ancak verilen sözlerin tutulmadığını ve uyarılarının dikkate alınmadığını ifade etti.
Sivil toplum kuruluşlarının yasalarla güçlendirildiğini belirten Platform, bu konuda hayali endişeler dile getirilmediğini, aksine Heybeli ve Umurlu köylerindeki somut gerçekler ışığında yönetmeliğe aykırı çalışmalar yapıldığının altını çizdi. Ayrıca çevre köylülerinin bilgilendirilmesi gerektiği halde bu bilgilendirmelerin yapılmadığını, Batman Valiliği'nin "ÇED Gerekli Değildir" kararı aldığını ve DSİ'nin su kaynaklarına dair görüşünün alınmadığını belirtti.
Batman Çevre Platformu, TPAO Genel Müdürlüğü'nü kamuoyuna bilgi vermeye ve yasalara uymaya davet ederken, Batman Valiliği'ni "ÇED Gerekli Değildir" kararını geri çekerek ÇED sürecini başlatmaya çağırdı. Platform, su kaynaklarını korumak için tüm demokratik haklarını kullanacağını ve keyfi uygulamalara karşı mücadele edeceğini duyurdu.
Son olarak, milletvekilleri, Valilik İl Su Kurulu, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve basın organlarını bu konuda duyarlı olmaya ve destek vermeye çağırdı.
Haftanın Öne Çıkanları

BİR TON ODUN BİR ÇEYREK ALTIN

2024-10-09 13:24 - TEKNOLOJİ

BIOSYS, PROJE ÖDÜLLERİNE ADAY!

2024-10-10 14:18 - TEKNOLOJİ

HASANKEYF IŞIL IŞIL

2024-10-04 16:24 - GÜNDEM

4006-TÜBİTAK BİLİM FUARLARI DESTEKLEME PROGRAMI 4006-A VE 4006-B ÇAĞRILARI YAYINLANDI!

2024-10-08 15:20 - GÜNDEM

ATABEY ÇİÇEK, HAT-TRİCK YAPTI!

2024-10-06 13:31 - SPOR

Batman'da Feci Kaza: 1 Ölü, 1 Yaralı

2024-10-10 20:27 - GÜNDEM

TEKNOFEST'te Batman'ın Yıldızları Parladı

2024-10-08 16:28 - GÜNDEM

GERCÜŞ'TE ÜZÜM HASADI BAŞLADI

2024-10-09 16:00 - YAŞAM

ÖZÜM GRUP HİZMETE AÇILDI

2024-10-07 11:15 - GÜNDEM

Ramanlı: CHP Kendi İç Çekişmelerini Bizim Üzerimizden Sağlamaya Kalkmasın

2024-10-10 10:33 - SİYASET

İlgili Haberler

MESLEĞE İLK ADIMI ATTILAR

17:08 - YAŞAM

SAĞLIK-SEN’DEN DOĞAYLA İÇ İÇE YÜRÜYÜŞ

12:04 - YAŞAM

75 TONLUK SU DEPOLARI HİZMETE GİRDİ

15:38 - YAŞAM

11 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

12:08 - YAŞAM

AFAD'DAN ENGEBELİ ARAZİDE KURTARMA TATBİKATI

09:40 - YAŞAM

Günün Manşetleri

RAMANLI: ÇİRKİN EYLEM YANLARINA KÂR KALMAMALI

10:42 - SPOR

BATMAN'DA SALATALIK HASADI SEZONU AÇILDI

10:32 - YEREL

VALİ CANALP: EMEKÇİLER KALKINMANIN TEMEL TAŞI

10:24 - GÜNDEM

BATMANLI HAKEM TÜRKİYE ŞAMPİYONASI'NDA GÖREV ALDI

10:08 - SPOR

ODUNCU'DAN 1 MAYIS ÇAĞRISI

06:47 - SİYASET