?>

Batman'da Üretim ve Ticaret Vurgusu

Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, mevduat sahiplerine paralarını ekonomiye kazandırma çağrısında bulundu.

YEREL - 6 ay önce

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 2024 verilerine göre, kişi başına düşen döviz mevduatı artışında nüfus oranına göre Batman birinci sırada yer aldı. Bu durumu değerlendiren Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, döviz mevduatı sahiplerine paralarını ekonomiye kazandırma çağrısında bulundu.
Çiftçi, özellikle döviz biriktirmenin "ölü yatırım" olduğunu belirterek, bu kaynakların ticaret ve üretime yönlendirilmesi gerektiğini vurguladı.
Çiftçi, "Batman, şu anda fırsatların en yoğun olduğu dönemlerden birini yaşıyor. İki yeni organize sanayi bölgemiz açıldı ve arsa başvuruları alınmaya başlandı. Halkımızın, tüccarlarımızın ve esnafımızın birikimlerini ticarete ve üretime yatırmasını istiyoruz. Üretim, dövizden ve diğer yatırım araçlarından çok daha karlı ve bereketlidir." dedi.

"ÜRETİM SUÇ ORANLARINI DÜŞÜRÜR"

Üretimin toplumsal faydalarına da değinen Çiftçi, "Üretim, işsizliği azaltır, sosyal refahı artırır ve suç oranlarını düşürür. Gençlerimizin iş sahibi olması hem ekonomik hem de ahlaki açıdan büyük önem taşıyor. Batman'da ticaret yapmak isteyenlere yol göstermeye ve güvenilir yatırım alanları sunmaya hazırız." ifadelerini kullandı.

"DÖVİZLERİNİZİ TİCARETTE DEĞERLENDİRİN"

Batman'ın yatırım potansiyeline dikkat çeken Çiftçi, üretimin şehrin ve ülkenin kalkınması için en önemli araç olduğunu söyledi.
Batman'ın büyümesi için üretimin arttırılması gerektiğini vurgulayan Çiftçi, şöyle devam etti:
"Üretim her halükârda bir memleketin gelişmesi için, büyümesi için, ilerlemesi için olmazsa olmazımızdır. Bu hepimiz için de önemlidir. Yani birey için de fert için de toplum için de bu çok önemli, çok gereklidir. Biz istiyoruz ki halkımız gelsin dövizlerini ticarette değerlendirsin."
Haftanın Öne Çıkanları

BAŞKAN HAMİT TUTUŞ CHP'DEN İSTİFA ETTİ

2025-02-06 19:59 - SİYASET

İNŞAAT SEKTÖRÜNDE BATMAN’DA BİR İLK!

2025-02-10 17:08 - YEREL

DEMİR, AK PARTİ'DEN İSTİFA ETTİ

2025-02-06 17:40 - SİYASET

TAPULU AİLE MEZARLIĞININ BEDELİ 40 BİN LİRA

2025-02-12 17:24 - YEREL

Batman-Kurtalan Yolunda Feci Kaza: 1 Ölü, 2 Yaralı

2025-02-09 15:44 - YEREL

BATMANLI BAŞARILI BÜROKRAT AİLE ENSTİTÜSÜ GENEL MÜDÜRÜ OLARAK ATANDI

2025-02-10 17:13 - YEREL

Batman'da Yoğun Kar Yağışı Uyarısı

2025-02-13 09:58 - GÜNDEM

ŞAHMAR TAVUK ÇİFTLİĞİ KURUYOR

2025-02-10 17:07 - YEREL

BATMAN’IN NÜFUSU 655 BİNE DAYANDI

2025-02-07 14:54 - GÜNDEM

BURAK GROSS, 4. YILINI BÜYÜK İNDİRİMLERLE KUTLUYOR

2025-02-07 12:06 - YEREL

İlgili Haberler

19 MAYIS HAVUZU YİNE EN TEMİZ ÇIKTI

16:10 - YEREL

178 TON TIBBİ ATIK BERTARAF EDİLDİ

16:02 - YEREL

BATMAN’DA 11 MEZARLIK BULUNUYOR

15:40 - YEREL

50 YILLIK VİZYON İÇİN İLK ADIM

15:21 - YEREL

SAĞLIK-SEN: MALİ VE ÖZLÜK HAKLARIMIZ İYİLEŞTİRİLMELİ

15:12 - YEREL

Günün Manşetleri

14 YILDA 30 BİN MEZUN

16:58 - EĞİTİM

BATMAN BELEDİYESİ KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ’NE START VERİYOR

16:31 - GÜNDEM

YANGIN BATTANİYESİ HAYAT KURTARIYOR

16:12 - GÜNDEM

RAMANLI'DAN HOBİ BAHÇELERİ İÇİN DENGELİ ÇÖZÜM ÇAĞRISI

16:07 - SİYASET

8 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

15:53 - ASAYİŞ