?>

Batman'dan Sivas'a, Sivas'tan İngiltere'ye...

17 yaşındaki Batmanlı genç futbolcunun Premier Lige transfer haberi spor camiasında bomba etkisi yarattı.

SPOR - 1 yıl önce

Dünyanın en üst düzey futbol ligi olan Premier Lig ekiplerinden Brentford, Sivasspor'un 2006 doğumlu Batmanlı yıldızı Yunus Emre Konak'la prensip anlaşmasına vardığını duyurdu.
Futbola Batman'da Tüpraşspor'un altyapısında başlayan ardından 1955 Batman Belediyespor'a dahil olan 17 yaşındaki Batmanlı futbolcu Yunus Emre Konak, 5 yıl önce Sivasspor'a transfer olmuştu. Sivasspor'un alt yapısında geçen yılların ardından bu sezonun başında Teknik Direktör Servet Çetin'in dikkatini çeken Yunus Emre, A takımla Süper Lig kariyerine start vermişti. İlk devrenin sona ermesiyle iznini Batman'da geçiren genç futbolcunun, gündeme bomba gibi düşen haberle Premier Lige transfer olacağı öğrenildi. Sezon başında Kayserispor'la oynanan hazırlık maçında profesyonel kariyerinin ilk golünü atan, Sivasspor'la 2026'ya kadar sözleşmesi bulunan Konak'ın Premier Lig ekibi Brentford'la prensip anlaşmasına vardığı açıklandı. Prensip anlaşmasını duyuran Sky Sports, 17 yaşındaki futbolcu için "Türk harika çocuk" yorumunu yaptı. 5 Milyon Euro ve bonusların görüşüldüğü transfer için resmi açıklamanın yapılması bekleniyor. Orta sahada ön libero olarak oynayan Yunus Emre Konak, bu sezon ise Sivasspor formasıyla çıktığı 17 resmi maçta 1 asist yaptı.
"30 YILDIR İZLEDİĞİM EN YETENEKLİ OYUNCU"
Takımdan ayrılan ardından Servet Çetin'in ardından Sivasspor'un yeni teknik direktörü olan Bülent Uygun, yaklaşık 30 yıldır Türk futbolunda oyuncu izlediğini, yetenekli birçok futbolcuyu gün yüzüne çıkardığını söyledi. Emre Demir, Doğan Alemdar ve Hasan Doğan'ın gün yüzüne çıkardığı futbolcular arasında yer aldığını anlatan Uygun, "Genç futbolcuları seviyorum. Yetenek varsa şans vermek çok hoşuma gidiyor. Şu anda Türkiye'de 30 yıldır izlediğim en yetenekli futbolcu, Sivasspor'daki Yunus Emre Konak. Fiziği, temposu, oyun görüşü ve oyun mantalitesiyle dört dörtlük bir futbolcu. Yunus'un tek yapacağı şey profesyonelce düşünmek, çalışmak ve ona göre kendini geliştirmek." ifadelerini kullandı. Uygun'un bu açıklamasının ardından Konak'ın Premier Lige transfer olacağı öğrenildi. Batmanlı genç futbolcunun transfer haberi ülke çapında geniş yankı uyandırdı.
Haftanın Öne Çıkanları

Batman'dan Sivas'a, Sivas'tan İngiltere'ye...

2024-01-05 14:58 - SPOR

Aykut Çift: Batman'a dönmek için hepsini reddettim

2024-01-03 13:24 - SPOR

Bölgenin kalbi olacak!

2024-01-01 14:47 - YEREL

Gap Mahallesi’nde internet sorunu

2024-01-02 17:13 - YAŞAM

Japonya'daki depremde 30 kişi öldü

2024-01-02 10:36 - DÜNYA

12 Yaşındaki YILDIZ

2024-01-01 17:06 - SPOR

Aykut Çift, takımdan ayrıldı

2023-12-29 16:00 - GÜNDEM

Erken tanı hayat kurtarır

2024-01-04 16:59 - SAĞLIK

Batmanlı doktorun başarısı

2024-01-01 17:08 - SAĞLIK

Hasankeyf zeytin diyarı olacak

2024-01-04 16:48 - YEREL

İlgili Haberler

BU ARMA SAHİPSİZ KALMAYACAK

21:43 - SPOR

BAŞKAN YILMAZ, İNSANLIK ONURUNA AYKIRI

12:04 - SPOR

ENGİN BABAT VE EMİRHAN TAŞ'TAN ÇİFTE BÖLGE BİRİNCİLİĞİ

11:53 - SPOR

BEŞİRİSPOR MUCİZEYİ GERÇEKLEŞTİRDİ

11:13 - SPOR

ÇEYREK FİNAL TAMAMLANDI

11:05 - SPOR

Günün Manşetleri

ODUNCU'DAN 1 MAYIS ÇAĞRISI

06:47 - SİYASET

BU ARMA SAHİPSİZ KALMAYACAK

21:43 - SPOR

ELEKTRİK ALTYAPISI İÇİN KIRSAL KALKINMA ÇALIŞTAYI YAPILDI

17:08 - YEREL

MESLEĞE İLK ADIMI ATTILAR

17:08 - YAŞAM

KÜLTÜREL ŞÖLEN 4 MAYIS’TA

15:02 - YEREL