?>

Bayındır: Bu acıyı ortadan kaldıracağız

GÜNDEM - 2 yıl önce

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanları Çiğdem Kılıçgün Uçar ve Keskin Bayındır ile Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Batman milletvekilleri Zeynep Oduncu, Mehmet Rüştü Tiryaki, Mardin Milletvekilleri Beritan Güneş, Kamuran Tanhan ve sivil toplum kuruluşlarından oluşan heyet, selde 4 kişinin yaşamını yitirdiği Seyitler Mahallesi’ni ziyaret etti. İlk olarak yaşamını yitiren vatandaşlar için kurulan taziyeyi ziyaret eden heyet, sonrasında mahalleyi gezerek sıkıntılarını dinledi. Mahallede bulunan kanalın üstüne beton atıldığını ve bu nedenle çok fazla zarar gördüklerini belirtti.
Heyet mahalleyi gezdikten sonra açıklamalarda bulundu.
“4 İNSANIMIZ YAŞAMINI YİTİRDİ”
Burada konuşan Keskin Bayındır, sözlerine dayanışma dileklerini ileterek başladı. Mahallede büyük bir kanalın bulunduğunu ve yağmur yağdığında, suların bu kanala döküldüğünü belirten Bayındır, kayyımın kanalı kapattığını aktardı. Bu ailelerimizin çığlığına kimse gelmedi. Vali ve kayyım Gelip bu evleri gezsin, kıyafetsiz, ayakkabısız, aç çocuklara baksın. Bugün yaşananlar bu kayyım zihniyetinin sonucudur. Bu kanalı sakladıkları için 4 insanımız yaşamını yitirdi. Kimse evine giremiyor” ifadelerini kullandı.
“ACIYI BERABER KALDIRACAĞIZ”
DBP, HEDEP ve diğer kurumlar olarak ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını söyleyen Bayındır, “Arkadaşlarımız halkın içinde. Yatma, yemek, kıyafet için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bugün yardım günüdür. Bugün bu mahalleye, şehre elimizden gelen her yardımı yapalım. En önemli şey yatacak yere ve kıyafete ihtiyaç var. Ama kayyım burada yatacak yer, kıyafet yerine gelip çorba veriyor. Halkımıza sesleniyoruz. Bu seli, acıyı beraber kaldıracağız. El ele verip halkımızın acısını ortadan kaldıracağız. Batman halkımızdan imkanı olan bu mahalleye gelip, komisyonumuzla iletişime geçsin. Birlikte dayanışalım. Hava soğuk. Halkımız, çocuklarımız, yaşlılarımız bu Kasım ayında sokakta kalmasınlar. Bu durumu ortadan el ele kaldıralım” diyerek, Batman halkına çağrıda bulundu.
Heyet, Bayındır'ın açıklamalarının ardından mahallede mağduriyet yaşayan yurttaşları ziyaret etmeye devam etti.
Haftanın Öne Çıkanları

2 Girişimsel Radyoloji Uzmanı göreve başladı

2023-11-15 17:29 - SAĞLIK

Cigerlo TOKİ sakinlerinin sorunları dinlendi

2023-11-20 15:53 - SİYASET

Anlamlı Açılış

2023-11-19 17:28 - YAŞAM

Batman'da okullar tatil mi?

2023-11-20 19:40 - GÜNDEM

Uzm. Dr. Baydar: Ölümcül hastalığa sebep oluyor

2023-11-17 14:58 - SAĞLIK

Akçe, IAAF İstanbul 4.Sanat ve Antika Fuarı’nda

2023-11-20 15:55 - KÜLTÜR

Bedrettin Demir, aday adayı

2023-11-17 14:54 - SAĞLIK

Sason‘dan İlk Aday Adayı

2023-11-16 15:08 - SİYASET

6 kilometrelik altyapı çalışması

2023-11-16 15:16 - YEREL

Canalp, sel bölgelerinde

2023-11-20 03:15 - GÜNDEM

İlgili Haberler

AKILLI SİSTEMLER YARAMADI MI?

17:14 - GÜNDEM

CEZA ARTIK SADECE KÂĞITTA KALMAYACAK

15:52 - GÜNDEM

İŞSİZLİK RAKAMLARI AÇIKLANDI

11:28 - GÜNDEM

İKİ MAHKUMUN CEZALARI KALDIRILDI

09:47 - GÜNDEM

BATMAN’DA İŞYERİ KİRALARI ÇILDIRDI!

17:29 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

KASETÇALARLAR TEKRAR MODA

17:30 - KÜLTÜR

DSİ VATANDAŞLARI UYARIYOR

17:20 - YEREL

AKILLI SİSTEMLER YARAMADI MI?

17:14 - GÜNDEM

BAYMAZ: BATMAN PETROLSPOR YENİDEN ZİRVEYE ÇIKACAK

16:10 - YEREL

YEŞİLAY MÜNAZARA YARIŞMASINDA BÜYÜK BAŞARI

16:06 - YAŞAM