?>

BAYRAKTAR’LA İLK DERS BAŞLADI

Batman'da Deneyap Teknoloji Atölyesi teorik ve pratik sınavlarında başarı elde eden öğrenciler için ilk ders zili çaldı.

EĞİTİM - 3 yıl önce

Batman'da Deneyap Teknoloji Atölyesi teorik ve pratik sınavlarında başarı elde eden öğrenciler için ilk ders zili çaldı.  
Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı iş birliğinde başlatılan ve Batman'ın da içinde bulunduğu 27 ilde kurulan Deneyap Teknoloji Atölyeleri sınavlarında başarı sağlayan ve eğitim almaya hak kazanan öğrenciler için 27 ilde eş zamanlı olarak ilk dersi online olarak Baykar Teknoloji Lideri ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar verdi. Batman Üniversitesi merkez kampüs konferans salonda düzenlenen ilk derse öğrencilerin yanı sıra veliler de katıldı. Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Ömer Faruk Özel, üçüncü fazda yer alan ve Batman'ın da içinde bulunduğu 27 il için ilk dersin yapıldığını söyledi. Eğitimlerin 2 yıl teorik ve bir yıl da pratik olacağını belirten Özel, "Programdan sonra Türkiye'mizin geleceğini, yarınlarımızı belirleyecek güzel beyinler, takımlar şu anda aramızda bulunan koltuklardan çıkacak. Bu bizi çok sevindiriyor." dedi.  
“GÜÇLÜ VE DİRİ OLMAMIZ LAZIM” 
Gençlik ve Spor İl Müdürü Şafi Özperk de Türkiye'de nüfusa göre en çok başvurunun yapılan ilin Batman olduğunu anımsattı. Batman'ın en genç nüfusa sahip iller arasında derece yapan bir şehir olduğunu ifade eden Özperk, gençlerin ülkenin kalkınmasında yeteneklerinin geliştirileceğini aktardı. 
Dünyada teknolojik gelişmişliğin önemli olduğunu ifade eden Özperk; "Güçlü ve diri olmamız lazım. Hem kişi hem aile hem de ülke olarak. Tam da can alıcı nokta burası. Deneyap atölyelerinin hedefi ülkemizin gençlerini teknoloji alanda kendi kendine yetebilen bir duruma getirmektir." ifadesini kullandı. 
Haftanın Öne Çıkanları

BATMANLI İSMET GÜN GÜRCİSTANDA İNŞAAT SEKTÖRÜNE GİRDİ

2022-03-25 12:56 - YEREL

Mobilya sektörü durgun

2022-03-25 13:17 - YEREL

BATMAN'DA FECİ ÖLÜM

2022-03-23 19:07 - GÜNDEM

KUYUMCULARDAN ALTINA YATIRIM ÖNERİSİ

2022-03-22 11:33 - EKONOMİ

EĞLENEREK İNGİLİZCE ÖĞRENİYORLAR

2022-03-24 12:06 - EĞİTİM

PİYASAYA SÜRÜLMEK ÜZERE OLAN YÜZLERCE ÜRÜNE EL KONULDU

2022-03-20 13:29 - YEREL

ZAM, ZAM, ZAM…YİNE GELİYOR

2022-03-22 14:21 - EKONOMİ

Bitki hastalıkları anlatıldı

2022-03-25 13:03 - YEREL

ÜZÜCÜ OLAY; 40 YAŞINDAKİ KADIN YAŞAMINA SON VERDİ

2022-03-20 15:38 - YEREL

BATMAN BELEDİYESİNDEN YENİ SOSYAL PROJE

2022-03-25 14:10 - YAŞAM

İlgili Haberler

GÖNÜLLÜ EĞİTİMCİLER AFETLERE HAZIRLIKTA BULUŞTU

14:48 - EĞİTİM

172 BİN ÖĞRENCİ GELECEĞİN SORUMLULUĞUDUR

18:21 - EĞİTİM

BATMAN’DA 40 HADİS YARIŞMASINA YOĞUN İLGİ

16:07 - EĞİTİM

İKİ AŞAMALI SÜREÇ BAŞLADI

12:58 - EĞİTİM

BATMAN'IN GURURU: 7 ÖĞRENCİ TÜRKİYE BİRİNCİSİ

12:15 - EĞİTİM

Günün Manşetleri

VALİ YARDIMCISI ALPEREN GÖKTAŞA SÜRPRİZ ATAMA

10:14 - GÜNDEM

YİNE TRAFİK KAZASI, YARALI VAR

08:12 - ASAYİŞ

13 YAŞINDAKİ ÇOCUK ÖLÜ BULUNDU

01:50 - GÜNDEM

BUĞDAYDA HAYAL KIRIKLIĞI

16:15 - YEREL

BULGUR PİLAVI DÜĞÜNÜN HABERCİSİ

15:51 - KÜLTÜR