?>

BİLGİSAYARDAN NASIL KURTULURLAR?

Yaz tatilinde artan teknoloji bağımlılığı karşısında okula adaptasyon nasıl sağlanabilir?

TEKNOLOJİ - 4 yıl önce

​Yaz tatilinde daha çok teknolojiyle meşgul olan çocukların yeniden eğitim sürecine adapte olabilmesini sağlamak için ailelerin takip etmesi gereken sürece dikkat çeken uzmanlar, yasakçı uygulamalardan kaçınılması gerektiğini söylüyor.
Yaklaşık 3 aylık tatil süresince okul ortamından uzak kalıp vaktin büyük bir çoğunluğunu evde geçiren çocuklarda telefon ve tablet üzerinden teknoloji bağımlılığı oluşabildiğinin altını çizen Dicle Üniversitesi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdullah Atlı, anne-babalara önemli tavsiyelerde bulundu.
Teknoloji bağımlılığıyla beraber internet üzerinden çocukların karşılaştığı kumar, cinsel içerikli sayfaların oluşturduğu ahlaki tehlikeye dikkat çeken Atlı, çocukları tablet veya telefon başından uzaklaştırmaya çalışırken yasakçı uygulamalar yerine sınırlayıcı yöntemlerin kullanılmasının daha doğru olduğunu belirtti.
"OKULA ADAPTASYON SÜRECİNDE YASAKLAR DEĞİL KADEMELİ SINIRLANDIRMA YÖNTEMİ UYGULANMALI"
Günümüz teknoloji çağı olmakla beraber teknolojinin birçok zararının da günümüze ulaştığını dile getiren Atlı, "Bunlardan en önemlisi de teknoloji bağımlılığı ve internet-sosyal medya alanlarında girilen uygunsuz şiddet ve cinselliğe dayalı sitelerdir." dedi.
Bilindiği üzere son 2-3 aydır okul çağındaki çocukların tatilde olduğunu, günümüz en önemli durumlarından biri ebeveyn olarak sokaklara yeterince güvenilmediğini ve bu konuda muhakkak haklı gerekçelerin olduğunu söyleyen Atlı, "Ebeveyn olarak çocuklarımızı eski sokak kültüründen uzaklaştırmış bulunmaktayız. Bundan da maalesef medyaya sıklıkla yansıyan çocuk kaçırmalar, taciz ve tecavüz olayları ebeveynlerin kafasını karıştırmakta ve çocuklarımız daha çok ev odaklı yaşam stiline bürünmüş bulunmaktadır." ifadelerini kullandı.
Ev odaklı yaşamın dezavantajlarını aktaran Atlı, "Bunun en önemli dezavantajı teknoloji bağımlılığı dediğimiz olaydır ve bu yaz tatilinde daha da artmış durumda. Sokak kültürünün olmadığı ve bununla beraber okulların da kapalı olduğu dönemde çocuklar daha çok teknolojiye bağlanmış. Bu anlamda okullar açıldığında çocuklarda bir adaptasyon problemi olacaktır. Bu adaptasyon problemlerini aşarken ciddi yasaklar değil de yazın haftada 3-4 gün veya günde 2-3 saat internetle vakit geçiren çocuğa kademeli olarak 3-2'ye düşürüp sınırlamalar üzerinde durmaktır. Çocuğun bir anda sosyal medyaya ve oyunlara ulaşacağı telefon ile tabletleri yasaklarsak bu kez daha ciddi asi davranışlarla karşı karşıya kalabiliriz." şeklinde konuştu.
Haftanın Öne Çıkanları

“SANAL ALEM İNSAN İÇİN BİR AFETE DÖNÜŞEBİLİR”

2022-08-27 15:06 - TEKNOLOJİ

YEREL BASINA NİTELİK KAZANDIRAN PROJE

2022-08-31 17:07 - TEKNOLOJİ

HEM TASARRUF HEM KOLAYLIK

2022-08-31 16:45 - TEKNOLOJİ

DOĞAL GAZ BAĞLANTI BEDELİNE 4 TAKSİT

2022-09-01 13:47 - TEKNOLOJİ

“TEKNOKENT BİLİMSEL ÇALIŞMALARA FIRSAT SUNACAK”

2022-09-02 15:37 - TEKNOLOJİ

BARAJ SU KAÇAĞI ONARIMI YAPILACAK

2022-09-02 15:09 - TEKNOLOJİ

BİLGİSAYARDAN NASIL KURTULURLAR?

2022-09-03 14:54 - TEKNOLOJİ

ASLAN, KULÜP BULDU!

2022-08-30 15:39 - SPOR

KUTLAMALAR RENKLİ GEÇTİ…

2022-08-30 16:15 - YAŞAM

KOZLUK’A ÜCRETLİ ÖĞRETMEN ALINACAK

2022-08-28 17:48 - EĞİTİM

İlgili Haberler

TEKNOLOJİ MUHAFIZLARI SAHNEYE HAZIR

14:21 - TEKNOLOJİ

GENÇLERE BİLİM VE TEKNOLOJİ YARIŞMASI FIRSATI

15:12 - TEKNOLOJİ

6 SOSYAL MEDYA PLATFORMUNA YÖNELİK İNCELEME

17:00 - TEKNOLOJİ

GENÇLER BIOSYS’TE ÜRETİMİ YERİNDE GÖRDÜ

13:40 - TEKNOLOJİ

UZMANLARDAN ŞİFRE UYARISI

14:22 - TEKNOLOJİ

Günün Manşetleri

7 ARAÇ BİRBİRİNE GİRDİ

16:43 - YEREL

ALZHEİMER HASTALARINA GPRS CİHAZI DAĞITILDI

15:12 - SAĞLIK

YOĞUN YAĞIŞLAR HASTALIK RİSKİNİ ARTIRIYOR

15:01 - YEREL

PLAKA DEĞİŞİMİNDE ŞOFÖRLER ODASINDA YOĞUNLUK

14:27 - YEREL

İŞ DÜNYASI VERGİ VE SGK YAPILANDIRMASINI BEKLİYOR

14:23 - YEREL