?>

BİNLERCE ABONEYE CEZA!

Doğalgaz şirketi Batman'ı ablukaya aldı, binlerce aboneye "kaçak kullanım veya mühürle oynanma" cezası kesildi.

GÜNDEM - 2 yıl önce

İlimizde doğalgaz hizmeti veren Aksa Doğalgaz ile vatandaşlar arasında büyük gerilimler yaşanıyor. Günlerdir şehir dışından getirtilen ekipler, kent genelinde yaklaşık 4 bin aboneye para cezası kesti.
HALK ÇARESİZLİĞE MAHKUM EDİLİYOR
Önceki gün haber sitelerine düşen gaz geriliminde vatandaşlar, doğalgaz şirketi önünde protesto gerçekleştirmişti. Sinirlerin bir hayli gerildiği anlarda güvenlik güçleri vatandaşları sakinleştirirken gaz şirketinin kent genelinde ceza kıyımına devam ettiği öğrenildi. Geçtiğimiz aylarda da benzer bir çalışma yapan şirket, yüzlerce aboneye ceza kesmişti. Bu kez başka şehirlerde çalışan personellerini Batman'a getirten şirket, birçok mahallede binlerce aboneye kaçak kullanım veya mühürle oynanma gerekçesiyle ceza kesmeyi sürdürüyor. 10 ila 20 bin TL ceza kesilen vatandaşların, ramazan ayında gazları da kesilerek halk çaresizliğe mahkum ediliyor.
YETKİLİLERDEN DURUMA MÜDAHALE EDİLMESİ İSTENİYOR
Ramazan ayında yapılan bu uygulama vatandaşları bir hayli sinirlendirmeye devam ediyor. Ceza kesilen bazı vatandaşlar, kullanımlarında hiçbir sorun olmadığını aylık düzenli olarak yaklaşık 2 bin TL fatura ödediklerini beyan ederek, şirketin vatandaşa zulüm ettiğini belirtti. Yetkililerden çözüm beklediklerini ifade eden yurttaşlar, sorunun giderek büyüdüğünü söylediler.
CEZA KARARI MERKEZDEN GELMİŞ
Konuyla ilgili aldığımız bilgilere göre, Aksa Doğalgaz Genel Merkezinden Batman'daki yöneticilere yapılan uyarıların ardından adeta teyakkuza geçildi. Batman'da çok sayıda kaçak kullanım olduğunu belirten şirketin merkez yöneticileri, başka şehirlerdeki personellerini Batman'a göndererek harekete geçti. Yaklaşık 100 bin abonenin bulunduğu Batman'da şuana kadar binlerce aboneye ceza kesen şirketin kent genelinde ceza uygulamasını sürdüreceği öğrenildi.
Haftanın Öne Çıkanları

OTOBÜS SAATLERİ DEĞİŞTİ

2024-03-13 16:09 - GÜNDEM

MHP İL BAŞKANI ÇETİN İLE SÖYLEŞİ

2024-03-11 17:03 - RÖPORTAJ

DEM PARTİ’DEN 'GÜLİSTAN SÖNÜK' AÇIKLAMASI

2024-03-13 18:02 - SİYASET

BİNLERCE ABONEYE CEZA!

2024-03-15 13:10 - GÜNDEM

NASIROĞLU AİLESİNDEN PETROLSPOR’A 20 MİLYONLUK DESTEK!

2024-03-08 13:54 - SPOR

3.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM OLDU

2024-03-10 15:48 - YAŞAM

HİÇBİR SAYI Pi KADAR GİZEM YARATMADI

2024-03-15 13:06 - EĞİTİM

YENER TANIK'A, KIZILAY'DA ÖNEMLİ GÖREV

2024-03-13 15:16 - YAŞAM

‘DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ’ PROJESİ DEVAM EDİYOR

2024-03-08 15:33 - EĞİTİM

GARDİYAN YAŞAMINA SON VERDİ

2024-03-11 12:49 - YAŞAM

İlgili Haberler

YAYGIN SOYADLARI AÇIKLANDI: BATMAN’DA DEMİR ZİRVEDE!

17:01 - GÜNDEM

BATMAN'DA "ROJAVA’DA SAVAŞA HAYIR" YÜRÜYÜŞÜ

17:22 - GÜNDEM

AYNULARAB’A 11 TIR YARDIM GÖNDERİLDİ

14:57 - GÜNDEM

DEVLETTEN ÇOCUKLARA SABAH DESTEĞİ

17:30 - GÜNDEM

AİLELERE DOĞUM YARDIMI

10:54 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

DEVLETTEN ÇOCUKLARA SABAH DESTEĞİ

17:30 - GÜNDEM

UMUT KERVANI 2025’TE 15 MİLYON TL’Yİ AŞAN YARDIM YAPTI

17:25 - YAŞAM

BATMAN'DA "ROJAVA’DA SAVAŞA HAYIR" YÜRÜYÜŞÜ

17:22 - GÜNDEM

MUĞLA KAZANDI, URFA BERABERE KALDI!

17:21 - SPOR

ERZİNCAN’A AYNI TARİFE!

17:18 - SPOR