?>

BİZ BİR BATMAN MARKASIYIZ

Batman'da Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren BİRSAŞ Süt Ürünleri, aylık 300 tona yaklaşan ürün satışı ile dikkat çekiyor.

RÖPORTAJ - 1 yıl önce

Batman'da 2013 yılında kurulan ve 2016 yılından beri Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren BİRSAŞ Süt Ürünleri, aylık 300 tona yaklaşan ürün satışı ile dikkat çekiyor.
BİRSAŞ Süt Ürünleri Fabrika İşletme Müdürü ve sahiplerinden Mehmet Numan Güngör ile yaptığımız sohbette, fabrikanın üretim süreçleri, hedefleri ve bölgedeki etkileri üzerine önemli bilgiler paylaşıldı.
Yoğurt, ayran, peynir, tereyağı ve kaymak gibi çeşitli süt ürünleri üreten fabrikada, 25 personel istihdam ediliyor ve bölgenin farklı yerlerinden tedarik edilen sütlerle üretim yapılıyor. 8 bin metrekarelik alana kurulu fabrikada, üretim süreçlerinin detayları ve gelecekteki projeler hakkında da bilgi verildi.

AYLIK 300 TON ÜRETİM YAPILIYOR

2013 yılında kurulan ve 2016'dan beri Batman Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren BİRSAŞ Süt Ürünleri, aylık 300 tona yaklaşan ürün satışı ile dikkat çekiyor. İşletme Müdürü Mehmet Numan Güngör, "Fabrikamız, yoğurt, ayran, peynir, tereyağı ve kaymak gibi çeşitli süt ürünleri üretiyor. 25 personel istihdam eden işletmemiz, Batman, Bismil, Kurtalan ve Mardin'in köylerinden tedarik edilen sütlerle üretim yapıyor. 8 bin metrekarelik alana kurulu fabrikada bölgeye en kaliteli hizmeti vermek için çabalıyoruz" dedi.

ÇEVRE İLLERDEN TEDARİK EDİLİYOR

8 bin metrekarelik alan üzerine kurulu fabrikanın İşletme Müdürü Güngör, yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Sütler, ilk önce laboratuvarda analiz edildikten sonra üretim bandına alınıyor. Batman'da bulunan çiftliğimizden, Bismil'den, Kurtalan'dan ve Mardin'in köylerinden sütleri tedarik ediyoruz. Günlük üretim kapasitemizin altında kalıyoruz; tedarik sürecinde yaşanan sorunlar ve pazarda yaşanan belirsizlikler bu duruma etki ediyor.

500 BİN EURO’LUK BİR PROJE

Şu anda ayran ve yoğurt ağırlıklı bir üretimimiz var. Tereyağı, kışın daha çok tüketilen bir ürün olduğu için yaz mevsiminde üretimini azaltıyoruz. Arıtılmış sular, krom tanklar vasıtasıyla ayran üretim alanımıza aktarılıyor. Yakında peynir grubuna da ağırlık vermeyi düşünüyoruz ve bunun altyapısını oluşturuyoruz. Bu konuda bir projemiz var ve yaklaşık 500 bin Euro değerinde. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’na başvurumuzu yaptık. Olumlu bir dönüş alırsak, yeni makineler ve cihazlar ile üretim bandımızı büyüteceğiz.

GÜNLÜK 6 TON AYRAN ÜRETİLİYOR

Bölgede bulunan çevre illere ürünlerimizin satışı yapılmaktadır. Şu anda günlük 6 ton ayran, 3 ton yoğurt üretiyoruz. Ayrıca aylık 5 tona yakın peynir üretimimiz oluyor. Diğer ürünlerle birlikte aylık toplamda 300 tona yaklaşan bir üretimimiz var. Piyasada köy yoğurdu adı altında ürünler getiriliyor. Biz köylerde süt bulamazken piyasada nasıl bu kadar köy yoğurdu olabiliyor? Tüketiciler bu duruma dikkat etmelidir.

YEREL ÜRETİME SAHİP ÇIKALIM

Vatandaşlardan olumlu dönüşler alıyoruz ve eleştirileri dikkate alarak eksikliklerimizi gidermeye çalışıyoruz. Biz bir Batman markasıyız ve insanlarımızın daha çok yerel ürünleri tercih etmesini istiyoruz. Kentimizin markasına ne kadar sahip çıkılırsa, bunun sonucunda üretim ve istihdam artar.”
Haftanın Öne Çıkanları

BİZ BİR BATMAN MARKASIYIZ

2024-06-20 16:54 - RÖPORTAJ

25 YAŞINDAKİ GENÇ İNTİHAR ETTİ

2024-06-20 10:20 - GÜNDEM

ÇEKİRGELERİ YESEK Mİ, YEMESEK Mİ?

2024-06-13 17:32 - GÜNDEM

BATMAN'DA MISIR TARLALARI BOYU AŞTI

2024-06-14 16:42 - GÜNDEM

EKREMOĞLU: DAYANIŞMA RUHUYLA ESNAFIN YANINDAYIZ

2024-06-14 17:33 - GÜNDEM

SASON'DA ACI OLAY !

2024-06-20 10:22 - GÜNDEM

2 YILDIR İNTERNET BEKLİYORLAR!

2024-06-13 17:13 - GÜNDEM

AKSA DOĞALGAZ BATMANLILARI CEZALANDIRIYOR

2024-06-13 17:23 - GÜNDEM

BETON DUBALAR SOKAK ARALARINDA

2024-06-20 16:52 - GÜNDEM

2026'DA KAPILARINI AÇACAK

2024-06-19 15:25 - KÜLTÜR

İlgili Haberler

BATMAN’IN YUMURTA İHTİYACININ ÜÇTE BİRİ ŞAHMAR’DAN

17:27 - RÖPORTAJ

ORTAK GEÇMİŞTEN ORTAK GELECEĞE BATMAN VAKFI

17:34 - RÖPORTAJ

ARGÜNAĞA: BATMAN’IN SUYU VE HAVASI ALARM VERİYOR

16:00 - RÖPORTAJ

ZEKİ ŞANAL’DA RÖPORTAJ HEYECANI

17:35 - RÖPORTAJ

YOKLUĞUN, YOKSULLUĞUN, AÇLIĞIN, İŞSİZLİĞİN KOL GEZDİĞİ, 33 MİLYON NÜFUSLU MADAGASKARDA GÖRDÜKLERİM, YAŞADIKLARIM

14:37 - RÖPORTAJ

Günün Manşetleri

BATMAN’IN YUMURTA İHTİYACININ ÜÇTE BİRİ ŞAHMAR’DAN

17:27 - RÖPORTAJ

BATMAN GAZETESİ 63 YILLIK ARŞİVİNE YOĞUN İLGİ

16:12 - GÜNDEM

YENİ YÜZYIL PARTİSİ  GENEL BAŞKANI  ARSLAN KİTAP  FUARI’NDA 

15:26 - YEREL

CUMHURİYETİN 102. YILI COŞKUYLA KUTLANDI

14:55 - GÜNDEM

BATMAN’DA ARAÇ, BİSİKLETLE ÇARPIŞTI

14:19 - ASAYİŞ