?>

Böyle yoksulluk görülmedi

Çamlıca Mahallesi 3128 Sokakta ikamet eden Gezer ailesi, yıkılma tehlikesi geçiren tek katlı kerpiç evde yaşam mücadelesi veriyor.

YAŞAM - 8 yıl önce

Çamlıca Mahallesi 3128 Sokakta ikamet eden Gezer ailesi, yıkılma tehlikesi geçiren tek katlı kerpiç evde yaşam mücadelesi veriyor. Kirada oturdukları evin duvarlarında oluşan derin çatlak ve kırıklardan tedirgin olan ve her an evin çökeceği korkusunu taşıyan ailenin yaşadığı dram ise yürek burkuyor. Maddi imkânsızlıklar nedeniyle başka eve gidemediklerini belirten 4 çocuk annesi Amine Gezer, yetkililerden ve hayırseverlerden kendilerine yardım eli uzatılmasını beklediklerini söyledi. 4 küçük çocuğu ve eşiyle birlikte yaşadıklarını söyleyen Gezer, kışın soğuktan, yazın da akrep ve farelerin korkusuyla evde oturduklarını belirtti.  Eşinin psikolojik sorunları olduğundan hiçbir iş yapamadığını sözlerine ekleyen Gezer, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından daha önce destek aldıklarını şimdi ise verilen desteğin kesildiğini, herhangi bir yardım alamadıklarını dile getirdi. Gezer, tek isteklerinin endişe ve korku hissetmeyecekleri bir evde hayatlarını devam ettirmek olduğunu söyledi. Buzdolabının boş ve yiyecek ekmekleri olmadığını vurgulayan Gezer, bu yüzden bazen sahur yapamadan oruç tutuğunu belirtti.
“EŞİM BİR İŞ YAPACAK DURUMDA DEĞİLDİR”
Gezer, “Eşim en fazla 5 ay askerlik yaptı. Akıl dengesi yerinde değil ve psikolojik sorunları var. Bu yüzden askerde çürük verdiler. Eşim bir iş yapacak durumda değildir. Sosyal Yardımlaşmaya başvurdum beni maaşa bağladılar. Bir yıl boyunca bana maaş verdiler. Mart ayında maaşımı kestiler. Okul cağındaki Ruken ve Celil ismindeki çocuklarım kayınbabam üzerine kayıtlıdırlar. Bunun sebebi de ben 12-13 yaşlarındayken çocuklarım hastalandı. Resmi evliliğimizi yapamadığımızdan kayınbabamın üstüne kaydettik. Celil 12 ve Ruken 8 yaşında daha okul okumamışlar. Allah rızası için bana bir çare bulun” dedi.
Haftanın Öne Çıkanları

Faris Özdemir 1. Sıra Adayı Oldu

2018-05-20 14:48 - SİYASET

İşte, muhtemel HDP Batman Adayları

2018-05-21 14:23 - SİYASET

Galatasaray sokağa döktü

2018-05-20 14:46 - SPOR

EKPSS soru ve cevapları yayımlandı

2018-05-21 14:22 - EĞİTİM

Güzel hizmet!

2018-05-21 18:01 - YAŞAM

İş arayanların dikkatine!

2018-05-22 13:33 - GÜNDEM

Tarih, sanat ve nostalji bu adreste

2018-05-22 15:33 - KÜLTÜR

Böyle yoksulluk görülmedi

2018-05-24 16:08 - YAŞAM

Yoksullara konuk oldular

2018-05-24 13:48 - YAŞAM

​“BATMAN’IN HİZMET SEVDALISIYIM”

2018-05-24 13:49 - SİYASET

İlgili Haberler

Yağışlar Üzüm Üreticisini Vurdu

16:22 - YAŞAM

Çocuklara yaşlılara saygı farkındalığı

16:35 - YAŞAM

“Huzurlu Aile, Sağlıklı Gelecek Projesi” başladı

16:14 - YAŞAM

“Valizim Hazır” projesi’ne 900’ün üzerinde başvuru

14:26 - YAŞAM

Batman Vakfı, Vali Gül’le görüştü

12:43 - YAŞAM

Günün Manşetleri

Batman Park karşısında trafo yangını

21:14 - ASAYİŞ

Şansi: Mereto, turizmde yeni cazibe merkezi olacak

19:46 - KÜLTÜR

Batman Çayı’nda yine can kaybı

16:57 - ASAYİŞ

Şansi, Din Görevlileriyle Buluştu

16:52 - GÜNDEM

Silahlı kavgada ölen kişinin kimliği belli oldu

15:48 - ASAYİŞ