?>

BY-PASS AMELİYATLARINDA DEVRİM

Dünya Hastanesi’nde açık kalp cerrahisine göre daha avantajlı olan Minimal İnvaziv Cerrahi ile çoklu damar by-pass ameliyatı yapıldı.

SAĞLIK - 4 yıl önce

Dünya Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahı Op. Dr. Sinan Göçer “minimal invaziv kalp cerrahisi açık kalp ameliyatına göre daha avantajlı” dedi. 
Başarılı hekim Göçer “Koroner kalp hastalığı günümüzde tıp alanındaki bunca ilerlemeye rağmen hala en önemli sağlık sorunlarından biri. Daralmış ya da tıkanmış koroner arterler kalbimizin kas dokusunu yeteri kadar besleyemedikleri için göğüs ağrısı veya eforla nefes darlığı ve sonunda da kalp krizine neden oluyor. Geleneksel bypass ameliyatlarında hastanın hem ameliyat esnasında kalbinin durdurularak kalp-akciğer makinasına bağlanması, hem de göğüs kafesi kemiklerinin kesilerek işlemin yapılmasından dolayı yaşanan dezavantajlar Minimal İnvaziv Cerrahi yöntemi ile minimuma indiriliyor” dedi.

4 DAMARI TIKALI HASTA İYİLEŞTİ

Şubat 2022’de Dünya Hastanesi’nde uygulanmaya başlanan bu yöntem sayesinde 4 damarı tıkalı olan Hamdullah Gelmez adlı hasta Kalp ve Damar Cerrahı Op. Dr. Sinan Göçer’ in yaptığı ameliyatla sadece 6-8 santimlik küçük bir kesi ile sağlığına kavuştu. Ameliyat sonrası Hamdullah Gelmez mutluluğunu şu sözlerle dile getirdi. ”Birçok il ve hastane gezdim fakat hiçbirinde aradığım güveni bulamadım en son Sinan Hocamla konuştuktan ve Hastanenin donanımını gördükten sonra ameliyata ikna oldum. Çok şükür sağlığıma geri kavuştum üstelik zahmetsiz bir şekilde kıymetli hocam Sinan Göçer’e ve tüm hastane ekibine teşekkürlerimi sunarım” dedi.

KÜÇÜK KESİ İLE BÜYÜK BAŞARI

Konu ile ilgili açıklama yapan Dünya Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahı Op. Dr. Sinan Göçer, yöntemin avantajlarını şu şekilde sıraladı “Minimal İnvaziv Cerrahi sayesinde hastaların hastanede yatış süresi kısalıyor ve taburculuk sonrası yaşam kalitesini daha hızlı geri kazanılıyor.  Minimal İnvaziv girişimler sayesinde komplikasyon riski azalıyor.  Minimal İnvaziv Cerrahide vücuda yaklaşık 6-8 santimlik küçük bir kesi ile giriliyor ve böylece göğüs bölgesinde belirgin kozmetik kusur oluşmuyor. Herhangi bir kemik kesisi yapılmadan kaburgalar arasından kalbe ulaşılıyor. Kanama miktarı daha az.  Enfeksiyon riski daha düşük.  Hastalar ameliyat sonrası sırt üstü yatmak zorunda kalmıyorlar” şeklinde bilgi verdi.
Haftanın Öne Çıkanları

KAZANANLARIN İSİM LİSTESİ

2022-04-08 16:57 - GÜNDEM

BASIN İLE EMNİYET KARŞI KARŞIYA

2022-04-07 17:08 - SPOR

KD DENİZBEY AUTO’DAN KURUMSAL HİZMET

2022-04-06 13:38 - YEREL

BİLİM KURGU FİLMİ DEĞİL! BATMAN'DA OLDU

2022-04-12 13:32 - SAĞLIK

AYNI BRANŞTAN 2 DOKTOR

2022-04-11 14:58 - SAĞLIK

ÇOCUK KARDİYOLOJİSİ GÖREVE BAŞLADI

2022-04-06 13:43 - SAĞLIK

1 YILDA 4.800 KİLO İPEK KOZA ÜRETİLDİ

2022-04-07 15:59 - YAŞAM

EVA DÜĞÜN SALONU VE BTM CATERİNG ORGANİZASYONDAN TANITIM

2022-04-11 12:16 - YEREL

‘İŞKENCE İDDİASI’ HALEN GÜNDEMDE

2022-04-10 12:39 - GÜNDEM

FİDE SATIŞLARI BAŞLADI

2022-04-06 13:40 - YAŞAM

İlgili Haberler

ALZHEİMER HASTALARINA GPRS CİHAZI DAĞITILDI

15:12 - SAĞLIK

SAĞLIK EKİPLERİ KADINLAR İÇİN SEFERDE

10:36 - SAĞLIK

160 ÖĞRENCİYE SAĞLIK TARAMASI

16:42 - SAĞLIK

200 YATAKLI YENİ HASTANE YAPILACAK

09:33 - SAĞLIK

DÜNYA TÜBERKÜLOZ GÜNÜ’NDE FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

14:32 - SAĞLIK

Günün Manşetleri

7 ARAÇ BİRBİRİNE GİRDİ

16:43 - YEREL

ALZHEİMER HASTALARINA GPRS CİHAZI DAĞITILDI

15:12 - SAĞLIK

YOĞUN YAĞIŞLAR HASTALIK RİSKİNİ ARTIRIYOR

15:01 - YEREL

PLAKA DEĞİŞİMİNDE ŞOFÖRLER ODASINDA YOĞUNLUK

14:27 - YEREL

İŞ DÜNYASI VERGİ VE SGK YAPILANDIRMASINI BEKLİYOR

14:23 - YEREL