?>

Çalışma hayatı normale dönüyor

GÜNDEM - 5 yıl önce

Sağlık Bakanlığının ve ilgili kurumların salgın ile ilgili mücadelesi devam ederken; maske, hijyen, sosyal mesafe vb. tedbirler alınmak suretiyle çalışma hayatında "Yeni Normale Geçiş" süreci başladı. Batman Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Besim Eviz, pandemi sürecinin başlaması ile birlikte birçok firmanın işlerini kısmen veya tamamen durdurmak suretiyle "Kısa Çalışma Ödeneği" için başvuru yaptığını, fakat salgının kısmen kontrol altına alınması ile birlikte işyerlerinin "İptal" başvurusunda bulunarak "Normal çalışma düzeni"ne geçtiklerini belirtti.

"İnsan sağlığı her şeyden kıymetlidir"

İnsan sağlığının önemine vurgu yapan Eviz, "İşverenlerimizin, işyerlerinde gerekli tedbirleri alarak normal çalışma düzenine geçmelerini önemsiyoruz. İnsan sağlığı her şeyden kıymetlidir. Fakat bunun yanında vatandaşlarımızın iş-aş sahibi olmaları hem ilimizin hem de ülkemizin ekonomisini canlandırma gayreti hepimizin en temel hedefi olmalıdır. Bu yüzden çalışma hayatına başlarken salgının yayılmasını engelleyecek her türlü uyarıyı dikkate almamız gerekmektedir. Hem işverenimiz hem işçilerimiz gerekli tedbirleri alarak daha sağlıklı bir ortamda çalışmalıdırlar." ifadelerini kullandı.

"İEP ve kurslarla gerekli desteği vermeye hazırız"

Eviz, "İŞKUR olarak gerekli sağlık tedbirlerini alarak normal çalışma düzenine geçen işverenlerimize gerek 'İşbaşı Eğitim Programları'mızla gerekse Mesleki Eğitim Kurslarımız ile gerekli desteği daha güçlü bir şekilde vermeye hazırız." dedi.

"Hedeflerimize ulaşmak için çalışma başlattık"

2012 yılından bu yana belirledikleri hedefi yakaladıklarını belirten Eviz, "İl Müdürlüğü olarak 2012 yılından bu yana her yıl belirlediğimiz hedefleri katlayarak gerçekleştirdik. Bu yılki hedeflerimizi de gerçekleştirme konusunda; işverenlerimiz, yeni yatırımcılarımız, meslek odalarımız ve diğer paydaşlarımızın iş birliği ile çalışmalar yapmıştık. Pandemi nedeniyle ara vermek zorunda kaldığımız çalışmalara daha güçlü ve etkili bir şekilde devam ediyoruz. İŞKUR olarak işveren, işçi, STK, kamu kurumları vb. çalışma hayatının tüm aktörlerinin desteği ile koordineli çalışmalar yürüterek hedeflerimize ulaşmayı planlıyoruz." dedi. 
Haftanın Öne Çıkanları

NOVA OYUN SALONU GENİŞ MEKANI İLE HİZMETTE…

2020-06-07 13:25 - YAŞAM

AYGÖL, NVİ GENEL MÜDÜRÜ OLDU

2020-06-10 10:39 - GÜNDEM

Yılan istilası

2020-06-09 16:12 - YEREL

2020-06-07 13:29 - YEREL

GASTROENTEROLOJİ CERRAHİ UZMANI HASTA KABULÜNE BAŞLADI

2020-06-08 13:36 - SAĞLIK

Batman-Siirt uyuşturucu hattına darbe

2020-06-04 16:59 - YEREL

ŞEHİT ÖĞRETMEN AYBÜKE YALÇIN DUALARLA YAD EDİLDİ

2020-06-09 15:50 - YAŞAM

2020-06-08 12:31 - -

GENÇLERE NELER OLUYOR?

2020-06-08 15:45 - YEREL

İŞTE BATMAN’IN KORONA BİLGİLERİ

2020-06-09 16:19 - SAĞLIK

İlgili Haberler

KAYIP OLAN FATMA UÇMA’YI ARAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

12:12 - GÜNDEM

51 İLİN VALİSİYLE TOPLANTI

11:03 - GÜNDEM

BATMAN’DA SANAYİ ATAĞI: OSB VE KSS’LERLE YENİ VİZYON

17:29 - GÜNDEM

KURALAR ÇEKİLDİ, SONUÇLAR NEDEN AÇIKLANMIYOR?

17:14 - GÜNDEM

MEZARLIK NAKLİ OLAYINA İLİŞKİN BELEDİYE'DEN AÇIKLAMA

16:49 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

ARTIK TEMİZ SU AKACAK

16:14 - YAŞAM

60 GÜNLÜK MUCİZEYLE HAYATA TUTUNDU

16:10 - SAĞLIK

BATMAN’DA 7 KİŞİ TUTUKLANDI

15:25 - ASAYİŞ

YENİ KOMİSYON HAZIRLIĞI MECLİS GÜNDEMİNDE

14:29 - SİYASET

BATMAN’DA AİLE İÇİ BIÇAKLI KAVGA: 3 YARALI

14:04 - ASAYİŞ