?>

Cep telefonu sektörü zor günler geçiriyor

TEKNOLOJİ - 2 yıl önce

Türkiye İletişim ve Bilişim Federasyonu (TİBFED) Batman İl Temsilciliği ev sahipliğinde düzenlenen seminerde bir araya gelen telefoncu esnafı, sorun ve sıkıntılarını anlattı.
Ahmet Güneştekin konferans salonunda düzenlenen programa; Türkiye İletişim ve Bilişim Federasyonu Genel Başkanvekili İbrahim Halil Kundak, Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Sıdık Çiftçi, TİBFED Batman İl Başkanı İbrahim Çetiz, Güneydoğu il başkanları ve telefoncu esnafı katıldı.
“ÜVEY EVLAT GİBİYİZ”
Seminerde bir konuşma yapan Genel Başkanvekili İbrahim Halil Kundak, cep telefonu sektörü esnafı olarak Türkiye'de sayılarının 170 bini aştığını aktardı.
Mesleki haklarının korunamaması yüzünden sürekli üvey evlat muamelesi gördüklerini belirten Kundak, "Sektörümüzün içinde bulunduğu karamsar tablo, 170 bin esnafımızın sesinin duyulması için sektörümüzün uğradığı haksızlık ve çifte standarttın sonuna kadar takipçisi olacağız." dedi.
"KREDİ KARTINA TAKSİT İMKANI SAĞLANMALI"
Kredi kartına taksit yapma seçeneği sunamaz hale geldiklerini ifade eden Kundak, "Günümüzde altına bile kredi kartı ile taksit varken ve altın çok daha hızlı ve daha az zarar ile bozdurulabilirken kredi kartına taksit yasağının başka amaçlara hizmet ettiği gerçeği ortaya çıkmaktadır. Haksız rekabetin önüne geçilmesi adına kredi kartına taksit imkânının tarafımıza sağlanması gerekmektedir." diye konuştu.
"ZİNCİR MARKETLER BAZI SEKTÖRLERİ KÜÇÜLTÜYOR"
Ülkede faaliyet gösteren zincir marketlerin a'dan z'ye her şeyi satarak birçok sektörün küçülmesine ve esnafın iş yeri kapatmasına neden olduğuna dikkat çeken Kundak, şöyle devam etti:
"Sektörümüzün ana malzemesi olan cep telefonu ve yan ürünlerini da satıyor olmaları nedeni ile cep telefoncu esnaf işletmecileri olarak zaten tutunamayan bizlerin, bu ticaret sisteminde yok oluş sürecimizi hızlandırmaktadır. Devletimizin, ticaret hayatını ve ekonomik düzenin idamesini sağlama görevi gereği, ticaret bakanlığı, perakende ticaretin rekabet şartlarına göre yapılması, tüketicinin korunması ve perakende işletmelerin dengeli şekilde büyümesi için acil önlem almalıdır."
"CEP TELEFONLARININ KAPATILMASI HAK İHLALİDİR"
TBMM'de yeni kabul edilen kanun tasarısına göre kesintisiz 1 yıl sinyal alınamayan cep telefonu IMEI numaralarının pasife alınacağını anımsatan Kundak, "Cep telefonlarına uygulanacak olan 1 yıl sinyal almama sonrasında iletişime kapatılacak olması anayasayla güvence altına alınan mülkiyet hakkının ihlali niteliğindedir. Yapılacak yeni bir düzenleme ile bu süre en az 3 yıl olarak düzeltilmesi gerekmektedir." dedi.
"VERGİLER GÖZDEN GEÇİRİLMELİDİR"
Açıklamasının devamında Kundak, şunları söyledi: "Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızın, hali hazırda sayıları 3 milyonu aşkın şebekesi kapanmış cep telefonları için makul bir bedel karşılığında IMEI affı çıkartarak milli servetimiz olan bu cep telefonlarının tekrar kullanıma açılması ve mağdur olan vatandaşlarında bu şekilde mağduriyetinin giderilmesi gerekmektedir. Hükümet yetkililerinin KDV, ÖTV, özel iletişim vergisi, gümrük vergisi, damga vergisi gibi vergilerdeki artışları tekrar gözden geçirmesi en büyük temennimizdir." 
Haftanın Öne Çıkanları

Cep telefonu sektörü zor günler geçiriyor

2023-07-20 16:07 - TEKNOLOJİ

“TESBİH, SABRIN TANESİ, EFENDİLİĞİN SEMBOLÜDÜR”

2023-07-13 18:07 - RÖPORTAJ

Kanar'ların görkemli düğünü

2023-07-16 15:54 - YEREL

Elma Sokağı, pazar günleri kapalı olacak

2023-07-16 18:02 - YEREL

Boğaziçi’nden 3 Türkiye birincisi çıktı

2023-07-19 17:00 - EĞİTİM

İstanbul’da Batmanlı sayısı arttı

2023-07-17 17:32 - YAŞAM

10 Milyon 200 Bin TL borç ödendi

2023-07-13 16:51 - SPOR

Zore Vadisi turizme kazandırılmalı

2023-07-17 17:31 - YEREL

13. Şerzan Kurt Öykü Ödülü başvuruları başladı

2023-07-19 16:13 - KÜLTÜR

15 Temmuz Dart Turnuvası sona erdi

2023-07-14 14:20 - SPOR

İlgili Haberler

ÖĞRENCİLER ROBOT KÖPEKLE TANIŞTI

11:10 - TEKNOLOJİ

TOKİ KAZIM KARABEKİR’DE TEKNOLOJİ FARKINDALIĞI

14:19 - TEKNOLOJİ

GENÇLER UZAY VE BİLİMDE YARIŞTI

14:04 - TEKNOLOJİ

BATMAN’DA İLK KEZ NASA SPACE APPS CHALLENGE DÜZENLENDİ

15:40 - TEKNOLOJİ

TÜRK TELEKOM ANADOLU LİSESİ TEKNOFEST’TEN 4 ÖDÜLLE DÖNDÜ

13:17 - TEKNOLOJİ

Günün Manşetleri

SERVET BARLIK, CHP PARTİ MECLİSİ’NE ADAYLIĞINI AÇIKLADI

11:02 - SİYASET

HAC KURALARI BUGÜN ÇEKİLİYOR

10:57 - YEREL

YENİ MESİRE ALANI 15 ARALIK’TA HİZMETE AÇILIYOR

16:53 - YEREL

KIŞA GİRMEDEN SON MAHSULLER PAZARDA YERİNİ ALIYOR

16:50 - YEREL

BATMAN EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ KAFETERYASI KALDIRILIYOR

16:30 - SAĞLIK