?>

ÇİÇEK: KALICI BARIŞ İÇİN TARİHİ BİR FIRSAT VAR

GÜNDEM - 2 yıl önce

Türkiye’nin son dönemde siyasette ve toplumda yeni bir barış iklimi yakalamaya çalıştığı bir süreçten geçtiği ifade ediliyor. AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Murat Çiçek, bu sürecin doğru yönetilmesi gerektiğini belirterek, Batman Gazetesi’ni ziyaretinde önemli açıklamalarda bulundu.
Eğitim-Bir Sen Batman Şube Başkanı Şehmus Önlü ile birlikte Batman Gazetesi’ni ziyaret eden Murat Çiçek, barış sürecine dair değerlendirmelerde bulunarak, Cumhur İttifakı’nın bu alandaki girişimlerinin anlam ve önemine dikkat çekti. Çiçek, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin barış çağrısının ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın buna verdiği desteğin tarihi bir fırsat olduğunu belirtti. “Türkiye milliyetçilerinin de destekleyeceği bir süreçte kalıcı barış daha kolay sağlanacaktır” diyen Çiçek, toplumun huzur ve refah beklentisinin altını çizdi.
BİNLERCE KÜRT GENCİ HAYATINI KAYBETTİ
AK Parti döneminde Demokratik Açılım ve 2013’te başlatılan Çözüm Süreci’ni hatırlatan Çiçek, bu dönemlerde kaçırılan fırsatlara vurgu yaptı:
“Terör ve silahların susması, Kürt meselesinin kökten çözümü açısından büyük bir fırsat yakalanmıştı. Ancak bu süreç, özerklik adı altında çukur eylemleriyle heba edildi. Binlerce Kürt genci bu anlamsız eylemlerde hayatını kaybetti. Bizler barış ve huzur beklerken süreç akamete uğradı.”
TERÖR SORUNU ÜLKEMİZİN ENERJİSİNİ TÜKETİYOR
Ortadoğu ve dünyadaki gelişmelere dikkat çeken Çiçek, Türkiye’nin küresel barış açısından oynayabileceği role vurgu yaptı:
“Türkiye, dünya barışında öncü roller üstleniyor. Ancak içimizdeki terör sorunu ülkemizin enerjisini tüketiyor. Gençlerimiz gereksiz yere hayatını kaybediyor. Cumhur İttifakı’nın başlattığı bu barış çağrıları son derece kıymetlidir. Bu süreçte Türkiye Milliyetçilerinin de destek vermesi kalıcı barışı daha kolay kılacaktır.”
POZİTİF BİR SİYASET DİLİ ŞART
Yeni sürecin başarısında pozitif bir siyaset dilinin önemine dikkat çeken Çiçek, şu önerilerde bulundu:
“DEM Parti’nin bu süreçte pozitif bir siyaset dili geliştirmesi gerekiyor. Kandil’in güdümünden çıkarak daha bağımsız bir tavır takınmaları şart. Sürekli suçlayıcı bir dil, geçmişte büyük fırsatların kaçmasına neden oldu. Bu kez herkesin daha dikkatli olması gerekiyor.”
HALKIN İRADESİ BASKIYLA SAKATLANIYOR
 Son dönemde gündeme gelen kayyım atamaları hakkında da konuşan Çiçek, demokratik siyasetin terör baskısından kurtarılması gerektiğini vurguladı:
“Silah ve terör vesayetinde demokratik siyaset mümkün değildir. Halkın iradesi terör örgütünün baskısıyla sakatlanıyor. Devlet, bu duruma hukuki ve idari bir tasarrufla müdahale ederek kayyım atamaları gerçekleştiriyor.”
HERKES SÜRECE SAHİP ÇIKMALI
Barış sürecinin başarılı olabilmesi için herkesin destek vermesi gerektiğini söyleyen Çiçek, “Hepimizin barış ve huzur adına üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmemiz gerekiyor. Türkiye’nin geleceği için tarihi bir fırsat var ve bu fırsatın heba edilmemesi gerekiyor” dedi.
Haftanın Öne Çıkanları

ESRAR BAĞIMLILIK YAPAR MI?

2024-11-17 17:15 - YAŞAM

YÜKSEK TEKNOLOJİ ROBOT FABRİKASI AÇILIYOR

2024-11-17 14:42 - YEREL

'El Cezeri Bilim Merkezi' kuruluyor

2024-11-19 10:54 - YEREL

CANPOLAT, AİLE SAĞLIĞI MERKEZLERİNİ ZİYARET ETTİ

2024-11-15 13:45 - GÜNDEM

GENÇ MÜSİAD BATMAN’DAN GENÇLERE YBA EĞİTİM PROGRAMI

2024-11-13 17:25 - YEREL

ÇOCUKLARIN HAYALİ GERÇEKLEŞTİ

2024-11-17 14:33 - YAŞAM

35 YAŞ SINIRI MAĞDURİYET YARATTI

2024-11-18 14:53 - GÜNDEM

BAKAN TEKİN’DEN BATMAN ZİYARETİ

2024-11-17 14:23 - GÜNDEM

BELEDİYENİN HER KURUŞUNU ŞEREFİYLE KORUYORUZ

2024-11-17 16:55 - GÜNDEM

FATİH DOĞU, AK PARTİ BATMAN MERKEZ İLÇE BAŞKANLIĞI’NA SEÇİLDİ

2024-11-16 13:34 - GÜNDEM

İlgili Haberler

KESK’TEN OTURMA EYLEMİ KARARI

12:37 - GÜNDEM

ÇETİN: 15 TEMMUZ RUHU SONSUZA DEK YAŞAYACAK

17:57 - GÜNDEM

ŞANSİ: 15 TEMMUZ MİLLET İRADESİNİN ZAFERİDİR

15:56 - GÜNDEM

BATMAN'DAN DÜNYAYA AÇILAN KAPI

07:03 - GÜNDEM

HASAT SONRASI TEHLİKE BÜYÜYOR

16:08 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

VALİLİKTEN SALDIRIYA İLİŞKİN AÇIKLAMA

23:48 - ASAYİŞ

ASRİ MEZARLIKTA KORKUNÇ OLAY

21:03 - ASAYİŞ

FİLENİN SULTANLARI'NA TEBRİK MESAJI

19:13 - SPOR

YIKIM SIRASINDA İŞ MAKİNESİ DEVRİLDİ

16:43 - YEREL

BATMAN GİRİŞİNDE TIR İLE OTOMOBİL ÇARPIŞTI

16:04 - YEREL