?>

ÇİFTÇİ: EMLAK VE KUYUMCULUK YÜKSELİŞTE, TEKSTİL DİBE VURDU

BESO Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, 2025 yılı sektör verilerini değerlendirerek Batman’daki ekonomik yönelimin önemli ölçüde değiştiğini söyledi.

YEREL - 13 saat önce

Çiftçi, bazı sektörlerde belirgin büyüme yaşanırken özellikle tekstil alanında ciddi daralma olduğunu aktardı.

EMLAKÇILIK VE KUYUMCULUKTA DİKKAT ÇEKEN ARTIŞ

Başkan Çiftçi, 2025’te en fazla yeni işyerinin emlakçılık ve kuyumculuk alanında açıldığını belirtti: “Emlak ve kuyum sektörlerinde bu yıl kayda değer bir yükseliş yaşandı. Açılan işyeri sayılarında artış gördük, bu alanlar kendi içinde büyümeye geçti.”
Çiftçi, gayrimenkul piyasasındaki hareketliliğin emlakçılık sektörüne yeni kayıt olarak yansıdığını, kuyumculukta ise altına yönelik talep artışının işletme sayısını yukarı çektiğini ifade etti.

TEKSTİL SEKTÖRÜ KAN KAYBETTİ

Batman’da 2025’in en çok daralan sektörünün tekstil olduğunu söyleyen Çiftçi, yaşanan gerilemeyi şu sözlerle" dile getirdi: "Tekstil sektöründe maalesef ciddi bir gerileme yaşadık. Kapanan işyeri sayıları arttı ve buna bağlı olarak işçi çıkarılmaları da çoğaldı. Ekonomik şartlar en çok bu sektörü etkiledi."
Tekstildeki küçülmenin hem üretimi hem istihdamı olumsuz etkilediği, bunun şehir ekonomisine doğrudan yansıdığı vurgulandı.

2025’TE EN ÇOK AÇILAN İŞYERLERİ

1. Bakkallık, bayilik, büfecilik
2. Emlakçılık
3. Lokantacılık

2025’TE EN ÇOK KAPANAN İŞYERLERİ

1. İkinci el tekstil ürünleri ticareti
2. Sanat eseri ve antika ticareti
3. Tasarım faaliyetleri

BESO 2026’DA DENGEYİ HEDEFLİYOR

Başkan Çiftçi, yıl boyunca oda kayıtlarına yansıyan verilerin, Batman’da sektörler arası dengeyi değiştiren güçlü bir tablo ortaya koyduğunu belirterek, “Bu veriler hem esnafımızın yeni ilgi alanlarını hem de ekonomik şartların işletmeler üzerindeki etkisini gözler önüne seriyor. 2026’da bu tabloyu tersine çevirmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” dedi.
BESO, esnafın değişen ekonomik koşullara uyum sağlayabilmesi için gerekli destek ve yönlendirmeleri sağlayacağını açıklayarak, sektör bazlı analizlerin yıl boyunca paylaşılmaya devam edeceğini duyurdu.
Haftanın Öne Çıkanları

TURAN AİLESİNİN ACI GÜNÜ

2025-12-03 14:41 - YEREL

BATMAN’A YENİ 24 DERSLİKLİ OKULLAR GELİYOR

2025-12-03 17:17 - EĞİTİM

2.KUZEY ÇEVRE YOLU MARANGOZ VE MOBİLYACILAR SİTESİNDEN GEÇECEK

2025-12-05 16:54 - YEREL

MAVİ YEŞİL BATMAN’DA 2. ETAP BAŞLADI

2025-12-05 16:50 - YEREL

BATMANLI GENÇ DOKTOR EVİNDE ÖLÜ BULUNDU

2025-12-05 16:55 - YEREL

YENİ YATIRIM 100 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAK

2025-12-08 17:07 - YEREL

BATMANLI KORKUT, AĞIR CEZA MAHKEMESİ ÜYESİ OLDU

2025-12-08 16:49 - YEREL

KEJAN’LILAR DA DERNEKLEŞTİ

2025-12-04 17:05 - YEREL

8 İL İÇİN KAR UYARISI!

2025-12-08 10:16 - GÜNDEM

BATMAN İÇİN ÇÖZÜM: ORTAK AKIL, ADALET VE ÜRETİM

2025-12-07 16:07 - YEREL

İlgili Haberler

ŞİDDETLİ YAĞIŞ KÖY YOLLARINI ULAŞIMA KAPADI

16:29 - YEREL

BATMAN’IN YATIRIM TALEPLERİ ANKARA’DA GÖRÜŞÜLDÜ

17:04 - YEREL

BATMAN HAVALİMANI’NA YENİ BAZ İSTASYONU

16:44 - YEREL

KOZLUK, ENTEGRE PROGRAMDA İLK İLÇE OLDU

16:42 - YEREL

MERDİVEN BOŞLUĞUNDA YANGIN

14:10 - YEREL

Günün Manşetleri

GÜNEŞ: SESSİZ İLERLEYEN TEHLİKEYE DİKKAT

17:33 - RÖPORTAJ

ÇİFTÇİ: EMLAK VE KUYUMCULUK YÜKSELİŞTE, TEKSTİL DİBE VURDU

17:30 - YEREL

BATMAN’IN YATIRIM TALEPLERİ ANKARA’DA GÖRÜŞÜLDÜ

17:04 - YEREL

BAŞKAN ÖNLÜ: GAZZE, İNSANLIĞIN VİCDAN SINAVIDIR

17:00 - YAŞAM

BATMAN HAVALİMANI’NA YENİ BAZ İSTASYONU

16:44 - YEREL