?>

ÇİFTÇİ: YIKIM SÜRECİ HIZLANDIRILMALI

Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, Gülistan Caddesi’nde yıkımı devam eden binanın bir an önce bitirilmesini ve esnafın daha fazla mağdur edilmemesi gerektiğini vurguladı.

GÜNDEM - 7 ay önce

6 Şubat depreminde hasar gören Gülistan Caddesi’ndeki bir binanın yıkım süreci dört gün önce başlamasına rağmen, yıkım takviminin belirsizliği esnafı mağdur ettiğini belirten Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, olay yerinde esnafı dinleyerek yetkililere çağrıda bulunarak mağduriyetin bir an önce giderilmesini talep etti.
Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası (BESO) Başkanı Sıddık Çitçi, esnafın mağduriyetini dile getirirken şu ifadeleri kullandı: "Burada 40-50 tane esnafımız mağdur durumda. Biz kentsel dönüşüm müdürlüğüne gittik. İki vardiya ile çalışılmasını teklif ettik. Müdür ve müteahhit firma kabul ederek iki vardiya çalışacaklarını söyledi. Ancak görüyoruz ki iki vardiya çalışılmıyor ve yıkım çok ağır devam ediyor. Esnafların belediye kentsel dönüşüm müdürlüğü ve yıkımı gerçekleştiren müteahhitten beklentileri daha fazla mağdur olmadan bir an önce yıkımı bitirmeleri ve dükkânlarını açabilmeleridir. Yalnız şu anda gördüğümüz esnaflara verdikleri taahhütleri yerine getirmeyerek beklentileri ile ilgili esnafları hayal kırıklığına uğratmışlar. Esnafımız mağdur durumda ve bu mağduriyetin ne zaman biteceğini soruyorlar." ifadelerini kullandı.
Çitçi, ayrıca bazı basın organlarında Gülistan Caddesi'nin tamamen kapatıldığına dair çıkan haberlerin de esnafın işlerini olumsuz etkilediğini belirterek, "Gülistan Caddesi açıktır. Sadece yıkımı gerçekleştirilen binanın çevresindeki dükkanlar kapalıdır. Diğer esnaf açık, ancak bu yanlış haber, esnafımızın mağduriyetine tuz biber oldu. Esnaf ve vatandaşlar, bir an önce bu sorunun çözüme kavuşmasını bekliyor." dedi.
 
Haftanın Öne Çıkanları

YENİ YÜZYIL PARTİSİ’NDE YENİ ATAMA

2024-09-29 11:37 - SİYASET

398 KURS VAR

2024-09-24 15:26 - EĞİTİM

KAYMAKAM BAŞAR OKULLARI GEZDİ

2024-09-22 14:48 - EĞİTİM

TOKİ BATMAN’DA ARSA SATACAK

2024-09-26 16:33 - GÜNDEM

BATMAN 7. KİTAP FUARINA HAZIRLANIYOR

2024-09-24 16:54 - GÜNDEM

BATMAN’DA 40 ÇEŞİT BALIK TÜRÜ

2024-09-26 15:12 - YAŞAM

BATMAN'DA BERBERLERİN KAPALI OLACAĞI GÜNLER BELİRLENDİ

2024-09-27 11:20 - GÜNDEM

Aziz Sancar'ın Hikayesi Batman'da Yaşıyor

2024-09-23 11:11 - EĞİTİM

DEMİR: BU KENTTE HELVA NEDEN YAPILAMIYOR?

2024-09-23 15:30 - RÖPORTAJ

PREMİER LİGİN BATMANLISI

2024-09-22 15:40 - SPOR

İlgili Haberler

DEM PARTİ MİLLETVEKİLİ ZEYNEP ODUNCU: ÖCALAN’IN ÇAĞRISI TARİHTİR, HALK BU DEFA UMUTLU

14:32 - GÜNDEM

DİCLE ELEKTRİK’TEN HASANKEYF’E 40 MİLYON TL'LİK ENERJİ YATIRIMI

11:45 - GÜNDEM

“ATIKTAN SANATA” SERGİSİ AÇILIYOR

10:45 - GÜNDEM

REKTÖR PROF. DR. İDRİS DEMİR’DEN 1 MAYIS MESAJI

10:29 - GÜNDEM

VALİ CANALP: EMEKÇİLER KALKINMANIN TEMEL TAŞI

10:24 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

BATMAN GAZETESİ’NDEN HAVA LİMANI MÜDÜRÜ TURĞUT’A ZİYARET

14:33 - YEREL

DEM PARTİ MİLLETVEKİLİ ZEYNEP ODUNCU: ÖCALAN’IN ÇAĞRISI TARİHTİR, HALK BU DEFA UMUTLU

14:32 - GÜNDEM

MART AYINDA İTHALAT VE İHRACAT ARTTI

13:40 - EKONOMİ

BATMAN’DA KAPSAMLI BESLENME DANIŞMANLIĞI

12:12 - SAĞLIK

10 BİN FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU

11:54 - YEREL