?>

Çiftçiler memnun

​Bu yıl yağışların beklenenin üzerinde olması nedeniyle mısır hasadının iyi olduğunu belirten Batmanlı çiftçiler, ürünün veriminden memnun olduklarını söyledi.

YAŞAM - 7 yıl önce

Batman’da bu yıl yağışların çok iyi olduğunu ve bu sebeple Batman’da çiftçilerin beklediklerinin üzerinde verim aldığını belirten Batmanlı çiftçiler, ekinlerin geçen yıllara göre bu yıl bol olmasının kendilerini sevindirdiğini dile getirdiler. Konuyla ilgili İLKHA muhabirine konuşan çiftçiler, bu yıl ekinlerin geçen senelere göre daha iyi verim verdiğini belirterek, fiyatlarında daha iyi olması gerektiğini söylediler. 15 Mart'a mısır ekimine başladıklarını ve bu güne kadar emek verdiklerini belirten Ramazan Akmak, “Yoğun yaşışlardan dolayı mısırın içinde fazla çalışamadık. Mısırımızın hasadını yeni yaptık. Çok iyi görünüyor inşallah iyi olur. Bazı çiftçilerin mısırı iyi başıların ise kötüdür. Geçtiğimiz seneye göre çok daha iyidir. Geçen seneye göre fiyatlar 74 kuruştu. Bu yıl 85 kuruştur. Zamlanan mazot, gübre ve ilaçlara göre fiyatlar iyi değildir. Fiyatların en az 90-95 kuruş olmasını bekliyorduk” dedi.

FİYAT BEKLEDİKLERİ GİBİ OLDU

Mısır hasadından çok memnun olduklarını belirten Yunus Balin, “Hasadımızı yaptık çok şükür verimi iyiydi. Bu yıl verim diğer senelerden daha iyiydi. Mısır ekimine yeni başladığımızda çok yağmur yağdı. Bizde iyi bakmaya çalıştık. Bunun karşılığını bol verimle aldık. Hasat ile beraber fiyattan da memnumuz. Mısır fiyatı 85 kuruştu. OFİS daha fiyatlarını belirlememiş” ifadelerini kullandı. Yıllardır mısır ekimiyle uğaştıklarını belirten çitçilerden H. Ali Balin, “Birkaç senedir mısır ekimi yapıyoruz. Her yıl ekimden sonra birçok işlem yapıyorduk. Bu yıl aşırı yağmurlardan dolayı birçok çalışmayı yapamadık. Mısırlarımızın verimiz az olacağını düşünüyorduk. Şimdi mısır hasat zamanıdır. Mısırlarımızı topladık. Önceki seneye göre verim daha iyidir. Mısır fiyatları geçen seneye göre 15 kuruş daha fazladır. Allah’a şükürler olsun mısır verimi az beklediğimiz halde önceki senelere göre daha iyiydi. Allah-u Teâlâ malımıza bereketini koymuş” şeklinde konuştu. (İLKHA)
Haftanın Öne Çıkanları

BATMANLI GENÇ, İSTANBUL’DA ÖLDÜRÜLDÜ

2018-08-25 15:50 - GÜNDEM

KURAN KURSLARI NE ÖĞRETİYOR?

2018-08-28 12:04 - EĞİTİM

Batmanda bir ilk…

2018-08-27 13:40 - YAŞAM

Bu köyde 3 aydır su yok

2018-08-27 15:38 - YAŞAM

TAZİYE YEMEKLERİ KALDIRILSIN...

2018-08-27 16:31 - GÜNDEM

Batman usulü şok havuzu!

2018-08-26 15:13 - SPOR

Bayramı tarlada çalışarak geçirdiler

2018-08-26 15:11 - YAŞAM

Çoğu geri döndü

2018-08-28 17:36 - GÜNDEM

BATMAN MÜFTÜLÜĞÜ, UYUMA!

2018-08-28 17:37 - GÜNDEM

BATMANDA İŞ KAZASI; 1 ÖLÜ...

2018-08-26 13:28 - GÜNDEM

İlgili Haberler

VALİ CANALP’TEN ESNAFA SÜRPRİZ ZİYARET

13:04 - YAŞAM

BATMAN, TÜRKİYE'DE ÜÇÜNCÜ SIRADA

16:39 - YAŞAM

MÜFTÜ DURMUŞTAN HACI ADAYLARINA UYARI!

15:01 - YAŞAM

TESCİLLİ DOMATESLERDE HASAT ZAMANI

17:12 - YAŞAM

KADINLARA YÖNELİK ÇALIŞMALAR TANITILDI

15:16 - YAŞAM

Günün Manşetleri

TURGUT ÖZAL BULVARI’NDA TRAFİK KAZASI: 2 YARALI

02:17 - ASAYİŞ

MALABADİ KÖPRÜSÜ’NDE BOĞULMA FACİASI

18:55 - GÜNDEM

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE YENİ BİR AŞAMA

16:53 - GÜNDEM

FISTIKTA YÜZDE 40 KAYIP BEKLENİYOR

14:45 - YEREL

VALİLİKTEN KAÇAK YAPI AÇIKLAMASI: TAVİZ VERİLMEYECEK

14:44 - GÜNDEM