?>

Çocuklara oyun odası

Batman'a İstanbul, Van ve Ankara'dan gelen bir grup gönüllü, Sakarya Özel Eğitim Anaokulu'nda engelli çocuklar için oyun odası oluşturdu.

EĞİTİM - 3 yıl önce

Batman'da engelli çocuklar için özel eğitim veren Sakarya Özel Eğitim Anaokulu'nun bir oyun odasındaki eksikler, İstanbul, Van ve Ankara'dan gelen bir grup gönüllünün çabalarıyla tamamlandı.
Nur Banu Türk
Çocukların kırtasiye ve materyal eksiklerini tamamladıklarını söyleyen Gülümse Çocuk Köy Okulları Yardımlaşma Projesi Kurucusu Nur Banu Türk, "4 yıldır okullara kırtasiye desteğiyle yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bugün de burada 3 ekiple beraber öğrencilerimizin kırtasiye desteklerini ve diğer materyallerini temin ettik, geleceklerine bir tuğla daha eklemiş olduk" dedi.

 Hülya Erdoğan

"Katkıda bulunmak istiyorum" Çocuklara taç, toka ve bileklik gibi malzemeler yaptığını belirten Güler Yüzlü Çocuklar Projesi Kurucusu Hülya Erdoğan, "Çocukları gülümsetmek için onlara taç, toka ve bileklik yapıyorum. Mutluluklarına bir nebze katkıda bulunmak istiyorum. İstanbul'dan geldim. Sevilay hanımla tanıştım ve onun aracılığıyla yolculuğumuz devam ediyor" diye konuştu.

Sevilay Akbaş​ "Hayatımın dönüm noktası" 5 yıldır 70 okula desteklerinin devam ettiğini belirten Geleceğimiz Günışığı Eğitim ve Oyun Odası Gönüllüleri Kurucusu Sevilay Akbaş ise, "Bugün tam 5 yıl oldu. 5 yıl içerisinde Türkiye genelinde 70 okulda özel eğitim sınıfları ve anasınıfları, zeka oyunları sınıfları oluşturduk. Çok zorlu dönemden geçtiğim bir dönemdi. İşten eve gelirken otobüste 2 bayanın konuşmasındaki 'Allah benim canımı oğlumdan önce almasın' sözü benim hayatımın dönüm noktası oldu.

Bazı okullardaki tanıdığım öğretmenlerle konuştuğumda özellikle özel eğitime ihtiyacı olan çocukların çok sıkıntılarının olduğunu öğrendim ve onların eğitimlerine destek amaçlı materyallerle başladık. Yozgat Sarıkaya'da başladık, şimdi Türkiye'nin 7 bölgesindeyiz. Sakarya Batman Özel Eğitim Anaokulu'nda ise 3 ekip birlikte çalıştık. Akdeniz Otizm Spor Kulübü Derneği Başkanı Demet Çileli'nin katılımıyla birlikte 4 ekip olduk diyelim. Bu işler el birliğiyle, gönül birliğiyle, yürek birliğiyle olur. Yürekler birlik olursa da her yer cennet olur" ifadelerini kullandı.

Oyun odasının açılışından sonra Güler Yüzlü Çocuklar Projesi Kurucusu Hülya Erdoğan tarafından engelli çocuklara kendisinin yapmış olduğu hediyeler verildi. 

Haftanın Öne Çıkanları

Petrolün varili 94 dolar seviyesinde

2023-09-18 11:06 - EKONOMİ

Batman, Kütüphane Kenti Olacak

2023-09-17 17:45 - RÖPORTAJ

Şarj istasyonu sayısı artıyor

2023-09-20 11:22 - TEKNOLOJİ

TYP kuraları çekildi

2023-09-20 17:41 - YEREL

Süper Loto rekor ikramiye kazandırdı!

2023-09-20 09:51 - GÜNDEM

Düşen bir asansörde hayatta nasıl kalınır?

2023-09-18 14:20 - YAŞAM

Batmanlı Fotoğraf Sanatçısı Fransa Festivali’nde

2023-09-19 13:45 - KÜLTÜR

Haydi maça!

2023-09-22 16:41 - SPOR

23 Eylül ekinoksu nedir?

2023-09-23 16:29 - YAŞAM

Düğünde kavga çıktı

2023-09-18 11:30 - GÜNDEM

İlgili Haberler

BATMAN'IN GURURU OLDU: YAPAY ZEKA YARIŞMASINDA ÖDÜL ALDI

11:52 - EĞİTİM

TÜRKİYE İKİNCİLİĞİ BATMAN’A GELDİ

16:39 - EĞİTİM

OKUL BAHÇESİ KUŞLARA EV OLDU

13:25 - EĞİTİM

YKS BİTTİ, PEKİ ÖĞRENCİLERİ ŞİMDİ NE BEKLİYOR?

13:18 - EĞİTİM

YKS GÜNÜ ÖĞRENCİLERİN İMDADINA YETİŞTİLER

11:00 - EĞİTİM

Günün Manşetleri

AKIMA KAPILAN GENÇ HAYATINI KAYBETTİ

11:59 - YEREL

BATMAN ÇAYI'NDA CAN PAZARI

11:51 - YEREL

YAZ SICAKLARI KURUYEMİŞ SATIŞLARINI VURDU

11:36 - YEREL

ÇİFTÇİNİN YÜZÜ VERİMLE GÜLDÜ, FİYATLA DÜŞTÜ

11:25 - YEREL

SOKAK ORTASINDA SİLAHLI SALDIRI

11:19 - ASAYİŞ