?>

Değirmenci: Çift sürülmesin, proje gecikmesin

Batman Tüm Emlakçılar Derneği Başkanı Mehmet Emin Değirmenci, Batman için hayati önem arz eden İmar, Yeni Yol ve bazı yatırımların gecikmemesi için arazi sahipleri ve çiftçilere seslendi.

YEREL - 1 yıl önce

Değirmenci, “Doğu ve Güneydoğu’da böyle düzenli bir plan yok. Yolları kısaltan, sosyal donatı alanları uzun vadeli ihtiyacı karşılayacak bu önemli projelerin aksamaması için lütfen arazileri sürmeyin veya ekimi geciktirin” diye çağrıda bulundu.
Değirmenci yaptığı açıklamada “Güneybatı imarı, belediyemiz tarafından 1997 yılında planlanmış ve Batman için hayati önem arz etmesine rağmen bir türlü sonuçlandırılamadı. Ancak yeni yönetim tarafından 3 yıldır başlatılan plan bitti ve 18. madde çalışması da bir kısım sonuçlanmıştır. Geri kalan kısımların da 20 ile 25 gün arasında tamamlanması bekleniyor. İlgili kurumlardan aldığımız bilgiye göre;  törenle hak sahiplerine tapular dağıtılacaktır. ‘Güneybatı bölge’ dediğimiz sebze halinden başlayıp Balpınar Kavşağı, Üniversite Kavşağı ve karayollarına kadar kapsayan bir bölgedir. Bu bölgelerden 6. bölge olan yeni stad ve yeni hastanenin yanından başlayıp mobil’den üniversite kavşağına giden yola kadar tapu işlemleri bitmiştir” dedi.
“DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESI ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR”
Söz konusu bölgede yılbaşından önce diş hekimliği fakültesinin ihalesi yapılması için kırmızı kod çalışmaları devam ettiğini belirten Değirmenci, “Kırmızı kod dediğimiz yani zemin kodları geri kalan 2. ve 4. (tek pafta)  bölge ve geriye kalan bölgeler inşallah  20 ile 25 gün içinde diğer bölgelerin de tapu işlemleri bitecektir. Kırmızı kod yani zemin kodları çalışması başlanacak ve ayriyeten yeni çevre yolları çalması başlatılması imara giren tarlaları ekilmemesi için hem çiftçilerimize hem de arazi sahiplerine sesleniyorum; çalışmalara engel olmaması için bu sene ekmeyelim ya da ekimi geciktirelim. Eğer biraz duyarlı olmazsak bu kadar güzel bir imar çalışması yapılmış ve bağlantı yollarının açılması o bölgelerde oturan mahalle sakinlerimizin bu yolları kullanması yerine mecburen olduğu gibi şehir trafiğini kullanmak zorunda kalacaklar ve şehir trafiği allak bullak olduğu gibi devam edecektir.
Balpınar Kavşağı ile Üniversite Kavşağı arasından kör kalan alanda yapılacak yol ile Balpınar, Yeniköy ve Zorköy bölgelerinden  gelen sebzeleri ve meyveleri sebze haline geliş sürelerinde ciddi azalma olacaktır. Normalde bu yerlerden gelen ürünlerin şehir merkezinden hale yetişmesi ortalama 55 dakika  ile 1 saat arası zaman almaktadır. Ayrıca trafiği de allak bullak ettirmektedir. Bu yolun açılması halinde bu bir saatlik mesafeyi 4 ile 6 dakikaya düşürecektir. Sonuç olarak  Balpınar Beldesi, Kardelen Mahallesi, Zorköy merkeze bağlı köyler ve kenar mahallelerde oturan mahalle sakinlerini çok rahatlatacaktır” şeklinde konuştu. 
Haftanın Öne Çıkanları

Öldürülen kardeşler yeniden gündemde

2023-11-13 17:34 - GÜNDEM

2 Girişimsel Radyoloji Uzmanı göreve başladı

2023-11-15 17:29 - SAĞLIK

Hasankeyf Yolu’nda kat sayısı düşürüldü

2023-11-15 10:38 - YEREL

İlk destek Alo Tevşo esnaflarından

2023-11-12 13:13 - TEKNOLOJİ

Dart Turnuvası sona erdi

2023-11-13 16:48 - SPOR

İstiklal Ortaokulu dijital platformda şampiyon oldu

2023-11-12 13:21 - TEKNOLOJİ

İnternet desteği Resmi Gazete'de yayımlandı

2023-11-14 14:20 - TEKNOLOJİ

Başarılı Müdür Değişti

2023-11-15 10:37 - YEREL

Diyanet-Sen : İsrail ürünlerini almak haramdır

2023-11-14 14:10 - YAŞAM

BİNA ÇÖKTÜ, KEPÇE OPERATÖRÜ SON ANDA KURTULDU

2023-11-10 20:33 - GÜNDEM

İlgili Haberler

4 DİLLİ SANATKÂR DONDURMACI!

16:21 - YEREL

DUT MEVSİMİ BAŞLADI, ÇOCUKLAR DALLARDA

16:16 - YEREL

SİİRT VALİ YARDIMCILARINDAN VALİ CANALP’A ZİYARETİ

15:28 - YEREL

İUP KATILIMCILARI BİR ARAYA GELDİ

15:21 - YEREL

RÖGAR KAPAĞI HIRSIZINA EMSAL NİTELİĞİNDE CEZA

14:46 - YEREL

Günün Manşetleri

4 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

16:53 - YAŞAM

727 FİRARİ YAKALANDI

16:26 - GÜNDEM

4 DİLLİ SANATKÂR DONDURMACI!

16:21 - YEREL

MONTAJ USTASI 6. KATTAN DÜŞTÜ

15:53 - ASAYİŞ

RİSKLİ GEBELİĞE HAYAT KURTARAN MÜDAHALE

15:33 - SAĞLIK