?>

DEVİR EKONOMİ DEVRİ!

Dicle Elektrik tarafından enerji tasarrufu konusunda farkındalığı artırmak amacıyla ev hanımlarına ve çocuklara yönelik “Evdeki Enerji Kahramanları” projesi başlatıldı.

TEKNOLOJİ - 4 yıl önce

Dicle Elektrik enerji tasarruf bilincini artırmak amacıyla iletişim çalışmalarını sürdürüyor. Ev hanımlarını ve çocukların bu alandaki farkındalığını artırmayı hedefleyen Evdeki Enerji Kahramanları projesi ilk olarak Batman’ın tek kadın muhtarı Emine Doksal’ın görev yaptığı Diktepe köyünde uygulandı. Dicle Elektrik bünyesinde görev yapan uzmanlar Sinan Şuvak ve Canan Tücer köy okulunda toplanan kadın ve çocuklara ev ortamında alınacak basit önlemlerle ilgili bilgiler verdi, uyarılar yaptı. Uzmanlar tasarruf konusunda özellikle ev hanımlarının rolünün oldukça büyük olduğunu belirterek şu uyarıları yaptı: Çamaşır makinelerinizi tam doluyken çalıştırın. Elektrikli süpürgelerinizin toz torbasını sık sık değiştirin. Ütünüzün bitmesine 5 dakika kala fişini çekin.  Aydınlatma için tasarruflu ampuller kullanın.  TV’lerinizi kumandadan değil düğmesinden kapatın. Evlerinize beyaz eşya alırken enerji sınıfına bakın Projeyle ilgili bilgi veren Dicle Elektrik Dağıtım Batman İl Müdürü Naci Obut “kış aylarında özellikle kırsal bölgelerde ısınma amacıyla elektrik kullanımının yaygın olması tasarruf bilincinin önemini artırıyor. Projede bu nedenle bu bölgelere öncelik verildi” dedi.

“TASARRUF POTANSİYELİ BÜYÜK”

Bireysel önlemlerle elektrik israfının önlenebileceğini söyleyen İl Müdürü Naci Obut, “Hedef kitlesi kadın ve çocuklar olan projenin ileriki günlerde daha geniş bir alanda uygulamaya konularak başarılı olacağına inanıyorum. dedi.
3M MÜDÜRÜ KONCAK: “KADINLARIN AİLEDE ROL MODEL OLMASI ÖNEMLİ”
Projenin uygulayıcılarından Dicle Elektrik Müşteri Memnuniyet Merkezi (3M) Müdürü Remzi Koncak ise, kadın ve çocukların enerji tasarrufundaki rolüne dikkat çekti. Koncak, projenin hedef kitlelerinden olan kadınların aile içerisinde rol model olduklarının altını çizerek, “Kadının enerji tasarrufu bilincini yükseltmesi, erkeklere ve diğer aile bireylerine de olumlu etki yapıyor. Kadının öncü rolü, kalkınmayı ve sosyal değişimi hızlandırıyor. Tüketici bireylerin daha sorumlu davranması, aslında kendi aile refahlarını yükseltiyor. Daha az tüketen, tükettiğinin bedelini de daha az ödeyecektir” şeklinde konuştu. Etkinlik sonrasında çocuklara enerji tasarrufunu öykü şeklinde anlatan “Dicle Enerjik Hikayeler” kitabı ve kırtasiye malzemeleri dağıtıldı. 
Haftanın Öne Çıkanları

HASANKEYF’TE YENİ OTEL PROJESİ; GRAND MERVANİ...

2021-11-14 16:48 - YAŞAM

AVUKATA SALDIRI

2021-11-14 16:46 - GÜNDEM

BATMAN'DA 9 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

2021-11-15 13:25 - YAŞAM

BATMAN’DA MİLLET BAHÇESİ YAPILACAK

2021-11-13 13:21 - YAŞAM

TANDIR EKMEĞİ DE ZAMLARDAN NASİBİNİ ALDI

2021-11-17 12:53 - YAŞAM

KITLIK MI GELİYOR?

2021-11-15 16:20 - GÜNDEM

UZMAN ÇAVUŞ İNTİHAR ETTİ

2021-11-14 16:42 - GÜNDEM

BATMANDA SARIMSAK EKİMİ YAYGINLAŞIYOR

2021-11-14 16:33 - YEREL

KAYIP YAKINLARININ EYLEMİ SÜRÜYOR

2021-11-14 16:38 - GÜNDEM

DÜZCE'DE SANAYİ ARSALARI SATILACAK

2021-11-12 13:30 - TEKNOLOJİ

İlgili Haberler

BİLİŞİM UZMANINDAN SİBER SUÇ UYARISI

15:05 - TEKNOLOJİ

BATMAN TEKNOKENT BÜYÜYOR: 31 FİRMA, 37 PROJE

13:51 - TEKNOLOJİ

BATMAN OSB’DE ENDÜSTRİ 4.0 VE 5.0 KONUŞULDU

15:00 - TEKNOLOJİ

DİJİTAL DOLANDIRICILIKTA YENİ YÖNTEM

17:08 - TEKNOLOJİ

BATMAN’DA ENERJİ VE TEKNOLOJİ RÜZGÂRI

16:09 - TEKNOLOJİ

Günün Manşetleri

OLAYLAR AYDINLATILMASI ORANI İLE DİKKAT ÇEKTİ

19:08 - ASAYİŞ

TURGUT ÖZAL BULVARI’NDA TRAFİĞE NEŞTER

17:42 - GÜNDEM

VALİ CANALP: BU MÜCADELEDE HERKESİN SORUMLULUĞU VAR

17:33 - GÜNDEM

BATMAN’DA 500 KİŞİYE İSTİHDAM MÜJDESİ

17:24 - GÜNDEM

ADSM ÇALIŞANLARINDAN 2 GÜNLÜK GREV

17:20 - GÜNDEM