?>

DİCLE ELEKTRİK İNŞAATÇI VE AĞAÇ BUDAYICILARI UYARDI

“ELEKTRİK HATLARINA 2 METREDEN FAZLA YAKLAŞMAYIN”

GÜNDEM - 3 yıl önce

“ELEKTRİK HATLARINA 2 METREDEN FAZLA YAKLAŞMAYIN”

Dicle Elektrik, nakil hatları ve elektrik direklerine tehlikeli mesafede gerçekleştirilen inşaat çalışmaları ve ağaç budama işleriyle ilgili yönetmelikte belirtilen en az 2 metrelik güvenli mesafenin korunması uyarısında bulundu. Enerji nakil hatları ve elektrik direklerine yönetmelikte belirtilen güvenli mesafeye uyulmadan yapılan inşaat çalışmaları ve ağaç budama işleri can güvenliği için büyük tehlike oluşturuyor. Dicle Elektrik, hizmet bölgesinde olası kazalara karşı Elektrik Kuvvetli Akım Tesisleri Yönetmeliği’nde belirtilen ve asgari 2 ila 3.5 metre arasında değişen yasal güvenlik mesafelerine uyulmasının hayati önem taşıdığını açıkladı. Şirket tarafından yapılan açıklamada, sorumluluk bölgesinde devam eden inşaat ve ağaç budama işlerinde zaman zaman enerji nakil hatlarına ve elektrik direklerine yönetmeliklerde belirlenen güvenli mesafeden daha fazla yaklaşıldığına dikkat çekildi. Açıklamada, “Yönetmeliklere uyulmaksızın elektrik iletim hatlarına yapılan yanlış müdahalelerden veya ihmallerden dolayı ülkenin her yerinde olduğu gibi sorumluluk bölgemizde de istenmeyen kazalar yaşanabilmektedir” denildi.
“TEDBİR ALINMASI İÇİN YEREL YÖNETİMLERLE PAYLAŞILDI”
Dicle Elektrik açıklamasında şöyle denildi: “Son dönemde devam eden inşaat çalışmaları sırasında ekiplerimiz yönetmelikte belirtilen yasal güvenlik mesafelerine uyulmadığını ve son derece tehlikeli uygulamaların gerçekleştiğini belirlemiştir. Tedbir alınması için yerel yönetimlerle de paylaştığımız bu tespitlerimizde, yönetmelikte belirlenen mesafelerin ihlal edilerek, adeta insan hayatının hiçe sayıldığı belirlenmiştir. Elektrik direği iletkenlerinin gerilim seviyelerine göre, yapılara en fazla yaklaşabileceği yatay ve düşey mesafeler yönetmeliklerde belirtilmiştir. Bu mesafeler normal şartlar altında güvenli mesafelerdir. Ancak inşaat, tadilat, kat çıkma ve ağaç budanması gibi durumlarda zaman zaman güvenlik mesafesi önemli ölçüde ihlal edilebilmektedir. Bunun sonucunda da hayati tehlike yaratabilecek istenmeyen kazalar yaşanabilmektedir.”
Açıklamada ayrıca, inşaatlara malzeme çekilmesi ya da iletkenlere yakın ağaçların budanması sırasında iletim hatlarına temas riskinin oldukça yüksek olduğu da belirtilerek, herhangi bir kaza yaşanmaması için Dicle Elektrik’e başvuru yapılarak enerji kesme talebinde bulunulması istendi.
İLGİLİ YÖNETMELİK NE DİYOR?
“AG (Alçak Gerilim/1 kV) seviyesinde elektrik dağıtım şebekelerinde; Üzerine herkes tarafından çıkılan düz damlı yapılar için, havai elektrik telleri ile yapı arası en küçük düşey uzaklık 2,5 metre; Üzerine herkes tarafından çıkılamayan eğik damlı yapılarda havai elektrik telleri ile yapı arası en küçük düşey uzaklık 2 metre; Yapıların havai elektrik telleri ile arasındaki en küçük yatay uzaklıkları 1 metre; OG (Orta Gerilim/36 kV) seviyesinde elektrik dağıtım şebekelerinde; Üzerine herkes tarafından çıkılan düz damlı yapılar için, havai elektrik telleri ile yapı arası en küçük düşey uzaklık 3,5 metre; Üzerine herkes tarafından çıkılamayan eğik damlı yapılar için, havai elektrik telleri ile yapı arası en küçük düşey uzaklık 3 metre; Yapıların havai elektrik telleri ile arasındaki en küçük yatay uzaklıkları 2 metre olarak belirlenmiştir.”
Haftanın Öne Çıkanları

YENİ ONKOLOJİ UZMANI BAŞLADI

2022-05-31 12:35 - SAĞLIK

HERKESİN BAŞINA GELEBİLİR!

2022-05-31 19:10 - TEKNOLOJİ

SÖZLEŞMELİ UZMAN PERSONEL ALIMI

2022-06-02 15:25 - TEKNOLOJİ

ÜNİVERSİTEDE BİLİŞİM FAALİYETLERİ

2022-06-02 15:34 - TEKNOLOJİ

ÇOCUKLAR AKRANLARINA SESLENDİ “İNTERNETİ BIRAKALIM”

2022-06-04 16:47 - TEKNOLOJİ

Uzman Kardiyolog Zilan’da göreve başladı

2022-06-01 15:37 - SAĞLIK

SATILIK SERAMİK FABRİKASI

2022-06-02 15:27 - GÜNDEM

BATMANA BİR YATIRIM DAHA

2022-06-05 16:57 - YEREL

RİZE-ARTVİN HAVALİMANI'NDA KİRALAMA İHALESİ

2022-05-31 12:25 - YEREL

YENİDOĞAN BAKIM EĞİTİMİ VERİLDİ

2022-06-06 12:52 - SAĞLIK

İlgili Haberler

PETROLSPOR'DA YENİ PLANLAR HAYATA GEÇİRİLİYOR

23:26 - GÜNDEM

HER SANİYE HAYAT KURTARABİLİR

10:59 - GÜNDEM

GAZETECİLERDEN BAYRAM MESAJI

13:35 - GÜNDEM

VALİ CANALP: BİRLİK VE DAYANIŞMA GÜNLERİNDEYİZ

13:41 - GÜNDEM

BATMAN’DA GELENEKSEL BAYRAM LEZZETLERİ

15:33 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

AK PARTİ'DEN TEKİK’İN AİLESİNE TAZİYE ZİYARETİ

11:08 - SİYASET

65 BİN YOLCU ÜCRETSİZ TAŞINDI

15:53 - YEREL

NASIROĞLU’NDAN HASTANE ZİYARETİ

15:37 - YAŞAM

YOLCULARA ŞEKER VE KOLONYA İKRAMI

15:19 - YAŞAM

AK PARTİ'DE SİYASİ PARTİLERE BAYRAM ZİYARETİ

15:04 - YAŞAM