?>

DİÖP: Somut adımlar bekliyoruz

YAŞAM - 3 yıl önce

Kudüs'ü unutturmamak, gündemde tutmak, maddi ve manevi destek vermenin Müslümanların görevi olması gerektiğini belirten Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu, yaptığı açıklamada, İslam ülkeleri liderlerinden Filistin konusunda somut adım atmalarını beklediklerini belirtti.
Siyonist işgal rejiminin Gazze'deki soykırım çabası ve vahşetinin devam ettiği belirtilen açıklamada, "Gazze’deki kardeşlerimiz her türlü insani ihtiyaçtan yoksun bir şekilde saldırı altındalar. Gazze, tanklarla, uçaklarla ve gemilerle bombalanıyor. İsrail her zamanki saldırılarını arttırarak okulları, hastaneleri, kampları, göç edenleri bombalayarak, kadınları ve çocukları katlederek zulmünü sürdürmektedir." denildi.
"İSLAM ÜLKELERİNİ HAREKETE GEÇİREMİYOR"
İşgal rejiminin bu cesareti İslam ülkelerinin ve Müslümanların sessizliğinden aldığı belirtilen açıklamada, "Her fırsatta insan haklarından dem vuran Batı, tüm dünyanın gözleri önünde işlenen israil terörizmine hiçbir zaman karşı çıkmamıştır. Elhamdulillah  Aksa'nın çocukları Filistinli yiğitler kendilerine ait olan topraklarda meşru müdafaa hakkını kullanıyor. İzzetli duruşları ile tüm dünyayı kendilerine hayran bırakıyorlar. Onların her şeyleri ile sergiledikleri izzetli duruşları maalesef İslam ülkelerini harekete geçiremiyor." ifadelerine yer verildi.
"MÜSLÜMANLARIN GÖREVİDİR"
Açıklamasında bu izzetli duruşu her koşulda desteklediklerini vurgulayan Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu, "Batman'daki tüm İslami sivil toplum kuruluşları ile tertip ettiğimiz yürüyüş, kermes, açıklamalar, dualar, gıyabi cenaze namazları ve benzeri etkinlikler bu katliamlar karşısında duruşumuz ve elimizden gelendir. Tüm ümmetin davası olan Kudüs’ü unutturmamak, gündemde tutmak, maddi-manevi destek vermek tüm Müslümanların görevi olmalıdır. Unutmayın ki; Allah nurunu tamamlayacaktır. Bu zulümlere karşı vereceğimiz mücadele ancak ve ancak kendi ahiretimiz ve izzetimiz için olacaktır." dedi.
"TÜM İNSANLIK İÇİN PROBLEMDİR"
Halkları Müslüman olan İslam ülkelerinin liderlerine çağrıda bulunulan açıklamanın devamında şunlar kaydedildi: "Başta Türkiye olmak üzere tüm İslam ülkeleri ve hükümetlerinin Filistin konusunda kınama ve üzülmenin ötesinde somut adımlar atmasını beklemekteyiz. İsrail güçten anlar. Filistin meselesi için adım atan kendi onurunu, iffetini, izzetini koruyacaktır. Siyonist israil, sadece saldırdığı zaman değil her zaman için problemdir. Siyonist israil, sadece Filistin halkı ve Müslümanlar için değil tüm insanlık için problemdir. Filistinliler evlerine ve topraklarına mutlaka dönecektir." 
Haftanın Öne Çıkanları

Tapu işlem başvurularına ek güvenlik

2023-11-02 16:19 - GÜNDEM

Teka Ankastre Batman Mağazası açıldı

2023-11-03 17:42 - EKONOMİ

TPAO’da mülakat sonuçları belli oldu

2023-11-03 17:54 - GÜNDEM

Binanın 11. katında yangın çıktı

2023-11-05 10:59 - YAŞAM

Hasankeyf eski haline kavuşacak

2023-11-07 15:57 - YEREL

2023 finali Hasankeyf’te

2023-11-03 12:52 - SPOR

FERNAS, Aydın - Denizli otoyolunu hizmete açtı

2023-11-06 14:01 - GÜNDEM

Çek dolandırıcıları yakalandı

2023-11-06 17:16 - GÜNDEM

Bursa Kebap Evi açıldı

2023-11-08 13:34 - YAŞAM

İŞKUR İl Müdürlüğü'nde görev değişikliği

2023-11-07 20:45 - GÜNDEM

İlgili Haberler

ELEKTRİK KESİLSE BİLE SU AKIŞI SÜRECEK

12:58 - YAŞAM

KÜÇÜK ÇOCUĞUN İMDADINA İTFAİYE YETİŞTİ

12:28 - YAŞAM

PARKLARDA ŞENLİK COŞKUSU SÜRÜYOR

12:48 - YAŞAM

BATMAN MODELİ ÖRNEK GÖSTERİLİYOR

17:43 - YAŞAM

ELİNE METAL CİSİM SIKIŞTI

14:41 - YAŞAM

Günün Manşetleri

PETROLSPOR’DAN BATMAN’A ÇAĞRI: BU TAKIMA HEP BİRLİKTE SAHİP ÇIKALIM

16:54 - SPOR

YENİ NASIROĞLU İŞ MERKEZİ KURUMSAL FİRMALARA KİRALANACAK

16:06 - YEREL

TERZİYE GİDİYORUM DEDİ, BİRDAHA DÖNMEDİ

15:57 - YEREL

ÇOCUKLAR SOLUĞU BURADA ALDI

13:46 - YEREL

BATMAN ÜNİVERSİTESİ 20. YILINA HAZIRLANIYOR

13:44 - EĞİTİM