?>

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ HİZMETE GİRİYOR

Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde 'Uygulama ve Araştırma Merkezi' yakın zamanda hizmet vermeye başlayacak.

EĞİTİM - 2 yıl önce

Batman Üniversitesi merkez kampüsü rektörlük binasının giriş katında yer alan merkezde incelemelerde bulunan Vali Ekrem Canalp, teçhizat montajının yapıldığı poliklinik odalarını ziyaret ederek, yürütülen çalışmalar hakkında Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir ve Fakülte Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Veysel Eratila’dan yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. 3-4 ay içerisinde tam anlamıyla hizmet vermeye başlayacak olan bölümün yanı sıra, Diş Hekimliği Fakültesi daimi binasında da çalışmalar sürüyor.
Batman Üniversitesi merkez kampüsü rektörlük binasının giriş katında yer alan merkezde, teçhizat montajının yapıldığı poliklinik odaları ve yürütülen çalışmalar hakkında bilgi paylaşımında bulunuldu. Yürütülen çalışmalar hakkında açıklama yapan Fakülte Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Veysel Eratila, "Öğrencilerimizin uygulama yapabilecekleri Preklinik ve Fantom laboratuvarları 2023 yılında kurularak kullanıma hazır hale getirilmiştir. Fakültemize bağlı hasta bakacağımız Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin kurulması için hazırlıklara geçen sene başlandı. Bu kapsamda üniversitemiz merkez kampüsü rektörlük binası giriş katında poliklinik yapımına başlandı. İlk olarak sağlık bakanlığından ön izin alındı ve inşaat sürecine başlandı." dedi.
PROTOKOL İMZALANDIKTAN SONRA HASTA BAKIMINA BAŞLANABİLECEK
Eratila, "Merkeze ait inşaat çalışmaları tamamlandı ve cihazların montajı ile yerleşimi konusunda da işlemler büyük oranda tamamlandı. Merkezimizde bulunan Radyoloji ünitesinin cihazları alındı ve odalara yerleştirildi. Kullanıma açılması için gerekli olan Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK)’e başvuruldu ve bir ay içerisinde belgenin alınması beklenmektedir. Sonraki aşamada Sağlık Bakanlığından ruhsat alımı çalışmaları yapılacak ve son olarak SGK ile protokol aşamasına geçilecek. Protokol imzalandıktan sonra hasta bakımına başlanabilecek." diye konuştu.
YAKLAŞIK 3-4 AY İÇERİSİNDE HİZMET VERMEYE BAŞLAYACAK
Fakültede tüm (8) branşlarda uzman hocaların görev yapacağını belirten Eratila, "Fakülte hizmet vermeye hazırdır. Batman üniversitesi Diş Hekimliği Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi hizmet vermeye başladığında şehrimizde sevk edilen branş kalmayacaktır. Yaklaşık 3-4 ay gibi bir süre içerisinde merkezimizin hizmet vermesi öngörülmektedir. Ayrıca yapılması planlanan Diş Hekimliği Fakültesi daimi binası çalışmaları da ilerlemektedir. Sağlık Bakanlığına bağlı olan 720 yataklı hastanenin yanında yapılması planlanan ana binamızın da proje çalışmaları tamamlanmış olup Sağlık Bakanlığında ön izin alınmış durumdadır. Bu yıl içerisinde ihale sürecinin yapılıp temel atılması planlanmaktadır." ifadelerini kullandı. 
Haftanın Öne Çıkanları

HEMATOLOJİ UZMANI GÖREVE BAŞLADI

2024-02-23 17:47 - SAĞLIK

BİRİNCİYE 25 BİN LİRA

2024-02-27 16:53 - TEKNOLOJİ

GÜLTEPE NAMAĞLUP ŞAMPİYON OLDU

2024-02-27 16:48 - SPOR

ŞİŞMAN: MESLEĞİME AŞIĞIM

2024-02-28 14:46 - KÜLTÜR

DAĞCILARDAN ÖZEL TIRMANIŞ

2024-02-26 16:11 - DÜNYA

ÖĞRENCİ ÜCRETİNDE İNDİRİM

2024-02-27 20:44 - GÜNDEM

AKŞENER, BATMAN ADAYINI TANITTI

2024-02-22 12:36 - SİYASET

REŞİT DEDE, 129 YAŞINDA

2024-02-25 16:53 - YAŞAM

BİR ALTIN MADALYA DAHA

2024-02-23 18:00 - SPOR

BATMAN’IN OTOPARK SORUNU BÜYÜYOR

2024-02-27 16:52 - GÜNDEM

İlgili Haberler

MOR KİRYAKUS MANASTIRI’NDA UYGULAMALI REHBERLİK İNCELEMESİ

16:19 - EĞİTİM

KANTİN İŞLETMECİLERİNİN TALEPLERİ DİNLENDİ

13:14 - EĞİTİM

ALES SONUÇLARI DUYURULDU

12:40 - EĞİTİM

ÖZEL EĞİTİM ÖĞRENCİLERİNE POLİSLİK TANITIMI

10:31 - EĞİTİM

KÖY OKULLARINA RENKLİ OYUN ALANI DESTEĞİ

10:19 - EĞİTİM

Günün Manşetleri

PARK HALİNDEKİ OTOMOBİL YANDI

17:05 - YEREL

BATMAN SANAYİSİ BÜYÜYOR, İSTİHDAM ARTIYOR

17:30 - YEREL

ENERJİ VE FİNANSMAN BAŞLIKLARI ANKARA’DA GÖRÜŞÜLDÜ

17:25 - YEREL

EKMEN: KIRA DAĞI’NDA TÜNEL ŞART

17:22 - YEREL

HEKİMLERE MALPRAKTİS VE HUKUKİ KORUNMA YOLLARI ANLATILDI

17:19 - SAĞLIK