?>

Dolu, çileği vurdu

Sason’da son günlerde etkili olan sağanak, çilek bahçelerindeki ürünlerin çürümesine neden oldu. Sason’daki çilek üreticileri, son yağışlar nedeniyle ürününü bahçeden toplayamadı.

YAŞAM - 8 yıl önce

İlçede çilek hasadının yaşandığı dönemde etkili olan yağışlardan dolayı çilek tarlalarına giremeyen üreticiler, koparamadıkları çileklerin bozulmaya başladığını belirtti. Çilek hasadının yaşandığı döneme denk gelen aşırı yağışların çilek üreticilerine zor anlar yaşattığını belirten Sason Çilek Üreticileri Birliği Başkanı Mahmut Doğan, ilçe genelinde etkili olan yağışlardan dolayı tonlarca çileğin tarlada çürüdüğünü belirtti. Doğan, "İlçemiz Sason'da tamda çilek hasadına denk gelen ve yaklaşık iki haftadır aralıksız etkili olan yağmur, maalesef çilek üreticilerinin kabusu haline geldi. Çamur deryasına dönen tarlalara giremiyoruz. Dolayısıyla satışlarımızın tamda hız kazandığı bu dönemde tarlada kalan çileklerimizin büyük bir bölü çürüdü. Yağışlar devam ederse bu yıl çilek üreticileri olarak tam bir hüsran yaşayacağız. İnşallah yağışlar ara verir ve çileklerimiz tekrar canlanır" şeklinde konuştu.

ZARARIMIZ BİNLERCE TL…

Demetevler Mahallesindeki çilek üreticilerinden Ahmet, Ramazan ve Şuayip Kaplan, dönümlerce alandaki çileklerin yarısını sağanak nedeniyle toplayamadıklarını belirtti. 18 dönümlük çilek bahçesinde yaklaşık 2 ton çileğin yağış nedeniyle tarlada kaldığını belirten Ramazan Kaplan, "Son bir haftadır bölgede etkili olan yağış, çilek hasadı döneminde hesaplarımızı alt üst etti. Çilek bahçemde zarar 20 bin lirayı buluyor. Çilek, yağışı gördüğü zaman hemen çürüyor. Bahçelerimiz açık olduğu için yağışa da önlem alamadık. Bahçede kilosunu 4 liradan sattığımız çilek, bu yıl hesaplarımızı bozdu" dedi.

ÜRÜN BAHÇEDE KALDI

5 yıldır çilek üreticiliği yapan Kadir Erdem, 6 dönümlük çilek bahçesinde 1,5 ton çileğin bahçede kaldığını ifade etti. 10 kişilik ailesinin geçimini çilekten sağladığını söyleyen Erdem, "Bu yıl bölgedeki yağışlar çilek hasadını olumsuz etkiledi. Bölge illerinin çilek ihtiyacını karşılıyoruz. Elazığ, Diyarbakır, Muş ve Bitlis'e kadar çilek gönderiyoruz. Ancak son yağışlar üretimi olumsuz yönde etkiledi. Yaklaşık 1,5 ton çileğim bahçede kaldı. Yağmurun olumsuz etkilediği çileği ayıklamak zorunda kalıyoruz. Çünkü yağmur gören çilek, diğer ürünü de bozuyor. Hasar tespit çalışmalarının yapılmasını istiyoruz." (Numan Ezgin)
Haftanın Öne Çıkanları

Tarih, sanat ve nostalji bu adreste

2018-05-22 15:33 - KÜLTÜR

Faris Özdemir 1. Sıra Adayı Oldu

2018-05-20 14:48 - SİYASET

Batmanın yeni televizyonu açıldı

2018-05-21 18:09 - KÜLTÜR

Çocukların hayvan sevgisi

2018-05-18 14:41 - YAŞAM

Böyle yoksulluk görülmedi

2018-05-24 16:08 - YAŞAM

İş arayanların dikkatine!

2018-05-20 13:00 - GÜNDEM

Devletin parasına yazık

2018-05-22 17:17 - GÜNDEM

Kocaeli Batmanlılar Derneği

2018-05-25 14:00 - YAŞAM

Sanatçılar örgütlendi

2018-05-21 14:22 - GÜNDEM

İyi ki Kızılay’ımız var!

2018-05-23 14:20 - YAŞAM

İlgili Haberler

BATMAN BAHARIN RENKLERİYLE CANLANIYOR

13:40 - YAŞAM

YÜRÜYÜŞ VE SPOR ALANLARI ŞEKİLLENİYOR

13:24 - YAŞAM

TOPLANMA ALANLARI ARTIRILACAK

10:52 - YAŞAM

KUMAR BAĞIMLILIĞI İKİ KATINA ÇIKTI

10:49 - YAŞAM

ÜST GEÇİTTE MAHSUR KALAN KEDİ KURTARILDI

22:37 - YAŞAM

Günün Manşetleri

BİR FİNAL DAHA GERİDE KALDI

16:20 - SPOR

İZZET SEVEN İÇİN ADALET TALEBİ

16:17 - YEREL

TOPRAK KAYBI ENDİŞE YARATIYOR

15:16 - YEREL

KAVŞAKLAR MERCEK ALTINDA!

14:00 - YEREL

GECE YEME ALIŞKANLIĞI SESSİZ RİSK Mİ?

13:25 - YEREL