?>

DÜNYA'DA SAĞLIKLI GÖZLER DÖNEMİ!

Özel Batman Dünya Hastanesi, bölgede bulunmayan son teknolojiyle donatılmış 5 milyon değerindeki Excimer Lazer Tedavisinde kullanılan göz cihazını Batman halkının hizmetine sundu.

SAĞLIK - 4 yıl önce

Özel Batman Dünya Hastanesi Excimer Lazer EX500 cihazının tanıtımı için basın mensupları ile bir araya geldi. Tanıtım toplantısına, Hastane Genel Müdürü Memduh Duman, Başhekim Op. Dr. Rafet Tok, Göz Doktoru Op. Dr. Yalçın İşcan, Hastane Tıbbi Direktörü Uzm. Dr. Tuncer Toklu  ve Halkla İlişkiler Müdürü Hanife Sedef Işık katıldı.
Basın toplantısında Özel Batman Dünya Hastanesi doktorlarından Op. Dr. Yalçın İşcan, cihazını tanıtımını yaptı. Halk arasında göz çizdirme ameliyatı olarak da bilinen Excimer Lazer tedavisinin, dünyada 30 yılı aşkın süredir güvenle kullanıldığını ifade eden Özel Batman Dünya Hastanesi doktorlarından Op. Dr. Yalçın İşcan; “Bu tedaviyi dünyanın en iyi klinikleri ile aynı standartlarda en son teknoloji cihazları ile doğup büyüdüğüm şehre getirmenin ve en büyük hayallerimden birisini gerçekleştirmiş olmanın paha biçilmez mutluluğunu ve onurunu yaşıyorum" şeklinde ifade etti.

“KİMSE, ANKARA VE İSTANBUL’A  İHTİYAÇDUYMAYACAK”

Birçok hastanın Ankara ve İstanbul gibi büyük şehir hastanelerine gitmekten kurtulduğunu belirten Op. Dr. Yalçın İşcan, miyop, hipermetrop ve astigmat olarak adlandırılan kırılma kusurlarının kalıcı tedavisinde uygulanan Excimer Lazer hakkında açıklamalarda bulundu.
Tedavide, lazer ışınının hedeflenen dokuyu istenilen kalınlık ve genişlikte ortadan kaldırdığını, böylece gözün en dışında bulunan kornea tabakasında kalıcı bir değişim meydana getirilerek miyop, hipermetrop ya da astigmatın tedavisinin gerçekleştiğini belirten İşcan; "Bu tedavinin uygulanabilmesi için 18 yaşını geçmiş olmak, son 1 yılda gözlük numarasının değişmemiş olması ve kornea tabakasının yapısal özelliklerinin lazere uygun olması gereklidir" dedi.

HER HASTAYA AYRI TEDAVİ YÖNTEMİ VE 1 DAKİKADA DÜNYAYA BAMBAŞKA GÖZLERLE BAKIN

Her hastaya ayrı ber tedavi süreci izlediklerini belirten Op. Dr. Yalçın İşcan; “Bunun için rutin göz muayenesinin yanında kornea tomografisi istenir ve uygun kişilere cerrahi uygulanabilir. Bugün gelinen noktada Excimer Lazer foto ablasyonla 8 dereceye kadar miyop 5 dereceye kadar hipermetrop ve astigmat tedavisi gerçekleştirilebiliyor. İki yöntem olarak. Bu iki yöntemi de yani, hem NOTOUCH hem de LASIK yöntemini kliniğimizde en son standartlarda gerçekleştiriyoruz. Her iki yöntemde de operasyon esnasında ağrı yoktur. Bu tedavi sonunda gözlüklerden kalıcı kurtulmak mümkün.
Kullanılan cihaza göre değişmekle birlikte 20 saniyeden 1 dakikaya kadar bir süre boyunca lazer uygulanır, hastanın lazer odasında kalma süresi toplamda 5-10 dakikadır. Kullandığımız cihaz dünyanın en hızlı ve en güvenilir cihazı diyebilirim, en fazla 20 saniyede en büyük numaraları dahi sıfırlayabilmektedir” diye konuştu. 
Son teknolojiyle yapılan operasyonda hastalar; bir göz için 4 bin, iki göz operasyonu için de 8 bin TL ödeyecek. Hastane yetkililer, ilk etapta vatandaşlara % 10 indirim yapılacağını belirttiler.

Haber: Murat Ezgin

Haftanın Öne Çıkanları

HSM ÇALIŞMALARINI PAYLAŞTI

2021-09-08 15:01 - SAĞLIK

KAYA TUZU MECLİS GÜNDEMİNDE

2021-09-08 16:28 - YAŞAM

Kınay Denetim ve Yeminli Mali Müşavirlik Batman'da da açıldı

2021-09-09 14:23 - YEREL

Balık tezgahları cıvıl cıvıl

2021-09-12 15:59 - YEREL

"Yoğun bakımda yatanların hemen hepsi aşısız"

2021-09-07 11:09 - SAĞLIK

EĞİTİM SEN, KÜRTÇE EĞİTİM TALEP ETTİ

2021-09-06 13:15 - EĞİTİM

OKULLARDA ÇOCUKLARIN SAĞLIĞI İÇİN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

2021-09-07 12:24 - SAĞLIK

İKİ AYRI KAZA ÜÇ YARALI

2021-09-07 12:25 - YEREL

Gazeteden takip etti, yardıma koştu!

2021-09-07 14:54 - SPOR

KAZANLAR HAZIR

2021-09-08 13:15 - TEKNOLOJİ

İlgili Haberler

YEMEKLERİN TADI KAÇMASIN

14:31 - SAĞLIK

DİŞ HASTANESİNDE EL HİJYENİ GÜNÜ FARKINDALIĞI

15:38 - SAĞLIK

RİSKLİ GEBELİĞE HAYAT KURTARAN MÜDAHALE

15:33 - SAĞLIK

MİLYONLARCA İNSANI ETKİLİYOR

13:14 - SAĞLIK

ASTIMI TETİKLEYEN 10 ETKEN!

11:16 - SAĞLIK

Günün Manşetleri

SAĞLIK EMEKÇİLERİNDEN ŞİDDETE KARŞI ORTAK TEPKİ

14:35 - GÜNDEM

YEMEKLERİN TADI KAÇMASIN

14:31 - SAĞLIK

VALİ CANALP: “ÖĞRENCİLERİMİZ DESTAN YAZIYOR”

14:04 - EĞİTİM

BATMANLI CANDAN BİRİNCİ OLDU

13:56 - SPOR

"BİR KURAL BİR ÖMÜR" TRAFİK BİLİNCİ ARTIRILIYOR

12:42 - YEREL