?>

Eğitim Sen’den kanun iptal çağrısı

EĞİTİM - 4 yıl önce

Eğitim Sen Batman Şubesi Yürütme Kurulu yaptığı açıklamada, “Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), bugüne kadar eğitim sisteminde yaşanan her sorunda olduğu gibi, eğitim emekçilerinin ekonomik, sosyal, mesleki ve özlük sorunlarına tamamen piyasacı ve rekabetçi bir mantıkla yaklaşmıştır. Bu yaklaşımın son örneği, Öğretmenlik Meslek Kanunu (ÖMK) düzenlemesidir” denildi.
Eğitim Sen Yürütme Kurulunun açıklaması şöyledir:
“Öğretmenlik mesleği gibi 18 milyon öğrencinin eğitim hakkını ve bir milyonu aşkın öğretmenin mesleğini, çalışma koşullarını, ekonomik ve özlük haklarını koruyan ve geliştiren bir meslek kanunundan bahsetmemiz mümkün değildir.Siyasi iktidar, öğretmenler arasında halen var olan ücretli, sözleşmeli, kadrolu öğretmen ayrımlarına yenileri eklemekle kalmamakta, eğitim sistemini rekabetçi ve eleyici bir sınav üzerinden yeniden düzenlemek istemektedir. 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu’na göre öğretmenlik zaten bir uzmanlık mesleğidir. Bu temel gerçeği yok sayarak öğretmenleri kariyer basamaklarına göre bölmek, farklı ücret politikaları üzerinden ayrıştırmak öğretmenler arasındaki ilişkilerin ve mesleki dayanışmayı bozacaktır. Okullarda yapay olarak oluşturulmaya çalışılan farklı statü ve unvanların zaman içinde giderek belirginleşen sınıfsal ayrışmalar yaratması, okullarda katı ve hiyerarşik çalışma ilişkilerinin oluşması kaçınılmazdır.Eğitim Sen, emekçiler arasında ayrımlar, hiyerarşiler ve eşitsizlikler yaratması kaçınılmaz olan, adaletsizlikleri ve haksızlıkları derinleştirmeyi hedefleyen ÖMK’ ye karşı emekçiler açısından üretilebilecek en güzel yanıtın ise bir araya gelmek ve ortak mücadele yürütmek olduğunu düşünmektedir.
KARİYER SINAVI YAPILMAMALI, ÖMK İPTAL EDİLMELİDİR
Siyasi iktidar eğer bir meslek kanunu yapmakta samimi ise yapması gereken tek şey öğretmenlik mesleği açısından uluslararası düzeyde kabul gören en önemli belge olan “Öğretmenlerin Statüsüne İlişkin Tavsiye Kararı”na uygun bir düzenleme yapmalıdır.  Eğitim Sen, yıllardır sadece öğretmenlerin değil, eğitim kurumlarında çalışan tüm eğitim ve bilim emekçilerinin çalışma ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi gerektiğini savunmaktadır. Nitelikli eğitim için öğretmenler kadar emeği olan idari ve teknik personel, yardımcı hizmetliler sınıfı ve 4-B statüsünde çalışan eğitim emekçilerinin hakları ve talepleri de dikkate alınmalıdır. Öğretmenler için düşünülen iyileştirmeler, tüm eğitim ve bilim emekçisi arkadaşlarımızın çalışma ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi ile birlikte ele alınmalıdır”
Haftanın Öne Çıkanları

Wi-Fi bağlantısını hızlandırmanın yolları

2022-09-24 09:42 - TEKNOLOJİ

Dijital ekrana sürekli bakmanın zararları nelerdir?

2022-09-17 14:18 - TEKNOLOJİ

ERKILINÇ: GAZETELERİN KADERİ İNTERNET HABER SİTELERİNDEN AYRI DEĞİLDİR

2022-09-19 17:10 - TEKNOLOJİ

Engelsiz İletişim Merkezi hizmete başladı

2022-09-24 09:41 - TEKNOLOJİ

RESTORAN VE KAFELERDE YENİ DÖNEM!

2022-09-18 13:08 - TEKNOLOJİ

“İLAN ALAN GAZETELER DAHA NİTELİKLİ”

2022-09-20 17:39 - TEKNOLOJİ

15 FİRMA TEKNOKENT’E BAŞVURDU

2022-09-23 11:50 - TEKNOLOJİ

ANKARA KALKINMA AJANSI'NDAN PROJE TEKLİF ÇAĞRISI

2022-09-22 11:43 - TEKNOLOJİ

HÜKÜMET KONAĞI İÇİN PROJE YARIŞMASI

2022-09-20 17:23 - TEKNOLOJİ

FİNAL’DE STEM+ MERKEZİ KURULDU

2022-09-22 16:35 - TEKNOLOJİ

İlgili Haberler

EĞİTİM VE BİLİM İÇİN ORTAK ADIM

13:33 - EĞİTİM

YKS'DE BİR SORU İPTAL EDİLDİ

12:42 - EĞİTİM

30 MÜDÜR YARDIMCISI AÇIKTA KALDI

09:42 - EĞİTİM

MEZUNİYET COŞKUSU SAHNEYE TAŞINDI

09:40 - EĞİTİM

BAŞARILI ÖĞRENCİLER BİLİM MERKEZİNDE BULUŞTU

18:10 - EĞİTİM

Günün Manşetleri

PARKLAR DAHA KONFORLU ALANLARA KAVUŞUYOR

16:19 - YEREL

MÜKELLEFLERE TAKSİTLENDİRME KOLAYLIĞI

16:12 - YEREL

GÜNEY ÇEVRE YOLU'NDA SEYİR HALİNDEKİ ARAÇ ALEV ALDI

16:02 - YEREL

GELECEĞİMİZ İÇİN BÜTÜNCÜL DESTEK

15:59 - YEREL

VİNÇLİ ÇÖP KONTEYNERLERİ DEZENFEKTE EDİLDİ

14:29 - YEREL