?>

EĞİTİM-SEN’DEN “MAAŞ” TEPKİSİ

EĞİTİM - 3 yıl önce

Eğitim-Sen Batman Yürütme Kurulu, yaptığı yazılı basın açıklamasında öğretmen maaşlarının enflasyon ve zamlar karşısında eriğini belirterek, maaş zam kararına tepki gösterdi.
“Kamu emekçileri ek gösterge ile emeklilikte refah beklerken, en düşük emekli maaşına mahkum edilmiştir” diyen Eğitim-Sen Yürütme Kurulu, 2002’de en düşük kamu emekçisi emekli maaşı, en düşük emekli (Bağ-Kur Tarım Emekli Aylığı) maaşının 6 katı seviyesindeyken, bugün eşitlenmiş durumda olduğunu belirtti.
Yapılan açıklamada “Kamu emekçilerinin yoksulluğundan Eğitim Emekçileri ayrı tutulamaz. Bakan Vefat Bilgin 'in öğretmen maaşları üzerinden yarattığı algı operasyonu eğitim emekçilerinin yoksulluğunu ortadan kaldırmamaktadır. Kamu oyunda, Eğitim emekçileri kamu emekçileri içinde büyümeden payını fazlasıyla alan seçkin bir grup olarak lanse edilmektedir. Ülkeyi yönetenlerin ‘Hakkınız Ödenmez Dediler, Ödemediler’ bizler yoksulluk sınırının altında açlık sınırında yaşamaya mahkum edildik.
Eğitim emekçilerine emekliliğe yansımayan sınav görevleri, ek ödeme, ek ders gibi cüzi miktarlarda ödemeler yaparak kamuoyunda yanlış algıya sebep verilmektedir. Meslekleri dahi ayrıştırarak çalışma barışını bozan uygulama ve politikalar son hızla devam etmektedir. Sonuç olarak, bugün kamu ve özel sektörde tüm eğitim emekçileri yoksulluk sınırı altında gelire mahkum bırakılmıştır.
Kamuda hekim olmayan eğitim emekçilerinin ücreti yoksulluk sınırının yarısı seviyesine gerilemişken, özel sektörde hekim olmayan eğitim emekçileri açlık sınırın altında asgari ücret seviyesi ile yaşamını sürdürmektedir. Kamu emekçilerin son 2 yılda ise artan hayat pahalılığı nedeniyle yaşamı alt üst olmuş durumdadır.
Büyükşehirlerde artan kira zamları nedeniyle barınma sorunu yaşayan kamu emekçisi yaşam alanını kiraların biraz daha ucuz olduğu şehrin uzak noktalarına kaydırmıştır. Kamu emekçisi ulaşım, ısınma, eğitim, sağlık, gıda zamları gibi zamlar nedeniyle hayat kalitesinden daha fazla taviz vermektedir. Biran önce tüm kamu emekçilerinin maaşlarının yoksulluk sınırının üstüne çıkarılmasını talep ediyoruz”  
Haftanın Öne Çıkanları

3 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

2023-04-04 16:51 - GÜNDEM

BIÇAKLI KAVGA:1 YARALI

2023-04-04 16:43 - GÜNDEM

BELEDİYE BU KEZ KİLO İÇİN UYARDI

2023-04-03 17:05 - SAĞLIK

BATMANLI ZİLAN, TÜRKİYE 3.SÜ OLDU

2023-04-04 14:28 - SPOR

İFTAR SOFRALARININ VAZGEÇİLMEZİ

2023-04-04 14:26 - YAŞAM

KORKUTAN YANGIN

2023-04-04 14:24 - YEREL

BAYRAM ŞEKERİ TEZGAHLARI SÜSLÜYOR

2023-03-31 13:21 - TEKNOLOJİ

MARDİN’DE GÜVENLİK SİSTEMİ ALIMI

2023-03-31 12:03 - TEKNOLOJİ

YEŞİL SOL PARTİ’DE HAREKETLİLİK

2023-04-03 17:06 - SİYASET

EĞİTİM-BİR-SEN ÖNEMLİ KARARLAR ALDI

2023-04-03 16:14 - EĞİTİM

İlgili Haberler

ADEM KURSİYERLERİNE AİLE EĞİTİMİ

15:50 - EĞİTİM

OKULLAR YARIŞACAK, DOĞA KAZANACAK

15:22 - EĞİTİM

BATMAN ÜNİVERSİTESİ’NE YENİ LİSANSÜSTÜ PROGRAM

13:22 - EĞİTİM

ÖĞRENCİLER MATEMATİKTE YETENEKLERİNİ SERGİLEDİ

09:19 - EĞİTİM

7 PROJE DESTEK ALMAYA HAK KAZANDI

10:49 - EĞİTİM

Günün Manşetleri

ARAÇ UÇURUMA YUVARLANDI: AĞIR YARALI VAR

18:03 - YEREL

EKONOMİYE KATKISI 400 MİLYON TL!

17:12 - YEREL

PROF. DR. YUSUF BARAN’DAN BİLİM SUNUMU

16:58 - YEREL

BASIN İLAN KURUMU’NDAN BELEDİYELERE RESMİ REKLAM UYARISI

16:37 - YEREL

EKRAN KULLANIMINA BİLİNÇLİ YAKLAŞIM

16:21 - YEREL