?>

EKMEN'DEN BATMAN OSB ZİYARETLERİ

SİYASET - 4 yıl önce

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, Batman İl Başkanı Melik Müjdeci ve beraberindeki parti heyeti ile Batman Organize Sanayi Bölgesi'ndeki iş insanları ile bir araya geldi. Aralarında Vecdin Nasıroğlu, Zeki Çiftçi, Mehmet Ali Öztürk, Hıfzullah Özoğul, Hüseyin Öndaş, Dilaver Saruhan, Veysel Tekin, Bedri Çiçek, Orhan Alsaç ve Mehmet Ceylan'in bulunduğu bir dizi Batmanlı iş insanını Batman Organize Sanayi bölgesinde ziyaret eden DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, "Batman Organize Sanayi bölgesi şehrimiz ekonomisinin kalbi durumunda bulunuyor. Bu kompleks için planları, hedefleri ve özverisi ile son seçimde OSB başkanı seçilen Vecdin Nasıroğlu’nu tebrik ediyorum. İlimiz ekonomisine katkı sağlayan iş insanlarımızın her biri ayrı ayrı ciddi bir özveride bulunuyor. Bunca belirsizliğe, ekonomik bunalıma, sayısız soruna rağmen halen OSB'de 7/24 faaliyet gösteren işletmelerimizi kutluyorum. Bu toprakların kadim vatandaşları için elini taşın altına koyan herkesin öneminin ciddi oranda farkındayız" dedi.
“BATMAN OSB’DE BÜYÜK EKSİKLİKLER VAR”
Batman Organize Sanayi Bölgesi’nin Batman’ın potansiyeli için yetersiz olduğunu belirten DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, “Ek OSB alanındaki eksiklikler bir an önce giderilmeli. Mevcut ihalede yaşanan sorunlar bir yana bırakılırsa dahi yeni bir ihalenin yapılması ve altyapının düzenlenmesi için 2 yıla ihtiyaç var. Bu şehre göz göre göre 2 yıl kaybettirdiler. Planlama, koordinasyon ve altyapı eksikliği nedeniyle birçok yatırımcı Batman’dan farklı illere yönelmeye başladı. Ayrıca mevcut OSB’deki alanların istihdam ve yatırım büyüklüğü göz önüne alınarak hakkaniyetli bir şekilde dağıtılması gerekiyor. Batman ekonomisi için tez zamanda da bir tekstil OSB’nin kurulması elzemdir.” ifadelerini kullandı.
"SANAYİCİLER BÜYÜK SORUNLARLA BAŞBAŞA BIRAKILDI"
Türkiye'nin her noktasında olduğu gibi Batman'daki sanayicilerin de ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğunu belirten DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, "Son bir yılda; sanayide kullanılan doğal gaza yüzde 435, elektrik üretiminde kullanılan doğal gaza yüzde 290 zam yapıldı. Sanayide kullanılan elektriğe yüzde 200’e yakın zamlar yapıldı. Pandemi etkisi nedeniyle zaten son 2 yıldır doğru dürüst çalışamayan sanayiciler şimdi de artan belirsizlik ortamı, yüksek faizler, iğneden ipliğe gelen fahiş zamlar, dövizdeki yüksek oynaklık nedeniyle geleceği bir yana yarınını göremez oldu. Ekonomideki ana çarklar hükümetin basiretsizliği nedeniyle birer birer durmaya başladı. Böylesi bir ortamda bırakın yeni bir yatırım yapmayı; mevcut işletmeleri ayakta tutmak bile ciddi bir özveri istiyor." dedi.

 

Haftanın Öne Çıkanları

30 YIL SONRA TAHLİYE OLDULAR

2022-05-06 14:40 - YEREL

YAŞAM PETROL HİZMETTE

2022-05-05 13:59 - YEREL

BARAJLAR SUYA DOYDU

2022-05-03 14:51 - YAŞAM

BATMANDA ‘UYUZ’ SALGINI ARTIYOR

2022-05-09 15:18 - SAĞLIK

ŞEMSİYELİ SOKAK ESNAFINDAN GÜNEŞTEKİN ÇAĞRI

2022-05-02 17:38 - KÜLTÜR

2 GÜNDE 2 KADIN SALDIRIYA UĞRADI

2022-05-04 16:50 - GÜNDEM

PETROLSPORLU FUTBOLCULAR İMZA DAĞITACAK

2022-05-05 12:25 - SPOR

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ 33 ÖĞRETİM ÜYESİ ALACAK

2022-05-05 14:27 - TEKNOLOJİ

TREN MÜJDESİ; BATMAN’A GELİYOR…

2022-05-05 16:59 - TEKNOLOJİ

MOTORİNE ZAM OTOGAZA İNDİRİM GELİYOR

2022-05-05 15:17 - GÜNDEM

İlgili Haberler

OLUÇ'TAN CANALP'A TEPKİ:SEÇİLMİŞLERE BÖYLE BİR DİL KULLANAMAZ

18:36 - SİYASET

RAMANLI, KOZLUK’TA HALKIN SORUNLARINI DİNLEDİ

15:33 - SİYASET

HDP ESKİ MİLLETVEKİLİ YRP'YE KATILDI

22:15 - SİYASET

AK PARTİ MKYK ÜYESİ MURAT ÇİÇEK'TEN DEMİRTAŞ AÇIKLAMASI

21:56 - SİYASET

MHP BATMAN TEŞKİLATI, BAHÇELİ’NİN GRUP TOPLANTISINA TAM KADRO KATILDI

11:58 - SİYASET

Günün Manşetleri

708 DÖNÜMLÜK REKREASYON ALANI İÇİN PROJE HAZIR

17:20 - YEREL

AMAÇ PARAVAN MI, GERÇEK TİCARET Mİ?

16:30 - YEREL

BİR BİR KIRILIYORLAR!

16:25 - YEREL

KÖPÜK ALARMI YERİNDE GÖRÜLDÜ: DİCLE’DE KİRLİLİK SÜRÜYOR

16:20 - GÜNDEM

TPAO’DAN VALİ CANALP’E 71. YIL ZİYARETİ

16:18 - YEREL