?>

“FINDIKTA VERİLEN DESTEK FISTIK İÇİN DE VERİLMELİ”

Batman Fıstık Üreticileri Birliği Başkanı Hifzullah Akdaş'dan fıstıkçılığa destek çağrısı

YAŞAM - 5 yıl önce

Batman Fıstık Üreticileri Birliği Başkanı Hifzullah Akdaş, "14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü" münasebetiyle yazılı bir açıklama yaptı. Akdaş, çiftçilerin ilin ve bölgenin kalkınmasında, iktisadi hayatın büyümesinde, ekmeğin sofralara ulaşmasında; buğdayın, mercimeğin, mısırın, nohut, meyve ve sebzenin üretiminde alın teri dökerek yoğun emek sarf eden kesimlerin başında geldiğini vurguladı.  Çiftçilerin ailelerinin geçimini topraktan sağladığını ifade eden Akdaş, "Topraktaki nimetlere değer katarak, o nimetleri bin bir zahmetle bizlere ulaştıran çiftçimizin, köylümüzün emeği kutsaldır. İlimizde tarıma ve çiftçiye yönelik destek, proje ve çalışmalarımız artarak devam etmektedir." dedi.

ZEHİRLENMEYE DİKKAT ÇEKTİ

Fıstık üreticilerine önemli uyarılarda bulunan Akdaş şöyle devam etti: "Şu anda özelikle fıstık alanlarında yapılması gereken önemli birkaç husus var. İlaçlama ve sürme işlemi yapılması gerekmektedir. Özellikle 'Kara Zenk' ilaçlaması, 'Göz Kurdu', 'Dip Kurdu' ilaçlamaları yapılması gerekmektedir. Çift sürme işlemleri yapmalıdır. Ayrıca fıstık ağaçlarına bu kadar önem verirken, ilaçlama yaparken kendi sağlığımıza da dikkat etmeliyiz. Ağaçlarımızı koruyalım derken yavaş yavaş zehirleniriz, farkına bile varmayız. O yüzden ağaçlara ilaç atarken koruyucu kıyafet giyilmeli, eldiven ve yüz koruyucu maske takmalıyız. Sizin hayatınız ağaçlarınızın hayatından daha değerlidir."
"ÇİFTÇİLERİMİZİN GÜNÜNÜ KUTLUYORUM"
Fıstık üreticilerine de destek verilmesi gerektiğini dile getiren Akdaş, "Hububat ve fındıkta çiftçilerimize ödenen destek ve ürün desteğinin fıstık için de verilmesini talep ediyoruz. İlk 7 yıl ekim desteği, 7 yıldan sonra ürün elde eden fıstık üreticilerine ürün desteklemesinin ödenmesi hususunda Tarım Bakanlığımızdan destek bekliyoruz. Bu vesileyle tarımsal üretimin her kademesinde emeği ve alın teri bulunan çiftçilerimizin gününü kutluyor bereketli bir yıl olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.
Haftanın Öne Çıkanları

Hastane projesi ihalesi yapıldı

2020-05-13 01:34 - SAĞLIK

İletişim Başkanı Altun, The New York Times'a mektup yazdı

2020-05-07 23:09 - DÜNYA

‘İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’NE TEPKİ

2020-05-07 16:12 - GÜNDEM

EĞİTİMLİ KADINLAR DERNEKLEŞTİ

2020-05-07 16:15 - YAŞAM

Batman' Rehavete Kapılan İller' Arasında

2020-05-13 12:16 - SAĞLIK

TARİHİ DELDİLER!

2020-05-11 20:18 - KÜLTÜR

KAÇAK BİNALAR KAPATILIYOR

2020-05-07 16:10 - GÜNDEM

EVLERDE AMPUL VAR, ELEKTRİK YOK!

2020-05-13 16:47 - YAŞAM

YENİ KARARLAR AÇIKLANDI

2020-05-11 00:23 - GÜNDEM

İFTAR KAZASI!

2020-05-11 20:34 - YEREL

İlgili Haberler

BATMANLILARIN PANTOLON TERCİHİ DEĞİŞTİ

18:19 - YAŞAM

EMEK MÜCADELESİNE VEFA

18:14 - YAŞAM

BATMAN SGK'DAN KAYIT DIŞI İSTİHDAM UYARISI

13:16 - YAŞAM

SPORUN ENGELSİZ GÜCÜYLE SAHADAYDILAR

19:08 - YAŞAM

EN BÜYÜK AİLEMİZ, TÜRKİYE’MİZ

14:26 - YAŞAM

Günün Manşetleri

BAL BARAJ MAÇI TAMAMLANDI

17:03 - SPOR

40 ÖĞRENCİ HASTANEYE KALDIRILDI

13:04 - GÜNDEM

ERKILINÇ'TAN BÖLGE MEDYASINA KRİTİK UYARILAR

18:34 - GÜNDEM

BİLİŞİMİN KALBİ BATMAN’DA ATTI

18:22 - TEKNOLOJİ

BATMANLILARIN PANTOLON TERCİHİ DEĞİŞTİ

18:19 - YAŞAM