?>

GAZZE ŞEHİTLERİ ADI VERİLDİ

Batman'da yeni açılan okula "Gazze Şehitleri İlkokulu" adı verildi.

EĞİTİM - 1 yıl önce

Batman Tilmerç Mahallesi'nde yeni açılan bir okula "Gazze Şehitleri İlkokulu" adının verilmesi sevinçle karşılandı.
Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Eğitim-Bir-Sen Batman Şube Başkanı Şehmuz Önlü, HAMAS Lideri Şehit İsmail Heniyye'nin küresel eylem çağrısında bulunduğu 3 Ağustos gününde yeni açılan okula 'Gazze Şehitleri İlkokulu' adının verilmesinin 3 Ağustos'un ruhuna ayrı bir anlam kazandırdığını söyledi.
Şehmuz Önlü
Siyonist işgal rejiminin 7 Ekim'den bu yana Gazze'de insanlık tarihinin en korkunç soykırımını gerçekleştirdiğini belirten Önlü, siyonistlerin şu ana kadar 40 bin Müslümanı alçakça katlettiğini, 100 binden fazla Müslümanı da yaraladığını aktardı.
"BİR SOYKIRIM UYGULANIYOR"
Gazze şeridinde tek bir şehir ve mahallenin ayakta kalmadığını, insanların sığınabilecekleri tek bir güvenli noktanın bile olmadığını ifade eden Önlü, "Gazze’de daracık bir alana hapsedilmiş üç milyon insan bütün insanlığın sessiz bakışları arasında yaşanan soykırımda çaresizce sıranın kendilerine gelmesini bekliyor. Küresel zalimler bir araya gelmiş Gazze’de planlı programlı bir soykırım uyguluyor. Kundaktaki bebekleri, sokaktaki çocukları, camide ibadet edenleri, un kuyruğundaki aç insanları öldürüyorlar. Meleklerin lanet okuduğu, şeytanların hayranlıkla izlediği bu alçakça, namussuzca vahşet karşısında BM çaresiz, BMGK ikiyüzlü, uluslararası toplum sessiz." dedi.
"ÖNEMLİ ANLAM İFADE EDİYOR"
Açıklamasının devamında Önlü, "Şehid Heniye şehadetinden kısa bir süre önce tüm dünyaya seslenerek 3 Ağustos günü Filistin ve Gazze için eylemler yapmasını istemişti. Batman Valiliği ve Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğünün almış oldukları bir kararla Batman Tilmerç Mahallesi'nde yeni açılan bir okula Gazze Şehitleri İlkokulu adının verilmesi 3 Ağustos'un ruhuna ayrı bir anlam kazandırmıştır. Batman Valisi Ekrem Canalp ile Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran’a şükranlarımızı sunuyoruz. Çanakkale Şehitliklerinde mezar taşlarında yazılan Gazze Şehitlerimiz gibi şehrimizde de isimleri bir okulda ilelebet yaşayacaktır." ifadelerini kullandı.
Haftanın Öne Çıkanları

CEZAEVİNDE KAVGA : 5 YARALI

2024-08-02 16:10 - GÜNDEM

Fırat'tan İsrail'e Sert Tepki

2024-07-31 14:54 - SİYASET

SUALP'TAN UYARI

2024-07-30 13:49 - GÜNDEM

'İKİ MELTEM ARASINDA' ÇIKTI

2024-08-01 16:33 - KÜLTÜR

3 GENÇ OYUNCU A TAKIMDA

2024-08-02 12:42 - SPOR

SOLMAZ, SESSİZLİĞİNİ BOZDU

2024-07-28 22:47 - GÜNDEM

AVM'LERE SALDIRI

2024-07-31 21:56 - GÜNDEM

BATMAN'DA SİLAHLI SALDIRI

2024-08-02 10:48 - YAŞAM

BATMAN'DA TARIM ARAZİSİ SATIŞI

2024-08-02 14:01 - YEREL

GENİŞ ÜRÜN YELPAZESİYLE, MNS ENDÜSTRİYEL

2024-08-04 12:29 - YEREL

İlgili Haberler

GENÇLERİ KORUMAK İÇİN EĞİTİMDE BULUŞULDU

14:09 - EĞİTİM

TÜBİTAK VE TEKNOFEST PROJE EĞİTİMLERİ BAŞLIYOR

14:06 - EĞİTİM

BATMAN ÜNİVERSİTESİNDEN GAZİANTEP’E TEKNİK GEZİ

13:54 - EĞİTİM

PETROL FIRIN’DAN EĞİTİME ANLAMLI DESTEK

16:51 - EĞİTİM

KAHEV'DEN ZEKA OYUNLARI SINIFI

14:02 - EĞİTİM

Günün Manşetleri

BATMAN’IN YUMURTA İHTİYACININ ÜÇTE BİRİ ŞAHMAR’DAN

17:27 - RÖPORTAJ

BATMAN GAZETESİ 63 YILLIK ARŞİVİNE YOĞUN İLGİ

16:12 - GÜNDEM

YENİ YÜZYIL PARTİSİ  GENEL BAŞKANI  ARSLAN KİTAP  FUARI’NDA 

15:26 - YEREL

CUMHURİYETİN 102. YILI COŞKUYLA KUTLANDI

14:55 - GÜNDEM

BATMAN’DA ARAÇ, BİSİKLETLE ÇARPIŞTI

14:19 - ASAYİŞ