?>

GERCÜŞ BEYAZA BÜRÜNDÜ

Batman'ın Gercüş ilçesinde etkili olan yoğun kar yağışı, hayatı durma noktasına getirdi.

YEREL - 4 ay önce

Gece saatlerinde şiddetini artıran yağış sonrası ilçe merkezi ve köyler beyaza bürünürken, park halindeki araçlar adeta kara gömüldü.Gercüş'te dünden bu yana devam eden kar yağışı, kartpostallık görüntüler oluştursa da ulaşımda büyük aksamalara neden oldu.
Kar kalınlığının yer yer 2 metreyi aştığı ilçede, vatandaşlar sabah uyandıklarında araçlarını bulmakta güçlük çekti. İlçede hayatın tamamen durma noktasına geldiği gözlemlenirken, en çarpıcı görüntüler cadde ve sokaklardan geldi.
Park halindeki otomobiller, kamyonetler ve hatta minibüsler biriken devasa kar kütlelerinin altında kalarak tamamen kayboldu. Birçok vatandaş, sabah uyandığında kapısının önündeki aracını yerini tahmin ederek bulmaya çalıştı.
Kar kütlelerinin boy hizasına ulaştığı ara sokaklarda ulaşım tamamen durdu. Ana arterlerde belediye ekipleri koridor açmaya çalışsa da mahalle aralarında vatandaşlar kendi imkanlarıyla "tünel" benzeri yollar açarak ilerlemeye çalışıyor.
Aracı tamamen kara gömülen vatandaşlardan Süleyman Öner, ''Uzun yıllardır böyle bir kar yağışı görmedim, burada gördüğünüz gibi araçlar karın içinde kaybolmuş. Bazı yerlerde 1 metre bazı yerler de 2 metreyi buluyor. Fırtına ve kar bir arada olduğu için her taraf aynı değil. İki gündür yaklaşık fırtına ile beraber kar durmadan yağıyor.

Ben bile sabah uyandığım zaman bu benim aracımı acaba veya biri benim aracımın yanına park mı etmiş onu bile tahmin edemiyordum.

Kar kütlesinden dolayı kar temizliği yapan iş makinelerinden korkuyorum arabamı kar olarak görüp karı temizliyeyim derken aracıma vurmasından korkuyorum. Çocuklar ise karın yağmasına çok sevindik'' dedi.
Haftanın Öne Çıkanları

BATMAN’A 3 BİN 810 SOSYAL KONUT

2025-12-30 17:00 - GÜNDEM

BATMAN'DA 6 SEFER İPTAL EDİLDİ

2025-12-31 19:47 - GÜNDEM

BATMAN HAVALİMANI'NDA UÇUŞ İPTALLERİ

2025-12-30 20:23 - GÜNDEM

HASANKEYF’TE İLK AKARYAKIT İSTASYONU HİZMETE GİRDİ

2025-12-30 14:44 - YEREL

KAR TEMİZLERKEN HAYATINI KAYBETTİ

2025-12-30 16:41 - YEREL

CANALP: 50 YILLIK ULAŞIM SORUNUNU BUGÜNDEN ÇÖZÜYORUZ

2025-12-26 14:59 - GÜNDEM

BATMAN’DA KAR UYARISI

2025-12-30 16:28 - GÜNDEM

DUYURU: ÇOK SAYIDA MAHALLEDE ELEKTRİK KESİNTİSİ

2025-12-26 21:28 - GÜNDEM

FIRINCILARDAN EKMEK ZAMMI AÇIKLAMASI

2026-01-01 14:40 - GÜNDEM

ORTOPEDİ KUYRUĞU

2025-12-30 16:50 - SAĞLIK

İlgili Haberler

19 MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI

17:04 - YEREL

SU MATARASI PARMAĞINA SIKIŞTI

16:57 - YEREL

HAFIZLIK PROJE ORTAOKULU’NA YOĞUN İLGİ

16:35 - YEREL

AVM OTOPARKINDA ARAÇ YANGINI

16:22 - YEREL

NÛBIHAR DERNEĞİ’NDEN “DİLSEL ASİMİLASYON” PANELİ

15:37 - YEREL

Günün Manşetleri

MİNİK PARMAĞI KURTARILDI

21:29 - YAŞAM

BATMAN’DA SAHA SİYASETİ YENİDEN ŞEKİLLENİYOR

17:20 - RÖPORTAJ

YOL VERME KAVGASI CAN ALDI

17:08 - ASAYİŞ

19 MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI

17:04 - YEREL

SU MATARASI PARMAĞINA SIKIŞTI

16:57 - YEREL