?>

VALİ EKREM CANALP: ASRIN FELAKETİNİ ASRIN DAYANIŞMASINA DÖNÜŞTÜRDÜK

Batman Valisi Ekrem Canalp, 6 Şubat 2023'te Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremin yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

YEREL - 2 yıl önce

Vali Canalp, mesajında depremin, milletimizin yaşadığı en büyük felaketlerden biri olarak tarihe geçtiğini belirterek, “Depremin ilk anından itibaren devlet ve millet olarak acıyı birlikte omuzladık. Yaralarımızı beraber sardık. Asrın felaketini asrın dayanışmasına dönüştürdük” ifadelerini kullandı.

BATMAN'DAN BÖLGEYE SEFERBERLİK

Batman olarak ilk günden itibaren depremzedelere destek olmak için tüm imkanların seferber edildiğini vurgulayan Canalp, şu ifadelere yer verdi:
“Valiliğimiz koordinesinde kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve özel sektörün desteğiyle Batman olarak bölgeye tüm imkanlarımızı ve insan gücümüzü yönlendirdik. Hayırsever iş insanlarımız ve hemşehrilerimizin destekleriyle toplanan ayni ve nakdi yardımları hızla bölgeye ulaştırdık. Deprem sonrası Batman’daki yurtlarımız, kamu misafirhanelerimiz ve otellerimiz depremzedelere kapılarını açtı. Ayrıca ‘Evim Yuvan Olsun’ kampanyası kapsamında vatandaşlarımız, evlerini deprem mağdurlarına açarak büyük bir misafirperverlik sergiledi.”

DEPREM GERÇEĞİNE KARŞI TEDBİR ÇAĞRISI

Ülkemizin önemli bir deprem kuşağında bulunduğunu hatırlatan Canalp, olası depremlere karşı bilinçli hareket etmenin ve dayanıklı yapılar inşa etmenin hayati önem taşıdığını vurguladı.
“Depremin, bir kez daha felakete dönüşmemesi için bilimsel veriler ışığında bilgi, birikim ve teknolojinin imkanlarını kullanarak gerekli tedbirleri almak zorundayız” diyen Batman Valisi, afetlere karşı hazırlıklı olmanın gerekliliğine dikkat çekti.
Canalp, mesajının sonunda 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır dileyerek, yardımsever Batman halkına bir kez daha teşekkür etti.
Haftanın Öne Çıkanları

Batman'ın Sesi Oldu

2025-01-30 18:36 - YEREL

GERCÜŞ BELEDİYE BAŞKANI GÜNDÜZ GÜNAYDIN

2025-02-02 16:10 - RÖPORTAJ

NECAT NASIROĞLU PROJE YARIŞMASI’NDA FİNALİSTLER BELLİ OLDU

2025-02-04 11:31 - YEREL

Müftü Ahmet Durmuş’tan Gençlere Evlilik Tavsiyesi

2025-02-03 15:02 - YEREL

FİNAL EĞİTİM KURUMLARI 45. YILINI KUTLADI

2025-02-03 12:43 - YEREL

BATMAN’DA BİR İLK

2025-02-02 17:01 - YEREL

İLYAS KUBİLAY YAVUZ BATMAN PETROLSPOR’DA!

2025-01-30 20:59 - SPOR

BATMAN İl SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNE UZM. DR. MURAT SOLMAZ ATANDI

2025-01-30 16:37 - SAĞLIK

BARIŞ ARSLAN'DAN BATMAN GAZETESİ’NE 63. YIL TEBRİĞİ

2025-02-02 16:19 - YEREL

TPAO GENEL MÜDÜRÜ GELİYOR

2025-02-04 17:11 - YEREL

İlgili Haberler

ODUN SATIŞ SEZONU BAŞLADI: FİYAT ARTIŞI UYARISI

14:07 - YEREL

EMEKLİ MESAİ ARKADAŞLARI UNUTULMADI

13:52 - YEREL

OKULLAR AÇILMADAN TRAFİK SEFERBERLİĞİ

13:50 - YEREL

ZEYTİNYAĞINDA İHRACAT YÜZDE 62 DÜŞTÜ

13:46 - YEREL

BU TEKLİF MÜZAKERE EDİLMEZ

13:30 - YEREL

Günün Manşetleri

ODUN SATIŞ SEZONU BAŞLADI: FİYAT ARTIŞI UYARISI

14:07 - YEREL

KONTROLDEN ÇIKAN ARAÇ REFÜJDE DURDU

13:59 - ASAYİŞ

MOTOSİKLET SÜRÜCÜSÜ KAZADA CAN VERDİ

13:53 - ASAYİŞ

EMEKLİ MESAİ ARKADAŞLARI UNUTULMADI

13:52 - YEREL

OKULLAR AÇILMADAN TRAFİK SEFERBERLİĞİ

13:50 - YEREL