?>

TASARIM ÖĞRENCİLERİNDEN SOSYAL ALANLARA DOKUNUŞ

"Üst Yüzey İşlemleri" dersi kapsamında yürütülen çalışmada, öğrenciler ahşap yapıların ömrünü uzatarak hem estetik hem de fonksiyonel iyileştirmeler yaptı.

EĞİTİM - 1 yıl önce

Batman Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Tasarım Bölümü İç Mekan Tasarımı Programı öğrencileri, Batı Raman Kampüsü'ndeki kamelyaların bakım ve onarımını gerçekleştirdi.
Bölüm öğretim elemanlarının rehberliğinde yürütülen uygulama, öğrencilere teorik bilgilerini pratiğe dökme imkânı sunarken, ekolojik farkındalığı artırmayı da hedefledi. Ahşap yüzeylerin düzenli bakımının kaynak israfını önlediğini ve doğal dengenin korunmasına katkı sağladığını vurgulayan akademisyenler, öğrencilerin doğru bakım yöntemleri ve sürdürülebilir malzeme kullanımı konularında önemli kazanımlar elde ettiğini belirtti.

REKTÖR DEMİR: "ÖĞRENCİLERİMİZİ GERÇEK HAYATA HAZIRLIYORUZ"

Öğrencilerin kampüs yaşamına katkısını takdir eden Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, uygulamanın eğitim-öğretim sürecine önemli bir değer kattığını belirtti. Rektör Demir, “Öğrencilerimiz, derslerde edindikleri teorik bilgileri pratiğe dökerek mesleki becerilerini geliştiriyorlar. Kamelyaları zımparalayıp vernikleyerek hem dayanıklılıklarını artırıyor hem de estetik bir görünüm kazandırıyorlar. Aynı zamanda orman kaynaklarının bilinçli kullanımı konusunda da farkındalık kazanıyorlar” dedi.
Batman Üniversitesi olarak öğrencilere yalnızca teorik eğitim vermekle kalmayıp, onları meslek hayatına hazırlayacak uygulama alanları sunduklarını belirten Prof. Dr. Demir, “Mezunlarımızın yalnızca akademik bilgiyle değil, aynı zamanda uygulama becerisiyle donanmış bireyler olarak iş hayatına atılmalarını amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.
Bu tür projelerle öğrencilerin mesleki gelişiminin yanı sıra çevresel duyarlılıklarının da artırıldığını vurgulayan yetkililer, üniversitenin kampüs alanlarını daha yaşanabilir hale getirmek için benzer çalışmaların devam edeceğini belirtti.
Haftanın Öne Çıkanları

112 KİŞİNİN SÖZLEŞMESİ FESHEDİLDİ

2025-02-14 22:29 - YEREL

12 Yaşındaki Esra'nın Acı Sonu

2025-02-14 14:13 - ASAYİŞ

HANGİ BİNALAR RİSK ALTINDA?

2025-02-16 16:52 - GÜNDEM

Köprü Altında Erkek Cesedi Bulundu

2025-02-14 17:37 - ASAYİŞ

TEKNOFEST BAŞVURULARI SÜRÜYOR

2025-02-20 12:18 - TEKNOLOJİ

MAHALLEDE KONUT ALANI KALMADI!

2025-02-14 14:36 - YEREL

TÜBİTAK PROJE SERGİSİ BATMAN'DA YAPILACAK

2025-02-20 12:11 - TEKNOLOJİ

Batman’ın Doğal Cenneti Ziyarete Hazırlanıyor

2025-02-17 15:23 - YEREL

TÜBİTAK BİGG 2025 YILI İLK ÇAĞRISI BAŞLADI

2025-02-19 10:52 - TEKNOLOJİ

HASANKEYF'TE SİYASİ DENGELER DEĞİŞİYOR

2025-02-18 22:35 - SİYASET

İlgili Haberler

KÖY OKULUNDA EBRU HEYECANI

11:03 - EĞİTİM

BİLGİ YARIŞMASINDA HEYECAN SÜRÜYOR

14:50 - EĞİTİM

TÜRKİYE’DE İKİNCİ SIRAYA YÜKSELDİ

10:36 - EĞİTİM

SINAVLARA ÜCRETSİZ DESTEK

13:36 - EĞİTİM

BATMAN’DA YAPAY ZEKA EĞİTİMİ BAŞLADI

13:10 - EĞİTİM

Günün Manşetleri

LEYLA TUNÇ’TAN KÜLLİYEDE SANAT BULUŞMASI

16:19 - KÜLTÜR

BATMAN BELEDİYESİ’NE AKILLI ULAŞIMDA TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİ

16:06 - YEREL

BATMAN UÇUŞU FIRTINAYA TAKILDI, UÇAK ŞANLIURFA’YA YÖNLENDİ

15:40 - GÜNDEM

KARİYER GÜNLERİNDE TECRÜBELERİNİ PAYLAŞTI

15:31 - YEREL

BATMAN'DA GIDA SEKTÖRÜNE TEŞVİK VERİLECEK

15:30 - YEREL