?>

HELVA SATIŞLARINDA ARTIŞ

Batman'da, Ramazan ayına sayılı günler kala, vatandaşların sahur sofralarının vazgeçilmezi haline gelen helva satışları hızla arttı.

YAŞAM - 4 ay önce

Ramazan alışverişinde, Batmanlılar helva ve tahine yoğun ilgi gösteriyor. Özellikle oruç tutulan saatlerde tok tutma özelliği ile bilinen helva ve tahin, Ramazan boyunca sıkça tercih edilen gıdalar arasında yer alıyor.
Oruçluyken hem tok tutması hem de dinç tutması nedeniyle helva tüketiminin Ramazan ayında bir gelenek haline geldiğini belirten helva satıcıları, Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte artan talepten memnun olduklarını ifade ettiler.
Helva satıcısı Cengiz Danış, helva satışlarında önemli bir artış yaşandığını belirterek, "1953 yılından bu yana yerli susamla üretim yapıyoruz. Babamız 1953'te bu mesleğe başlamış, biz de kardeşimle birlikte yıllardır devam ettiriyoruz." dedi.

"TAHİN VE HELVA SEZONUNUN TAM ZAMANI"

Danış, "Buradaki helva ve tahinlerin hepsi kendi imalatımızdır. Fıstıklı, sade, kakaolu, karışık ve yaz helvası çeşitlerimiz bulunuyor. 7 aydır fiyatlarımızda herhangi bir değişiklik olmadı ve Ramazan boyunca da sabit kalacak. Ramazan ayı, tahin ve helva sezonunun tam zamanı. Yıllardır aynı yerde çalıştığımız için hem sabit müşterilerimiz hem de yeni müşterilerimiz var. Tahin ve helvalarımızı tamamen doğal ürünlerle üretiyoruz, bu da lezzetini artırıyor." şeklinde konuştu.

"RAMAZAN ÖNCESİ TALEP ARTTI"

Ramazan ayında özellikle sahur sofralarında, hem tok tutan hem de vitamin değeri yüksek olan tahin ve helvalara olan talep artıyor diyen Danış, ürünlerinin tamamının yerli susamla yapıldığını vurguladı ve fiyatlar hakkında şu bilgileri verdi.
Danış, tahinin kilosu 220 lira, helva fiyatları ise 200 ile 270 lira arasında değiştiğini söyledi.

"TAHİN HEM DOYURUCU HEM DE SAĞLIKLIDIR"

Oruçluyken tok tuttuğu için helva almaya geldiğini ifade eden vatandaş Adnan Yargu, "Tahin almaya geldim, uzun süredir buradan alıyorum. Buranın tahin ve helvası çok güzel, o yüzden burayı tercih ediyorum. Genelde Ramazan ayında sahurda tüketmek için tahin aldım. Tahin hem doyurucu hem de sağlıklıdır." dedi.

"HELVA, ORUÇLUYKEN TOK TUTUYOR"

Helvayı tercih sebeplerini açıklayan vatandaş Feyzi Çiçek ise, "Buranın helvası doğal ve çok güzel olduğu için her zaman burayı tercih ediyoruz. Şimdi ise Ramazan ayı nedeniyle sahurda tüketmek için fıstıklı helva aldım. Helva, oruçluyken tok tutuyor." diye konuştu. 
Haftanın Öne Çıkanları

SİLAHLI SALDIRIDA HAYATINI KAYBETTİ

2025-02-21 12:22 - ASAYİŞ

BAYRAKTAR TB2 YAPAY ZEKA İLE GÜÇLENDİRİLDİ

2025-02-23 11:05 - TEKNOLOJİ

PETROL-İŞ’TE BATMAN'DA YENİ DÖNEM

2025-02-23 17:24 - GÜNDEM

MUAYENE ÜCRETLERİ DEĞİŞTİ

2025-02-23 11:41 - SAĞLIK

TEKNOFEST BAŞVURULARI SÜRÜYOR

2025-02-20 12:18 - TEKNOLOJİ

TÜBİTAK PROJE SERGİSİ BATMAN'DA YAPILACAK

2025-02-20 12:11 - TEKNOLOJİ

BEKLENEN YIKIM İÇİN İLK ADIM

2025-02-21 14:41 - GÜNDEM

HASANKEYF'TE SİYASİ DENGELER DEĞİŞİYOR

2025-02-18 22:35 - SİYASET

TÜBİTAK BİGG 2025 YILI İLK ÇAĞRISI BAŞLADI

2025-02-19 10:52 - TEKNOLOJİ

5 MİLYONLUK ARACINI BAĞIŞLADI

2025-02-19 14:07 - YAŞAM

İlgili Haberler

REKTÖR DEMİR’DEN BABALAR GÜNÜ MESAJI

14:42 - YAŞAM

YETİMLER VAKFI 160 AİLEYE KURBAN ETİ DAĞITTI

19:25 - YAŞAM

60 YENİ ÇEŞİT TESCİLLENDİ

11:36 - YAŞAM

İHH’DAN 355 YETİME BAYRAMLIK SEVİNCİ

14:46 - YAŞAM

BERECELİ'DEN BATMAN HALKINA SELAM VAR

11:43 - YAŞAM

Günün Manşetleri

ESKİ MUHTAR HAYATINI KAYBETTİ

22:53 - GÜNDEM

ÇEVRECİLER TEPKİLİ: BU KADARI DA FAZLA

18:08 - GÜNDEM

İHD BATMAN ŞUBESİ 689. HAFTADA KAYIPLARI ANDI

16:29 - GÜNDEM

NASIROĞLU, İHTİYAÇ SAHİPLERİNE YEMEK DAĞITTI

16:27 - SİYASET

İNSAN HAKLARI DERNEĞİ SEÇİME GİTTİ

13:47 - GÜNDEM