?>

TÜRK TARİH KURUMU’NDAN 2801 ESERLİK BAĞIŞ

Batman Üniversitesi kütüphanesinde, öğrencilerin akademik ve kültürel gelişimine katkı sağlamak amacıyla "Türk Tarih Kurumu 100. Yıl Koleksiyonu" oluşturuldu.

EĞİTİM - 7 ay önce

Bilgiye erişimde fırsat eşitliğinin gözetildiği kütüphanede, eserlerin niteliği ve sayısının artırılması hedefleniyor.

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir’in öncülüğünde başlatılan Türkiyat Külliyatı Koleksiyonu kapsamında, Türk Dil Kurumu Başkanlığı, Türk Tarih Kurumu Başkanlığı, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanlığı, Yunus Emre Enstitüsü, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, TÜBA, Türkiye Maarif Vakfı, Atatürk Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi tarafından önemli kitap bağışları yapıldı. Üniversite kütüphanesine en büyük destek ise Türk Tarih Kurumu’ndan geldi.

2801 KİTAPTAN OLUŞAN KOLEKSİYON HİZMETE AÇILDI

Kütüphaneye bağışlanan ve kataloglanan 2801 kitaptan oluşan koleksiyon, Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yüksel Özgen ve Rektör Prof. Dr. İdris Demir’in katılımıyla hizmete açıldı. Açılış töreninde konuşan Prof. Dr. Özgen, bilimsel bilginin akademiye kazandırılmasına büyük önem verdiklerini belirterek, Batman Üniversitesi’nin Türk Tarih Kurumu Kitaplığına sahip 25. üniversite olduğunu vurguladı.

Rektör Prof. Dr. İdris Demir ise kütüphanedeki kitap sayısını artırmaya yönelik çalışmaların hız kesmeden devam edeceğini ifade etti.

AKADEMİSYENLERLE BULUŞMA VE HASANKEYF ZİYARETİ

Açılış sonrası Prof. Dr. Özgen ve Rektör Demir, Fen Edebiyat Fakültesi Azerbaycan Dersliği’nde akademisyenlerle bir araya geldi. Burada Türk Tarih Kurumu’nun çalışmaları hakkında bilgilendirme yapan Prof. Dr. Özgen, akademisyenler tarafından hazırlanan yayınlara destek vermeye devam edeceklerini söyledi.
Rektör Prof. Dr. Demir, Türkiyat Araştırmaları Külliyatına sağladığı katkılardan dolayı Prof. Dr. Özgen’e ve kataloglama çalışmalarına destek veren öğretim elemanlarına teşekkür etti. Programın sonunda şeref defterini imzalayan Prof. Dr. Özgen, Hasankeyf ziyaretinin ardından Batman’dan ayrıldı.
Haftanın Öne Çıkanları

8 KATIN ÜZERİNDE ARTACAK

2025-02-25 11:42 - BİLİM-TEKNOLOJİ

BATMAN'A 10 YENİ UZMAN HEKİM

2025-02-28 21:02 - SAĞLIK

OSKAR LOKANTASI’NDAN RAMAZAN’A ÖZEL İNDİRİM

2025-02-26 14:49 - YEREL

23 YAŞINDA YAŞAMINA SON VERDİ

2025-03-03 01:49 - ASAYİŞ

MAHALLELİDEN "ALKOL VE UYUŞTURUCU" TEPKİSİ

2025-02-26 14:05 - GÜNDEM

BATMAN BELEDİYESİNDEN GÜZEL HİZMET

2025-02-28 16:21 - YEREL

10 VATANDAŞ VEFAT ETTİ

2025-02-27 12:56 - YEREL

KÖY MİNİBÜS HATTI BAŞVURULARI BAŞLADI

2025-02-28 14:28 - YEREL

ATAULLAH HAMİDİ RAMAZANIN İLK GÜNÜ ANILIYOR

2025-02-25 15:55 - YAŞAM

KUM OCAKLARI TAŞINIYOR

2025-02-26 17:24 - GÜNDEM

İlgili Haberler

TÜRKİYE KARDEŞLİK BİRLİĞİ’NDEN EĞİTİME DESTEK

15:13 - EĞİTİM

AKADEMİSYEN-ÖĞRENCİ BULUŞMALARI BAYRAKLI KÖYÜ’NDE BAŞLADI

10:35 - EĞİTİM

SİGARANIN ZARARLARI ANLATILDI

10:31 - EĞİTİM

YENİ AKADEMİK YIL BAŞLIYOR

17:03 - EĞİTİM

MEB, ORTAK YAZILI SINAV TAKVİMİNİ DUYURDU

15:17 - EĞİTİM

Günün Manşetleri

AYNI NOKTADA BİR GÜNDE ÜÇÜNCÜ KAZA

17:13 - ASAYİŞ

DÖRT MERKEZDE ÜCRETSİZ DİYETİSYEN HİZMETİ

17:09 - SAĞLIK

ÇİFTÇİLERE ÇKS KAYDI UYARISI

17:08 - YEREL

LÖSEV’DEN BATMAN’DA 120 AİLEYE DESTEK

16:53 - GÜNDEM

SİGARA BIRAKMA DANIŞMANLIĞI BELEDİYEDE

16:44 - YEREL