?>

TATLICILARDA BAYRAM YOĞUNLUĞU

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala tatlıcılarda yoğunluk artıyor.

YEREL - 1 ay önce

Ramazan Bayramı’na yaklaşırken tatlıcılarda sipariş yoğunluğu artmaya başladı. Batman’da tatlı ustası Rıdvan Vergili, bayramda rağbet gören ürünler ve hazırlık süreçlerini anlattı.

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala tatlıcılarda yoğunluk artıyor. Batman’da 25 yıldır tatlı ustalığı yapan Rıdvan Vergili, Ramazan ayı boyunca artan talep nedeniyle işlerinin yoğunlaştığını ve bayram öncesi siparişleri yetiştirebilmek için çift mesai yapacaklarını söyledi.
Vergili, kaliteli tatlıların hazırlanmasında önemli unsurları ve vatandaşlara bayram dönemi için önerilerini paylaştı.

"SİPARİŞ ÜZERİ TAZE BAKLAVA YAPIYORUZ"

Tatlı çeşitlerini el emeğiyle yapmaya devam etiklerini belirten tatlı ustası ve işletme sahibi Vergili, "25 yıldır bu meslekteyim. Usta olarak 20 yıldır oklavayla baklava hamuru açıyorum. 6 yıldır da kendi işletmemde çalışıyorum. Normal aylar ile Ramazan ayı arasında çok fark var. Ramazan ayının alışılagelmiş bir tatlı kültürü vardır. Bu nedenle Ramazan ayında tatlıya ayrı bir rağbet oluyor. Stok yapmıyoruz, sipariş üzerine tatlılarımızı yaparak günlük aldığımız siparişleri hazırlıyoruz. El oklavasıyla hamurumuzu açtığımız için topatan ürün çıkarmıyoruz. Bu şekilde ortalama 15 çeşit tatlı yapıyoruz. Tatlı çeşitlerimiz ise klasik kare baklava, spesiyal baklava, sarma, şöbiyet, midye, soğuk baklava gibi çeşitlerden oluşuyor ve bunları burada el emeğiyle yapıyoruz." dedi.

"KALİTELİ TATLIYI; ELLE HAMUR AÇMASI, İYİ MALZEME VE KATKISIZ ŞERBET BELİRLİYOR"

Talep yoğunundan dolayı çift mesaiye geçeceklerini belirten Vergili, "Tabii, Ramazan Bayramı'na yaklaştıkça tatlıya olan rağbet daha da artıyor ve işlerimizde yoğunluk artıyor. Bu durumda biz de çift mesai yapmaya başlayacağız ki insanların istediği siparişleri yetiştirebilelim. İyi ve kaliteli baklavanın en önemli unsuru, hamurunun iyice açılması, malzemelerinin kaliteli olması ve şerbetinde koruyucu madde yerine sade şeker kullanılmasıdır. Batman'da bayramda en çok tercih edilen ürün ise klasik ve spesiyal baklavamızdır. Vatandaşlara tavsiyemiz, tatlı ihtiyaçlarını son güne bırakmamaları ve erkenden almalarıdır; bu, hem bizim için hem de kendileri için daha iyi olur." şeklinde konuştu.
Haftanın Öne Çıkanları

MUHTARLARA BAYRAM MÜJDESİ

2025-03-19 15:30 - YEREL

BATMAN'DA ROBOT VE TEKNOLOJİ HEYECANI BAŞLIYOR

2025-03-21 14:28 - TEKNOLOJİ

SİLAHLI KAVGA... YARALILAR VAR

2025-03-25 22:30 - ASAYİŞ

6,7 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

2025-03-25 10:56 - DÜNYA

2 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI 

2025-03-25 12:29 - GÜNDEM

BOĞULARAK HAYATINI KAYBETTİ

2025-03-24 20:01 - GÜNDEM

NEVROZ'DA GÖZALTILAR VAR

2025-03-20 17:20 - GÜNDEM

PETROLSPOR’DAN SERT TEPKİ: KINIYORUZ

2025-03-23 20:05 - SPOR

5 YAŞINDAKİ ÇOCUĞA ARABA ÇARPTI

2025-03-21 16:56 - ASAYİŞ

SAĞLIK ÇALIŞANLARINDAN KAN BAĞIŞINA DESTEK

2025-03-21 23:59 - YEREL

İlgili Haberler

KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAME SÜRESİ 5 GÜN UZATILDI

16:29 - YEREL

BATMAN’A DİYANET AKADEMİSİ...

16:16 - YEREL

BATMAN GAZETESİ’NDEN HAVA LİMANI MÜDÜRÜ TURĞUT’A ZİYARET

14:33 - YEREL

10 BİN FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU

11:54 - YEREL

YA HAKKIMIZI ALACAĞIZ YA DA BU FABRİKALAR DÖNMEYECEK

11:35 - YEREL

Günün Manşetleri

KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAME SÜRESİ 5 GÜN UZATILDI

16:29 - YEREL

BATMAN’A DİYANET AKADEMİSİ...

16:16 - YEREL

TATLILARA YÖNELMENİN ALTINDA YATAN 6 KRİTİK NEDEN

16:01 - SAĞLIK

EMEĞİN VE DAYANIŞMANIN GÜNÜNÜ KUTLUYORUM

15:15 - GÜNDEM

BATMAN GAZETESİ’NDEN HAVA LİMANI MÜDÜRÜ TURĞUT’A ZİYARET

14:33 - YEREL