Valilik himayesinde; İl Özel İdaresi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı iş birliğinde düzenlenen programda, Aile Destek Merkezleri (ADEM) kursiyerleri tarafından hazırlanan yöresel yemekler katılımcıların beğenisine sunuldu.
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü fuaye salonunda gerçekleştirilen etkinliğe Batman Valisi Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp başta olmak üzere protokol üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. Vali Canalp, stantları gezerek hazırlanan yemekleri tattı, emeği geçenlere teşekkür etti.
Vali Canalp, etkinlikte yaptığı açıklamada Türk mutfağının kültürel zenginliğine dikkat çekerek, “Cumhurbaşkanlığımızın himayelerinde ve Saygıdeğer Hanımefendi Emine Erdoğan'ın destekleriyle, 81 ilde eş zamanlı düzenlenen etkinliklerle geleneksel mutfağımız tanıtılıyor. Bu etkinlikler sayesinde mutfağımız yalnızca sergilenmiyor, aynı zamanda yaşatılıyor,” dedi.
Türk mutfağının Arap, Balkan ve Kafkas mutfaklarından da etkiler taşıdığını belirten Canalp, bu çeşitliliğin korunarak gelecek nesillere aktarılmasının önemine değindi.
Etkinlik kapsamında düzenlenen yemek yarışmasında dereceye giren kadınlara teşekkür belgeleri takdim edildi.
Programa Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Koç, Vali Yardımcıları Şükrü Alperen Göktaş ve Muhammed Taha Canpolat, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kaba, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Cafer Öz ile çok sayıda kamu kurumu temsilcisi katıldı.