ALTERNATİF TARIMIN YENİ UMUDU: MOR REYHAN
Şifalı bitki olarak bilinen mor reyhan, hem çayı hem de baharatı ile Türkiye’nin dört bir yanına gönderiliyor.
YOĞUN EMEKLE YETİŞTİRİLİYOR
Alternatif tarım ürünlerine yönelen Batmanlı çiftçilerden Şahin Özlük, yaklaşık 4-5 yıldır mor reyhan üretimi yaptıklarını belirtti. Antioksidan özelliğiyle bilinen mor reyhan, zahmetli bir süreçle yetiştiriliyor. Ekim, çapalama, sulama, ilaçlama ve hasat gibi tüm aşamaları ailecek yürüttüklerini söyleyen Özlük, bu ürünle hem tarımda hem de pazarda başarı elde etmeyi hedefliyor.
TÜRKİYE’NİN DÖRT BİR YANINA GÖNDERİLİYOR
Mor reyhanın, şerbeti, baharatı ve aromatik kokusuyla her geçen gün daha fazla talep gördüğünü ifade eden Özlük, ürünlerini kargo veya özel araçlarla Türkiye’nin her yerine gönderdiklerini dile getirdi.
KURUTMA AŞAMASINDA DA TİTİZLİKLE ÇALIŞILIYOR
Hasat edilen reyhanlar, çuvallara konularak güneş görmeyen yerlerde kurutuluyor. Özlük, “Tarlada topladığımız reyhanları evimizin damında gölgede kurutuyoruz. Ardından talep eden kişilere ulaştırıyoruz. Geçen yıl kilosu 350 TL’ye kadar çıkan kuru reyhanın, bu yıl 400 TL’yi bulmasını bekliyoruz,” dedi.
“REYHANIN HEM TADI HEM KOKUSU ŞİFALI”
Şahin Özlük, “Reyhanlarımız hem kokusu hem tadı hem de şifalı olması nedeniyle yoğun talep görüyor. Herkese tavsiye ediyoruz,” diyerek hem üretim sürecindeki zorlukları hem de sağladıkları başarıyı vurguladı.