?>

TEKNOLOJİ ATÖLYELERİ GELECEĞE HAZIRLIYOR

Petrolkent Gençlik Merkezi bünyesindeki DENEYAP Atölyesi, yaz tatilinde teknoloji dolu bir eğitim serüvenine ev sahipliği yapıyor.

TEKNOLOJİ - 2 ay önce

Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı Petrolkent Gençlik Merkezi bünyesindeki DENEYAP Atölyesi, yaz tatilinde teknoloji dolu bir eğitim serüvenine ev sahipliği yapıyor.
Temmuz ayında başlayan Yaz Okulu Eğitimleri, ağustos ayı sonuna kadar aralıksız devam ediyor.
50 öğrencinin katıldığı programda; tasarım, üretim ve robotik kodlama alanlarında yoğun bir eğitim süreci yürütülüyor.
Öğrenciler; CAD yazılımları ile kendi tasarımlarını oluşturuyor, 3D yazıcılar ile prototiplerini üretiyor, Lego Spike Prime, sensörler ve motorlar kullanarak akıllı sistemler geliştiriyor.
Temel kodlama eğitiminden Python tabanlı uygulamalara kadar uzanan programda; robot kollar, engelden kaçan araçlar ve çeşitli akıllı sistemler tasarlanıyor.

Petrolkent Gençlik Merkezi Müdürü Osman Veysel Özdaş, amaçlarının öğrencileri teknoloji atölyeleriyle tanıştırmak ve onları proje tabanlı üretime teşvik etmek olduğunu belirtti.

Özdaş, "Bu yaz tatilinde öğrencilerimizle birlikte teknoloji dolu bir serüvene çıktık. Deneyap Tasarım ve Üretim ile Robotik Kodlama derslerinde gençlerimiz hem yaratıcı düşünme becerilerini geliştiriyor hem de gerçek dünya problemlerine çözüm üreten projeler tasarlıyor." dedi.
Özdaş, programın en önemli hedeflerinden birinin analitik düşünme, problem çözme, algoritma geliştirme ve takım çalışması becerilerini kazandırmak olduğunu vurgulayarak, "Geleceğin mühendisleri ve teknoloji liderleri olma yolunda öğrencilerimizin sağlam adımlar atmasını istiyoruz." diye konuştu.
Haftanın Öne Çıkanları

BATMAN’DA İÇME SUYU ALARMI

2025-08-13 12:20 - GÜNDEM

KAHEV’LE DEĞİŞEN HİKÂYELER

2025-08-10 16:07 - RÖPORTAJ

TEKNOLOJİ ATÖLYELERİ GELECEĞE HAZIRLIYOR

2025-08-14 12:16 - TEKNOLOJİ

BAKAN ŞİMŞEK’İN AĞABEYİ NAZMİ ŞİMŞEK VEFAT ETTİ

2025-08-10 18:36 - GÜNDEM

ÇAY KEYFİ CEP YAKIYOR

2025-08-12 16:54 - YEREL

HOBİ BAHÇELERİ İÇİN ORTAK ÇÖZÜM ARAYIŞI

2025-08-07 16:34 - GÜNDEM

20 BİN KİŞİYE İSTİHDAM

2025-08-11 16:08 - GÜNDEM

ENGELLİ BİREYLER İÇİN HAK TEMELLİ HİZMET ANLAYIŞI

2025-08-08 14:30 - EĞİTİM

DOĞU’NUN KALBİNDE YENİ GENÇLİK MERKEZİ

2025-08-08 16:29 - YEREL

14 OKULDA ONARIM SÜRÜYOR

2025-08-07 16:48 - EĞİTİM

İlgili Haberler

TÜRK TELEKOM ANADOLU LİSESİ TEKNOFEST’TEN 4 ÖDÜLLE DÖNDÜ

13:17 - TEKNOLOJİ

6 HAFTALIK TEKNOLOJİ MARATONU

13:01 - TEKNOLOJİ

BATMAN TEKNOKENT YÖNETİM KURULU TOPLANTISI YAPILDI

12:48 - TEKNOLOJİ

ALİBABA, YENİ YAPAY ZEKA ÇİPİ GELİŞTİRİYOR

10:52 - TEKNOLOJİ

İŞSSİZLİK RAKAMLARI AÇIKLANDI

11:32 - TEKNOLOJİ

Günün Manşetleri

ÇAMLITEPE'DE METRUK BİNA ÇÖKTÜ!

01:10 - GÜNDEM

ŞİMDİ GÜZEL OLDU!

17:13 - YEREL

BELEDİYEYE ÇAĞRI:KENT KONSEYİNİ UYANDIRIN

16:52 - YEREL

PARKTA KALP KRİZİ GEÇİRDİ

15:42 - YEREL

RECEP TAYYİP ERDOĞAN BULVARI HİZMETE AÇILDI

15:33 - GÜNDEM