?>

ÇİFTÇİ: ELEKTRİK FATURALARI CEP YAKIYOR

BESO Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, özellikle elektrik faturalarının esnafı zor durumda bıraktığını söyledi.

YEREL - 12 ay önce

Esnafın sorunlarını ve taleplerini dinleyen Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası (BESO) Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, özellikle elektrik faturalarının esnafı zor durumda bıraktığını söyledi.

Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, yönetimiyle birlikte kentteki esnaf ziyaretlerini sürdürüyor.

Çiftçi, bazı market esnafının elektrik faturalarının dükkân kiralarını geçtiğini ifade ettiğini belirterek şunları söyledi: "Esnaflarımız, temmuz ve ağustos aylarında gelen elektrik faturalarının kira bedelini aştığını söylüyor. Bu durum karşısında şaşkınlık yaşayan esnaflarımız, bazı dolapları kapatarak tasarruf etmeye çalışıyor. Ancak dolaplar kapalı olduğunda da satış yapamıyorlar. ‘Dolapları açarsak fatura yüksek geliyor, kapatırsak müşteriler içecek almıyor’ diyerek ikilemde kaldıklarını anlatıyorlar. Masraflar o kadar arttı ki artık çok zorlanıyoruz. Hükûmetten esnaflara destek çıkmasını talep ediyoruz."
Esnafların toplumu sosyo-ekonomik olarak ayakta tutmaya çalıştığını vurgulayan Çiftçi, şu çağrıda bulundu: "Elektrik indirimi, vergi indirimi, sigorta prim indirimi ve faizsiz kredi desteği talep ediyoruz. Esnaf ve sanatkârlar toplumun belkemiğidir, kırılmamasına dikkat etmemiz gerekir. Eğer esnafın ayakta duracak mecali kalmazsa, bu durum tüm topluma domino etkisi yapar. Bu yüzden esnafa özel destek paketleri çıkarılması gerekiyor. Esnaflar kanaatkâr, kısmetine razı, gayretli ve fedakârdır. Onlara destek verilmelidir ki zincir marketlere karşı ayakta kalabilsinler."
Haftanın Öne Çıkanları

KESİNTİLERE HIZLI MÜDAHALE İÇİN YENİ TEKNOLOJİ

2025-08-26 14:23 - TEKNOLOJİ

BATMAN’DA TÜTÜN HASADI YAKLAŞIYOR

2025-08-31 15:38 - GÜNDEM

BATMAN’DA İKİ OKULUN BİNALARI DEĞİŞTİ

2025-08-31 13:00 - EĞİTİM

ÇOCUK GELİŞİMİ HİZMETLERİNE İLGİ ARTIYOR

2025-08-29 16:18 - SAĞLIK

EKREMOĞLU: ÖNCELİĞİMİZ ÖĞRENCİLERİMİZİN EMNİYETİ

2025-08-27 16:14 - RÖPORTAJ

LİSANSÜSTÜ EK KONTENJAN BAŞVURULARI BAŞLADI

2025-08-31 12:36 - GÜNDEM

ÖNLÜ:EN BÜYÜK SORUN GÜVENLİK VE OKUL EKSİKLİĞİ

2025-08-25 16:48 - RÖPORTAJ

İŞSSİZLİK RAKAMLARI AÇIKLANDI

2025-08-29 11:32 - TEKNOLOJİ

MARS'IN GİZEMİNE DAİR YENİ BULGULAR

2025-08-29 10:21 - TEKNOLOJİ

OP. DR. MEHMET ŞERİF ARSLAN ZİLAN HASTANESİNDE

2025-08-28 15:56 - SAĞLIK

İlgili Haberler

BATMAN’DA KALDIRIMSIZ CADDE TEPKİ ÇEKTİ: ÖĞRENCİLER İÇİN RİSK OLUŞTURUYOR

15:40 - YEREL

ALTININ YOLU BATMAN’DAN GEÇECEK: 7,5 MİLYAR TL’LİK PROJE

14:53 - YEREL

BELDE MAHALLESİ’NDE ROCK RÜZGÂRI ESTİ

14:50 - YEREL

ETİK DEĞERLER GÖZ ARDI EDİLİYOR

14:48 - YEREL

BATMAN’DA ZAFER COŞKUSU

14:47 - YEREL

Günün Manşetleri

BATMAN’DA KALDIRIMSIZ CADDE TEPKİ ÇEKTİ: ÖĞRENCİLER İÇİN RİSK OLUŞTURUYOR

15:40 - YEREL

ALTININ YOLU BATMAN’DAN GEÇECEK: 7,5 MİLYAR TL’LİK PROJE

14:53 - YEREL

BATMAN’DA ZAFER COŞKUSU

14:47 - YEREL

UZATMALAR, TARİHİ ZAFERE DÖNÜŞTÜ!

14:08 - SPOR

ÇETİN: 30 AĞUSTOS, İRADENİN TARİHE YAZILDIĞI GÜNDÜR

13:43 - YEREL