?>

OP. DR. MEHMET ŞERİF ARSLAN ZİLAN HASTANESİNDE

Op. Dr. Mehmet Şerif Arslan, Batman Özel Zilan Hastanesi’nde Çocuk Cerrahisi ve Çocuk Ürolojisi alanında hizmet vermeye başladı.

SAĞLIK - 7 ay önce

1977 yılında Batman’da doğan Dr. Arslan, Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olduktan sonra mecburi hizmetini Midyat’ta tamamladı. 2003’te başladığı Çocuk Cerrahisi ihtisasının ardından Ankara GATA’da askerlik görevini yerine getirdi. 2013 yılından itibaren Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapan Arslan, meslek hayatı boyunca yurt içi ve yurt dışında birçok eğitim ve tecrübe kazandı.
Bir yıl boyunca ABD’nin Cincinnati Children’s Hospital’ında Çocuk Ürolojisi ve Fetal Cerrahi alanında eğitim gören Dr. Arslan, ardından Diyarbakır Genesis Hastanesi’nde yaklaşık yedi yıl görev yaptı. Şimdi ise Batmanlı ailelere kendi memleketinde hizmet sunuyor.

ÇOCUKLARIMIZIN SAĞLIĞI ÖNCELİĞİMİZDİR

Çocuk Cerrahisi alanının 0–18 yaş arası çocukları kapsadığını belirten Arslan, doğuştan gelen hastalıklar, kasık fıtığı, inmemiş testis, hipospadias (idrar deliğinin anormal konumu), apandisit ve bağırsak düğümlenmesi gibi birçok cerrahi müdahaleyi hem açık hem de kapalı yöntemlerle gerçekleştirdiklerini söyledi.
Ayrıca, çocuklarda sık rastlanan karın ağrısı, kabızlık, idrar kaçırma, böbrek şişlikleri (hidronefroz) ve idrar yollarında reflü gibi problemlerin de tedavisini yaptıklarını kaydeden Arslan, “Hastanemizde işeme filmi (Voiding Sistoüretrografi) güvenle çekilebilmekte, böylece doğru tanıya hızlıca ulaşabiliyoruz” dedi.

SÜNNET MUTLAKA UZMAN ELLERDE YAPILMALI

Ailelere de önemli bir uyarıda bulunan Arslan, sünnetin basit bir işlem olarak görülmemesi gerektiğini vurguladı:
“Uygun şartlarda yapılmayan sünnet, çocukta kalıcı komplikasyonlara yol açabilir. Bu nedenle mutlaka uzman cerrahlar tarafından ve hastane koşullarında yapılması gerekir.”
Haftanın Öne Çıkanları

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE YENİ BİR AŞAMA

2025-08-21 16:53 - GÜNDEM

EKREMOĞLU: ÖNCELİĞİMİZ ÖĞRENCİLERİMİZİN EMNİYETİ

2025-08-27 16:14 - RÖPORTAJ

ÖNLÜ:EN BÜYÜK SORUN GÜVENLİK VE OKUL EKSİKLİĞİ

2025-08-25 16:48 - RÖPORTAJ

KESİNTİLERE HIZLI MÜDAHALE İÇİN YENİ TEKNOLOJİ

2025-08-26 14:23 - TEKNOLOJİ

ÖRNEK DAVRANIŞA BİR JEST DAHA

2025-08-27 18:20 - YAŞAM

BATMAN’DA İKİ ARKADAŞ HAYATINI KAYBETTİ

2025-08-23 14:12 - ASAYİŞ

BATMAN VALİLİĞİNDEN DOLANDIRICILIK UYARISI

2025-08-22 16:23 - GÜNDEM

PETROLSPOR’A 15 MİLYON GELİR

2025-08-26 17:05 - SPOR

KAÇAK YAPILAR İÇİN YAPAY ZEKA SİSTEMİ GÜNDEMDE

2025-08-22 15:21 - YEREL

BOTAŞ ÇALIŞMASI MİLYONLARCA CANLIYI ÖLDÜRDÜ

2025-08-23 17:53 - GÜNDEM

İlgili Haberler

KETEM VELİLERİ BİLİNÇLENDİRDİ

15:59 - SAĞLIK

HER SALI BİR UZMAN, HER HAFTA SAĞLIK

10:42 - SAĞLIK

RANDEVUSUZ VE ÜCRETSİZ KANSER TARAMASI

10:25 - SAĞLIK

ESNAFA SAĞLIKTA İNDİRİM MÜJDESİ

13:33 - SAĞLIK

BATMAN’IN SAĞLIK ÜSSÜ HAZIRLANIYOR

17:09 - SAĞLIK

Günün Manşetleri

PETROL, PRESTİJ MAÇINDA KAYBETTİ

17:25 - SPOR

BATMAN ENGELLİLER SK’DAN KRİTİK ZAFER: 69-65

16:18 - YEREL

MİLLETVEKİLİ FERHAT NASIROĞLU GAZETEMİZE AÇIKLADI:

16:12 - YEREL

POLİS HAFTASI’NDA 104 SPORCU TER DÖKTÜ

16:04 - SPOR

SEKTÖRÜN NABZI BATMAN’DA ATTI

16:00 - YEREL