?>

ÇEVRE DERNEĞİ’NDEN ÇAĞRI: PROJEDEN VAZGEÇİN

Diyarbakır Caddesi’nde başlatılan çevre trafik düzenlemesi kapsamında ağaçların sökülmesine tepki göstererek, projenin iptal edilmesini istedi.

GÜNDEM - 6 saat önce

Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Hasan Argünağa, Diyarbakır Caddesi’nde başlatılan çevre trafik düzenlemesi kapsamında ağaçların sökülmesine tepki göstererek, projenin iptal edilmesini istedi.
Argünağa, bir ay önce kamuoyuna yaptıkları açıklamada endişelerini dile getirdiklerini ve istişare yapılmadan hayata geçirilen çalışmaya karşı olduklarını hatırlattı. Ancak, uyarılarına rağmen önceki gece Diyarbakır Caddesi’nde ağaçların taşınması için girişimde bulunulduğunu söyledi.

Dernek Başkanı Argünağa, milletvekillerine, belediye yöneticilerine ve AK Parti İl Başkanına bilgi verdikten sonra ağaç söküm aracının önüne geçerek müdahale etti. İlk etapta ekiplerin geri çekildiğini belirten Argünağa, gece ilerleyen saatlerde ağaçların söküldüğünü öğrendiklerini ifade etti.

“Bu bir yatırım değil, yıkım projesidir” diyen Argünağa, sadece 19 ağacın taşınarak trafik sorununun çözülemeyeceğini vurguladı. Diyarbakır Caddesi’nin Batman’ın kalbi olduğunu belirten Argünağa şunları söyledi: “Bu cadde sadece bir ulaşım güzergâhı değil, şehrin sosyal ve ticari hayatının merkezi, kalbi ve kimliğidir. Her yeni düzenleme kamuoyunun ve şehrin tüm dinamiklerinin görüşleri alınarak yapılmalıdır. Ağaçların yerinde korunması, projenin ise yeniden gözden geçirilmesi gerekir.”
Batman Çevre Gönüllüleri Derneği, projenin mevcut haliyle devam etmesinin şehre zarar vereceğini savunarak, çalışmalardan derhal vazgeçilmesini talep etti.
Haftanın Öne Çıkanları

GÜVENLİKÇİLER ÇEVRE İLLERDE SERTİFİKA YENİLİYOR

2025-08-31 15:43 - GÜNDEM

ÖRNEK DAVRANIŞA BİR JEST DAHA

2025-08-27 18:20 - YAŞAM

BATMAN’DA 4 YENİ OKUL YAPILACAK

2025-08-29 15:04 - EĞİTİM

BATMAN’DA OTOBÜS ÜCRETLERİNE ZAM!

2025-08-31 12:08 - GÜNDEM

13 YAŞINDAKİ ÇOCUK 4. KATTAN ATLADI, HAYATINI KAYBETTİ

2025-08-31 14:44 - GÜNDEM

EKREMOĞLU: ÖNCELİĞİMİZ ÖĞRENCİLERİMİZİN EMNİYETİ

2025-08-27 16:14 - RÖPORTAJ

BATMAN’A 99 YENİ DOKTOR ATANDI

2025-08-29 12:32 - SAĞLIK

HER YERE VAR, BATMAN’A YOK!

2025-08-27 15:46 - GÜNDEM

ARGUNAĞA: KALICI BARIŞ DOĞAYLA MÜMKÜN

2025-09-01 16:06 - GÜNDEM

BATMAN’DA İKİ OKULUN BİNALARI DEĞİŞTİ

2025-08-31 13:00 - EĞİTİM

İlgili Haberler

VALİ CANALP: AĞAÇLAR KESİLMEDİ KÖKÜYLE NAKLEDİLDİ

17:24 - GÜNDEM

HEMZEMİN GEÇİTLERDE GÜVENLİK UYARISI

16:53 - GÜNDEM

LPG İSTASYONLARINDA DENETİMLER SÜRÜYOR

16:39 - GÜNDEM

MAHALLE MUHTARI HAYATINI KAYBETTİ

16:25 - GÜNDEM

YENİ ADLİ YIL AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

15:57 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

VALİ CANALP: AĞAÇLAR KESİLMEDİ KÖKÜYLE NAKLEDİLDİ

17:24 - GÜNDEM

HEMZEMİN GEÇİTLERDE GÜVENLİK UYARISI

16:53 - GÜNDEM

MOR KURYAKOS MANASTIRI’NA TURİST AKINI

16:43 - KÜLTÜR

LPG İSTASYONLARINDA DENETİMLER SÜRÜYOR

16:39 - GÜNDEM

MAHALLE MUHTARI HAYATINI KAYBETTİ

16:25 - GÜNDEM