?>

DİYETİSYEN HOŞER: OKUL BAŞARISINDA BESLENMENİN GÜCÜ

Okulların açılmasıyla birlikte ailelerin gündeminde sağlıklı beslenme yeniden öne çıktı.

SAĞLIK - 2 ay önce

Batman’da görev yapan Diyetisyen Nezan Hoşer, okul çağındaki çocukların başarısının yalnızca ders çalışmaya değil; dengeli beslenmeye de bağlı olduğunu vurguladı.
Hoşer, kahvaltıdan beslenme çantasına, su tüketiminden paketli gıdalardan uzak durmaya kadar her detayın çocukların gelişimini ve dikkatini doğrudan etkilediğini belirterek, “İyi beslenen çocuklar hem daha sağlıklı büyür hem de derste daha dikkatli ve enerjik olur” dedi.

KAHVALTI VE BESLENME ÇANTASI VURGUSU

Sağlıklı bir kahvaltının ders başarısının temelini oluşturduğunu söyleyen Hoşer, peynir, yumurta, tam tahıllı ekmek ve sebzelerin mutlaka yer alması gerektiğini ifade etti. Beslenme çantasında ise peynirli sandviç, yoğurt, mevsim meyveleri, sebzeler ve fındık-badem gibi kuruyemişlerin dengeli şekilde bulunmasını önerdi.

PAKETLİ GIDALARDAN KAÇININ, SUYU UNUTMAYIN

Hazır içecek ve cipslerin çocuk sağlığına zarar verdiğini belirten Hoşer, ayran, süt, ev yapımı içecekler ve atıştırmalıkların tercih edilmesini tavsiye etti. Çocukların gün boyu yanında su bulundurmasının da önemine dikkat çekti.

ZİHİNSEL PERFORMANSI DESTEKLEYEN BESİNLER

Hoşer, omega-3 içeren balık ve ceviz, demir ve B12 içeren yumurta ve yeşil sebzeler ile kalsiyumdan zengin süt, yoğurt ve peynirin öğrenme ve kemik gelişimine katkı sağladığını ifade etti.
Ebeveynlere seslenen Hoşer, “Beslenme çantasına koyduğunuz her sağlıklı seçim, çocuklarımızın hem beden hem de zihin gelişimine katkıdır. Onların geleceğine yapılacak en değerli yatırım, doğru beslenme alışkanlıklarını kazandırmaktır” diye konuştu.
Haftanın Öne Çıkanları

GÜVENLİKÇİLER ÇEVRE İLLERDE SERTİFİKA YENİLİYOR

2025-08-31 15:43 - GÜNDEM

İŞSSİZLİK RAKAMLARI AÇIKLANDI

2025-08-29 11:32 - TEKNOLOJİ

ALİBABA, YENİ YAPAY ZEKA ÇİPİ GELİŞTİRİYOR

2025-09-02 10:52 - TEKNOLOJİ

BATMAN TEKNOKENT YÖNETİM KURULU TOPLANTISI YAPILDI

2025-09-03 12:48 - TEKNOLOJİ

6 HAFTALIK TEKNOLOJİ MARATONU

2025-09-04 13:01 - TEKNOLOJİ

MARS'IN GİZEMİNE DAİR YENİ BULGULAR

2025-08-29 10:21 - TEKNOLOJİ

BATMAN’DA OTOBÜS ÜCRETLERİNE ZAM!

2025-08-31 12:08 - GÜNDEM

BATMAN’DA 4 YENİ OKUL YAPILACAK

2025-08-29 15:04 - EĞİTİM

BEŞPINAR KÖYÜ ÖĞRETMENLERİNDEN ERASMUS+ BAŞARISI

2025-09-04 13:07 - EĞİTİM

13 YAŞINDAKİ ÇOCUK 4. KATTAN ATLADI, HAYATINI KAYBETTİ

2025-08-31 14:44 - GÜNDEM

İlgili Haberler

500 YATAKLI HASTANEDE FİZİKİ GERÇEKLEŞME YÜZDE 75’E ULAŞTI

15:52 - SAĞLIK

DİYETİSYEN HOŞER: SUYU UNUTMAYIN, HAREKETTEN VAZGEÇMEYİN

14:09 - SAĞLIK

FELÇ OLMAKTAN KURTARDI

16:05 - SAĞLIK

ZİLAN HASTANESİNDE ONKOLOJİ SERVİSİ HASTA KABULÜNE BAŞLIYOR

16:00 - SAĞLIK

HER KURDELE BİR UMUTTUR

15:33 - SAĞLIK

Günün Manşetleri

ÇETİN, ANKARA’DA TEMASLARDA BULUNDU

16:21 - SİYASET

BATMAN’DA 60 BİN KİŞİLİK İSTİHDAM HEDEFİ

16:04 - GÜNDEM

TARTIŞMALI BÖLGEYE YENİ AĞAÇLAR!

15:00 - GÜNDEM

ÇİFTÇİ, ADAYLIĞINI AÇIKLADI

14:28 - GÜNDEM

EKMEN, ASGARİ ÜCRET ÖNERGESİNİ KONUŞTU

14:21 - GÜNDEM