?>

RAMANLI, KÜRTLERİN HAKLARI NEDEN KONUŞULMUYOR?

Öğretmenevinde düzenlenen “Terörsüz Türkiye Süreci” buluşmasında Kürt meselesine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

GÜNDEM - 9 ay önce

HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, HÜDA PAR Mardin İl Başkanlığı tarafından Artuklu Öğretmenevinde düzenlenen “Terörsüz Türkiye Süreci” buluşmasında Kürt meselesine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.
Programa, HÜDA PAR Genel Başkan Vekili ve Gaziantep Milletvekili Şahzade Demir, İl Başkanı İsmail Çevik, aşiret liderleri ve kanaat önderleri katıldı.
Ramanlı, Kürt meselesiyle ilgili Meclis’te kurulan komisyonun yeni bir süreç olmadığını belirterek, “2013-2015 yıllarında ‘çözüm süreci’ adıyla yürütülen girişim başarısız oldu. Bugün de silahsızlanma süreciyle ilgili ciddi belirsizlikler var. Kürtlerin hakları, dil, anadilde eğitim, kimlik ve kültürel haklar neden hâlâ konuşulmuyor?” dedi.
PKK’nın henüz fiilen silah bırakmadığını ve örgütün kendisini feshettiğine dair somut bir işaret bulunmadığını dile getiren Ramanlı, “Ortada ciddi bir güvensizlik var. Devlet ‘Biz el uzattık, onlar elimizi ısırdı’ diyor; örgüt ise ‘Teslim olursak hapse gireceğiz’ endişesi taşıyor. Önce güvence mi verilmeli, yoksa örgüt mü feshedilmeli, bu tartışılmalı” ifadelerini kullandı.
Suriye’deki gelişmelere de değinen Ramanlı, Türkiye’nin Suriye politikasının merkezi hükümete bağlı, üniter yapıyı koruyan bir çizgide olduğunu belirterek, “PYD’nin silah bırakmaması süreci zora sokuyor. Suriye’de yaşanacak olumsuzluklar, Türkiye’deki süreci de etkileyebilir” uyarısında bulundu.

Program, kanaat önderleri ve STK temsilcilerinin milletvekillerine yönelttiği sorularla sona erdi.

Haftanın Öne Çıkanları

MÜDÜR ERYARSOY GAZETEMİZİ ZİYARET ETTİ

2025-10-02 16:29 - YEREL

BATMAN’DA YENİ BİR MEKÂN: SICAK ORTAM, LEZZETLİ PİZZA VE DOSTLUKLAR

2025-09-28 14:18 - GÜNDEM

EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ’NDE İLK DOÇENT KARDİYOLOG

2025-10-01 12:48 - SAĞLIK

ÖZKAN AİLESİ KORUYUCU AİLE OLDU

2025-10-02 15:03 - YAŞAM

ALTI YAŞINDAKİ HÜSEYİN, HARÇLIĞINI BAĞIŞLADI

2025-10-02 15:51 - YAŞAM

FECİ KAZA! SÜRÜCÜ HAYATINI KAYBETTİ

2025-09-29 09:54 - YEREL

YILIN İŞ İNSANI ÖDÜLÜ NASIROĞLU'NA!

2025-09-29 15:24 - YEREL

BATMANLI ÇİFTTEN ANLAMLI BAĞIŞ

2025-10-01 11:33 - YAŞAM

UZMANLAR UYARIYOR: SCOOTER TRAFİĞİ İÇİN YENİ DÜZENLEME ŞART

2025-10-01 12:15 - YAŞAM

DESTEK KAPSAMI GENİŞLETİLDİ

2025-09-29 12:07 - YAŞAM

İlgili Haberler

KPSS BAŞVURULARI BAŞLADI

11:10 - GÜNDEM

HEGEM’DEN ÇARPICI UYARI

14:49 - GÜNDEM

SIFIR DANE KAYBI, SIFIR ANIZ YANGINI!

14:47 - GÜNDEM

PERDE KAPANDI, TÜRK SİNEMASI KADİR İNANIR'A VEDA EDİYOR

00:57 - GÜNDEM

BATMANLI KAYMAKAM ENES ÖZKAN’A YENİ GÖREV

22:35 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

NASIROĞLU, TRANSFER SÜRECİNİN PERDE ARKASINI ANLATTI

16:26 - SPOR

BATMAN'DA 35 MİLYAR LİRALIK YATIRIM MASADA

16:09 - YEREL

463 PERSONELE SERTİFİKA VERİLDİ

16:03 - YEREL

ÖĞRENCİLER İÇİN STAJ KÖPRÜSÜ KURULDU

16:01 - YEREL

DİM GÜVEN TAZELEDİ, KGK'DA YENİ DÖNEM BAŞLADI

15:59 - YEREL