?>

RAMANLI: TRAFİK SORUNU DEVAM EDİYOR, KENTSEL DÖNÜŞÜM AĞIR İLERLİYOR

HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, Batman Gazetesi’ni ziyaretinde hem kent gündemine hem de ülke siyasetindeki son gelişmelere dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

YEREL - 2 saat önce

Kentteki sorunlara yakından hâkim olduğunu belirten Ramanlı, “Batman’ın gelişmesi için her alanda ortak akıl ve dayanışmaya ihtiyaç var” diyerek, hem yerel yönetimlere hem de sivil toplum kuruluşlarına çağrıda bulundu.

“ESAS GÜNDEM EKONOMİ, BÜTÇENİN BÜYÜK KISMI FAİZE GİDECEK”

Ülke gündeminde önceliğin ekonomi olduğunu söyleyen Milletvekili Ramanlı, 2026 yılı bütçesiyle ilgili olarak, “TBMM’de görüşülecek bütçe çok parlak görünmüyor. Gelirlerin önemli bir bölümü faize gidecek” değerlendirmesinde bulundu.
Kadın emeği konusuna da değinen Ramanlı, “Kadınlar bugün hem düşük ücretle hem de çoğu zaman sigortasız çalıştırılıyor. Kapitalizm, özgürlük adı altında kadın emeğini sömürüyor. Cumhurbaşkanı ‘3-5 çocuk yapın’ diyor ama bu ekonomik koşullarda evin geçimine katkı sağlayan bir kadın nasıl çocuk yapsın? Devlet, güçlüden alıp zayıfa vermekle yükümlüdür” dedi.

“TRAFİK ÇÖZÜLMEDİ, OSB YOLU HALA TAMAMLANMADI”

Batman’daki altyapı ve ulaşım sorunlarına değinen Ramanlı, trafik sıkışıklığının kronik hale geldiğini ifade etti.
“Yeni alternatif yollar açılmalı. OSB yolu aylardır bitirilemiyor çünkü ödenekler geç geliyor. Şehrin gelişimi bu kadar yavaş olmamalı” dedi.

“KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN UYGULANMASI ŞART”

Batman’da kentsel dönüşümün ağır ilerlediğini vurgulayan Ramanlı, özellikle Cumhuriyet ve Şirinevler Mahalleleri için alınan dönüşüm kararlarının bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti.
“Batman’ın kurtuluşu, kenar mahallelerde kentsel dönüşümün uygulanmasıyla mümkün olur. Ancak işler çok yavaş ilerliyor” dedi.

“YÜKSEK KATLAR YASAKLANMAMALI, DENETLENMELİ”

Son yıllarda yüksek binalara getirilen yasağa da değinen Ramanlı, kontrollü bir şekilde yeniden izin verilmesi gerektiğini ifade etti:
“Yüksek binalar tamamen yasaklanmamalı. Gerekli denetimler yapılır, yapı standartları güvence altına alınırsa yüksek katlı binalar da yapılabilir.”

“BATMAN’IN DİNAMİKLERİ SORUNLARA DUYARSIZ”

Şehrin gelişimi için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini vurgulayan Milletvekili Ramanlı, “Batman’ın dinamikleri ve sivil toplum kuruluşları maalesef şehir sorunlarına yeterince duyarlı değil. Hep birlikte Batman için daha fazla çaba göstermeliyiz” ifadelerini kullandı.
Bu sözleriyle Serkan Ramanlı, hem yerel yönetimlere hem de kamu kurumlarına açık bir mesaj verdi: “Batman’ın potansiyeli var ama bu potansiyel, koordinasyon eksikliği nedeniyle değerlendirilemiyor.”
Haftanın Öne Çıkanları

BATMAN EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ KAFETERYASI KALDIRILIYOR

2025-11-04 16:30 - SAĞLIK

BELEDİYE PERSONEL ALIMINDA KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI

2025-11-06 11:03 - YEREL

KAFETERYANIN KAPATILMASI 30 AİLEYİ EKMEKSİZ BIRAKACAK

2025-11-06 16:33 - YEREL

TÜVTÜRK’ÜN HAKSIZ ÜCRETİNE DUR DENİLDİ

2025-11-07 11:01 - GÜNDEM

SEYİTLER MAHALLESİ’NDE BIÇAKLI SALDIRI

2025-11-07 16:14 - ASAYİŞ

TARİHİ ALT GEÇİT KAPATILDI

2025-11-05 16:50 - YEREL

BATMAN'DA SİLAHLI KAVGA! 2 ÖLÜ 4 YARALI

2025-11-09 23:42 - ASAYİŞ

FARKINDA OLMADAN YUTTU, ÖLÜMDEN DÖNDÜ

2025-11-05 16:55 - SAĞLIK

SOLMAZ: SAĞLIK HİZMETLERİNİ SÜREKLİ GELİŞTİRİYORUZ

2025-11-04 15:40 - SAĞLIK

BATMAN TAZİYE DEFTERİ/8-9 KASIM 2025

2025-11-09 16:18 - YEREL

İlgili Haberler

VERGİ BORÇLARINDA SON GÜN 30 KASIM

16:23 - YEREL

RECEP SEVGİLİ, RİZE C. BAŞSAVCISI OLDU

16:21 - YEREL

SAYIŞTAY MÜFETTİŞLERİ TPAO’DA

16:19 - YEREL

HASANKEYF MAĞARALARI TURİZME KAZANDIRILIYOR

16:12 - YEREL

DELİL DİLANAR BATMAN’DA SAHNE ALACAK

15:47 - YEREL

Günün Manşetleri

VERGİ BORÇLARINDA SON GÜN 30 KASIM

16:23 - YEREL

RECEP SEVGİLİ, RİZE C. BAŞSAVCISI OLDU

16:21 - YEREL

SAYIŞTAY MÜFETTİŞLERİ TPAO’DA

16:19 - YEREL

HASANKEYF MAĞARALARI TURİZME KAZANDIRILIYOR

16:12 - YEREL

UYUŞTURUCU İMALATHANESİNE BASKIN

15:10 - ASAYİŞ