RAMANLI: TRAFİK SORUNU DEVAM EDİYOR, KENTSEL DÖNÜŞÜM AĞIR İLERLİYOR

RAMANLI: TRAFİK SORUNU DEVAM EDİYOR, KENTSEL DÖNÜŞÜM AĞIR İLERLİYOR

HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, Batman Gazetesi’ni ziyaretinde hem kent gündemine hem de ülke siyasetindeki son gelişmelere dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Kentteki sorunlara yakından hâkim olduğunu belirten Ramanlı, “Batman’ın gelişmesi için her alanda ortak akıl ve dayanışmaya ihtiyaç var” diyerek, hem yerel yönetimlere hem de sivil toplum kuruluşlarına çağrıda bulundu.

“ESAS GÜNDEM EKONOMİ, BÜTÇENİN BÜYÜK KISMI FAİZE GİDECEK”

Ülke gündeminde önceliğin ekonomi olduğunu söyleyen Milletvekili Ramanlı, 2026 yılı bütçesiyle ilgili olarak, “TBMM’de görüşülecek bütçe çok parlak görünmüyor. Gelirlerin önemli bir bölümü faize gidecek” değerlendirmesinde bulundu.

Kadın emeği konusuna da değinen Ramanlı, “Kadınlar bugün hem düşük ücretle hem de çoğu zaman sigortasız çalıştırılıyor. Kapitalizm, özgürlük adı altında kadın emeğini sömürüyor. Cumhurbaşkanı ‘3-5 çocuk yapın’ diyor ama bu ekonomik koşullarda evin geçimine katkı sağlayan bir kadın nasıl çocuk yapsın? Devlet, güçlüden alıp zayıfa vermekle yükümlüdür” dedi.

“TRAFİK ÇÖZÜLMEDİ, OSB YOLU HALA TAMAMLANMADI”

Batman’daki altyapı ve ulaşım sorunlarına değinen Ramanlı, trafik sıkışıklığının kronik hale geldiğini ifade etti.

“Yeni alternatif yollar açılmalı. OSB yolu aylardır bitirilemiyor çünkü ödenekler geç geliyor. Şehrin gelişimi bu kadar yavaş olmamalı” dedi.

“KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN UYGULANMASI ŞART”

Batman’da kentsel dönüşümün ağır ilerlediğini vurgulayan Ramanlı, özellikle Cumhuriyet ve Şirinevler Mahalleleri için alınan dönüşüm kararlarının bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti.

“Batman’ın kurtuluşu, kenar mahallelerde kentsel dönüşümün uygulanmasıyla mümkün olur. Ancak işler çok yavaş ilerliyor” dedi.

“YÜKSEK KATLAR YASAKLANMAMALI, DENETLENMELİ”

Son yıllarda yüksek binalara getirilen yasağa da değinen Ramanlı, kontrollü bir şekilde yeniden izin verilmesi gerektiğini ifade etti:

“Yüksek binalar tamamen yasaklanmamalı. Gerekli denetimler yapılır, yapı standartları güvence altına alınırsa yüksek katlı binalar da yapılabilir.”

“BATMAN’IN DİNAMİKLERİ SORUNLARA DUYARSIZ”

Şehrin gelişimi için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini vurgulayan Milletvekili Ramanlı, “Batman’ın dinamikleri ve sivil toplum kuruluşları maalesef şehir sorunlarına yeterince duyarlı değil. Hep birlikte Batman için daha fazla çaba göstermeliyiz” ifadelerini kullandı.

Bu sözleriyle Serkan Ramanlı, hem yerel yönetimlere hem de kamu kurumlarına açık bir mesaj verdi: “Batman’ın potansiyeli var ama bu potansiyel, koordinasyon eksikliği nedeniyle değerlendirilemiyor.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ