?>

FIRTINA, YAĞIŞ VE KAR ALARMI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde yağışlı havanın etkili olacağını duyurdu.

GÜNDEM - 6 ay önce

Marmara, Ege ve Batı Akdeniz'de kuvvetli yağış, birçok bölgede fırtına, doğu kesimlerde ise buzlanma ve çığ tehlikesi bulunuyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hâkim olacak. Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun yanı sıra Gaziantep, Kilis, Adıyaman ve Diyarbakır çevrelerinde yağış bekleniyor.
Yağışların; genel olarak yağmur ve sağanak, kıyı kesimlerde yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Anadolu'da, Akdeniz'in Toroslar kesiminde ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinde ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.
Marmara'nın batısı, Ege, Batı Akdeniz ile Konya'nın güney ve batısında yağışların kuvvetli olacağı uyarısı yapıldı.
Rüzgârın, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun batısında güneyli yönlerden kuvvetli, yer yer fırtına şeklinde (60-90 km/saat) esmesi bekleniyor. Yetkililer, özellikle yüksek kesimlerde ulaşımda aksamalar ve çatı uçması gibi risklere karşı dikkatli olunmasını istedi.
Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayının etkili olacağı belirtilirken, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda, yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesi bulunduğu bildirildi.
Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmezken, sıcaklıkların Güneydoğu Anadolu'da mevsim normallerinin altında, diğer bölgelerde ise normallerin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.
Meteoroloji, kuvvetli yağış, fırtına, buzlanma ve çığ riskine karşı vatandaşların tedbirli ve dikkatli olması çağrısında bulundu.

BATMAN HAVA DURUMU-8 OCAK 2025

 
Haftanın Öne Çıkanları

DÖVİZDE BUGÜNKÜ GÖRÜNÜM

2026-01-07 10:35 - EKONOMİ

BABAKAYA TÜNELİ BATMAN’IN SU İHTİYACINI KARŞILAYACAK

2026-01-07 17:15 - YEREL

BELEDİYE OTOBÜS ÜCRETLERİNE ZAM

2026-01-02 10:36 - YEREL

ESNAF BU ODANIN YÜKÜ DEĞİL, SAHİBİDİR

2026-01-02 17:10 - RÖPORTAJ

BATMAN’DA YAPI GÜVENLİĞİNDE YENİ ADIM

2026-01-07 17:02 - YEREL

ÇATI KATINDA YANGIN ALARMI

2026-01-05 11:22 - YEREL

19 İLİN VALİSİ DEĞİŞTİ

2026-01-07 01:06 - GÜNDEM

MEMUR VE EMEKLİYE ZAM NETLEŞTİ

2026-01-05 11:14 - GÜNDEM

SOSYAL MEDYADA YENİ YAŞ SINIRI

2026-01-07 11:10 - GÜNDEM

MAĞDUR AİLELERE UMUT ELİ

2026-01-02 15:50 - YAŞAM

İlgili Haberler

HASAT SONRASI TEHLİKE BÜYÜYOR

16:08 - GÜNDEM

KPSS BAŞVURULARI BAŞLADI

11:10 - GÜNDEM

HEGEM’DEN ÇARPICI UYARI

14:49 - GÜNDEM

SIFIR DANE KAYBI, SIFIR ANIZ YANGINI!

14:47 - GÜNDEM

PERDE KAPANDI, TÜRK SİNEMASI KADİR İNANIR'A VEDA EDİYOR

00:57 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

ÇEVRE TEMİZLİĞİNE SIKI TAKİP

16:23 - YEREL

BATMAN'A YENİ KENT SİMGESİ

16:17 - YEREL

BATMAN’DA ULAŞIM AĞI GENİŞLİYOR, YENİ YOLLAR AÇILIYOR

16:15 - YEREL

8 DEPO VE 8 ARAÇ YANDI

14:36 - YEREL

KIZLAR TÜRKİYE'NİN EN İYİ 12 TAKIMI ARASINDA

14:09 - SPOR