?>

HAYRAT YARDIM’DAN ŞEFFAF HESAP SUNUMU

Hayrat Yardım 2025 Yılı faaliyet ve hesap bilançosunu kamuoyuyla paylaştı.

YEREL - 3 ay önce

Batman Hayrat Yardım Başkanı Abdullah Temiz, düzenlenen kahvaltı programı ve ardından gerçekleştirilen toplantıda, derneğin 2025 yılı boyunca yürüttüğü faaliyetleri ve toplanan bağışların nerelere harcandığını tüm ayrıntılarıyla kamuoyuna açıkladı.
Batman’da gerçekleştirilen programa sivil toplum kuruluşu temsilcileri, basın mensupları ve kamu kurumlarının yetkilileri yoğun ilgi gösterdi. Başkan Temiz, Hayrat İnsani Yardım Derneği’nin çalışmalarını şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkeleri doğrultusunda yürüttüğünü vurgulayarak, yapılan her bağışın ihtiyaç sahiplerine ulaştırılma sürecini ayrıntılı şekilde anlattı.

“ŞEFFAFLIK BİZİM TEMEL İLKEMİZ”

Toplantıda konuşan Başkan Abdullah Temiz, dernek olarak yalnızca yardım ulaştırmakla kalmadıklarını, aynı zamanda bağışçılara ve kamuoyuna karşı ciddi bir sorumluluk taşıdıklarını ifade etti. Temiz, “Hayrat Yardım olarak birlik, beraberlik ve kardeşlik anlayışıyla hareket ediyoruz. Yapılan her bağışın hesabını açık ve net bir şekilde vermeyi görev biliyoruz” dedi.

GENİŞ KATILIMLI ÇALIŞTAY

Program kapsamında ayrıca Birlik, Beraberlik ve Kardeşlik Çalıştayı düzenlendi. Çalıştaya; Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Özgür-Der, ANDA Derneği, Yesevi Derneği, Batkur Derneği, Siirtliler Vakfı, Bir Kalp Bin Umut Derneği ve birçok STK temsilcileri katılım sağladı. Katılımcı STK temsilcileri, Hayrat Yardım’ın faaliyetlerini ve kamuoyuyla paylaşılan şeffaf hesap sunumunu takdirle karşıladıklarını belirterek, sivil toplum kuruluşları arasında iş birliği ve dayanışmanın artırılması gerektiğine dikkat çekti.

YURT İÇİ VE YURT DIŞINDA SAYISIZ PROJE

Hayrat İnsani Yardım Başkanı Abdullah Temiz, dernek olarak yurt içinde ve yurt dışında; kurban organizasyonları, yetim projeleri, sosyal yardım çalışmaları, konut projeleri, medreseler, okullar, su kuyuları ve benzeri birçok hayır faaliyetini, hayırseverlerin destekleriyle hayata geçirdiklerini söyledi. Başkan Temiz konuşmasında, “Halka ve bağışçısına karşı şeffaf ve objektif şekilde hesap vermeyen bir kişinin ve yardım kuruluşunun, Allah’a da ahirette hesap veremeyeceğine inanıyoruz” ifadelerini kullandı. Toplantı, karşılıklı görüş alışverişi ve iyi niyet temennileriyle sona ererken, Hayrat Yardım yetkilileri önümüzdeki dönemde yardım faaliyetlerini daha geniş coğrafyalara yaymayı hedeflediklerini belirtti.
Haftanın Öne Çıkanları

KURA NECAT NASIROĞLU KÜLLİYESİ’NDE YAPILACAK

2026-01-04 15:20 - GÜNDEM

ESNAF BU ODANIN YÜKÜ DEĞİL, SAHİBİDİR

2026-01-02 17:10 - RÖPORTAJ

YAYA HAYATINI KAYBETTİ

2026-01-02 17:04 - ASAYİŞ

3 BİN 810 KONUT İÇİN KURA ÇEKİLDİ: SALONDA DUYGU DOLU ANLAR YAŞANDI

2026-01-07 17:05 - GÜNDEM

BATMAN’A DONDURUCU SOĞUK GELİYOR

2026-01-04 12:14 - GÜNDEM

BATMAN’DA ULAŞIM ZAMMI TEPKİ ÇEKTİ

2026-01-02 17:09 - GÜNDEM

BATMAN’DA EVLİLİK SAYISINDA DÜŞÜŞ

2026-01-04 15:30 - YEREL

BATMAN’DA YAPI GÜVENLİĞİNDE YENİ ADIM

2026-01-07 17:02 - YEREL

BATMAN’DA AK PARTİ’YE 9 BİN 867 YENİ ÜYE

2026-01-04 11:21 - SİYASET

BATMAN İÇİN RÜZGAR UYARISI

2026-01-08 15:59 - GÜNDEM

İlgili Haberler

ŞEHİT POLİSLER DUALARLA ANILDI

12:26 - YEREL

HEDEF BİLİNÇLİ NESİL

12:23 - YEREL

BATMAN’IN RAYLI SİSTEMİNDE YENİ AŞAMA

12:19 - YEREL

GÜNEYDOĞU’NUN EN BÜYÜK EMLAK BULUŞMASI

12:16 - YEREL

ŞAFAK VAKTİNDE HİZMET PLANLAMASI

10:05 - YEREL

Günün Manşetleri

ŞEHİT POLİSLER DUALARLA ANILDI

12:26 - YEREL

HEDEF BİLİNÇLİ NESİL

12:23 - YEREL

BATMAN’IN RAYLI SİSTEMİNDE YENİ AŞAMA

12:19 - YEREL

GÜNEYDOĞU’NUN EN BÜYÜK EMLAK BULUŞMASI

12:16 - YEREL

ŞAFAK VAKTİNDE HİZMET PLANLAMASI

10:05 - YEREL