?>

TÜPRAŞ’TA 6 HAFTALIK UYGULAMALI EĞİTİM

Batman Üniversitesi–TÜPRAŞ İş Birliğiyle Rafinericilik Staj Programı Yeniden Başlıyor

EĞİTİM - 2 saat önce

Batman Üniversitesi ile TÜPRAŞ iş birliğiyle yürütülen “Temel Rafinericilik Staj Programı”nın ikinci yılı için başvurular açıldı. Program kapsamında kabul edilen Meslek Yüksekokulu öğrencileri, rafinericilik alanında hem teorik hem uygulamalı eğitim alarak TÜPRAŞ Temel Rafinericilik Sertifikası kazanma fırsatı elde edecek.
Geçtiğimiz yıl ilk kez hayata geçirilen ve yoğun ilgi gören programın yeni dönemine ilişkin protokol, Batman Üniversitesi Rektörlüğünde düzenlenen törenle imzalandı. Törene Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir ile TÜPRAŞ Batman Rafinerisi Müdürü Ahmet Cemil Karaoğuz katıldı.

TEORİ VE SAHA DENEYİMİ BİR ARADA

Program; Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun Rafineri ve Petrokimya Teknolojisi, Elektrik, Elektrik Haberleşme Teknolojisi ve Makine bölümleri ile Beşiri OSB Meslek Yüksekokulu’nun ilgili programlarında öğrenim gören öğrencilerin başvurusuna açık olacak.
Batman Rafinerisi’nde yürütülecek staj sürecinde öğrenciler; temel rafinericilik eğitimleri, birimlerde iş başı uygulamaları ve teknik kariyer gelişim modüllerine katılacak. Programı başarıyla tamamlayan öğrenciler TÜPRAŞ Temel Rafinericilik Sertifikası almaya hak kazanacak.

6 HAFTALIK STAJ, ZORUNLU STAJ YERİNE SAYILACAK

1 Temmuz – 14 Ağustos 2026 tarihleri arasında gerçekleştirilecek program toplam 6 hafta ve en az 30 iş günü sürecek. Öğrencilerin zorunlu stajı kapsamında değerlendirilecek programa başvurular 27 Şubat 2026 tarihine kadar devam edecek. Süreç içinde TÜPRAŞ tarafından üniversitede tanıtım semineri düzenlenerek öğrencilere detaylı bilgilendirme yapılacak. Başvuru ve seçim süreci Koç Kariyerim platformu üzerinden yalnızca Batman Üniversitesi öğrencilerine özel yürütülecek.

“GENÇLER BİLGİLERİNİ PRATİĞE DÖNÜŞTÜRÜYOR”

TÜPRAŞ Batman Rafineri Müdürü Ahmet Cemil Karaoğuz, programı ikinci kez hayata geçirmekten memnuniyet duyduklarını belirterek, öğrencilerin üretim, bakım, kalite birimleri ile laboratuvar ve atölyelerde deneyimli ekiplerle çalışma imkânı bulacağını söyledi. Karaoğuz, programın hem genç yeteneklerin yetişmesine hem de bölgeye katkı sunacağına inandıklarını ifade etti.

“İSTİHDAMA KATKI SAĞLAYACAK”

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir ise iş birliği sayesinde öğrencilerin sektörün önde gelen kuruluşlarından birinde modern tesislerde deneyim kazanacağını belirtti. Demir, programın öğrencilerin mezuniyet sonrası istihdam edilebilirliğini artıracağını ve üniversite–sanayi iş birliğini güçlendirerek bölgesel kalkınmaya katkı sağlayacağını kaydetti.
Haftanın Öne Çıkanları

SU FATURALARI VATANDAŞI BEZDİRDİ

2026-02-03 17:50 - GÜNDEM

ÇALINAN ALTINLARIN MİKTARI BELLİ OLDU

2026-02-06 12:41 - ASAYİŞ

KUYUMCU SOYGUNUNDA SICAK GELİŞME: 1 ŞÜPHELİ YAKALANDI

2026-02-06 17:06 - ASAYİŞ

BANKA HESABINI VEREN YANDI

2026-02-03 17:40 - GÜNDEM

SPOR LİSESİ BÖLGE ŞAMPİYONU

2026-02-06 17:35 - SPOR

İKİ FUTBOLCU TAKIMA GERİ DÖNDÜ

2026-02-06 16:42 - SPOR

SADETTİN ONUR: YERALTI SULARI TÜKENİYOR, TEHLİKE BÜYÜYOR

2026-02-03 17:45 - GÜNDEM

BELEDİYE YENİ PERSONEL ALIYOR

2026-02-04 17:53 - YEREL

23 YAŞINDAKİ GENÇ HAYATINA SON VERDİ

2026-02-08 08:38 - ASAYİŞ

ŞEYH SELMAN BAĞDU’DAN GAZETEMİZE VEFA ZİYARETİ

2026-02-08 16:48 - YEREL

İlgili Haberler

LİSE PROJELERİ BATMAN’DA YARIŞACAK

11:17 - EĞİTİM

ÖSYM YKS BAŞVURU TAKVİMİNİ AÇTI

10:30 - EĞİTİM

BATMAN ÜNİVERSİTESİ’NDE PROJE KÜLTÜRÜNE GÜÇLÜ ADIM

12:52 - EĞİTİM

IFEST 2026 İÇİN GERİ SAYIM

12:21 - EĞİTİM

ÖĞRENCİLERE ‘MEDYA VE İLETİŞİM’ EĞİTİMİ

13:05 - EĞİTİM

Günün Manşetleri

DEVA PARTİSİ HEYETİ SAHAYA İNDİ

12:02 - SİYASET

DSİ’DEN 5 İL İÇİN KRİTİK UYARI

11:59 - GÜNDEM

100 YILIN SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ HAYATA GEÇİYOR

11:52 - YAŞAM

KAZASIZ GÜN YOK!

10:18 - YEREL

4 BİN ÇOCUĞA KAHVALTI DESTEĞİ

10:09 - YAŞAM