Ramazan ayının birlik, beraberlik ve dayanışma duygularını güçlendirdiğini belirten Canalp, paylaşma ve yardımlaşmanın önemine dikkat çekti.
İhtiyaç sahiplerinin gözetilmesi, büyüklerin ziyaret edilmesi ve komşuluk ilişkilerinin güçlendirilmesinin bu ayın önemli sorumlulukları arasında yer aldığını ifade etti.
Vali Canalp, geçtiğimiz yıl valilik ve belediye iş birliğiyle 200 bin vatandaşla iftar sofralarında bir araya gelindiğini hatırlatarak, bu yıl da kentin farklı mahallelerinde bulunan 29 taziyeevi ile Necat Nasıroğlu Külliyesi’nde günlük 10 bin kişiye iftar verilmesinin planlandığını bildirdi.
Mesajında Ramazan ayının sabır, şükür ve merhamet duygularını pekiştirdiğini vurgulayan Canalp, ayın Batman’a, ülkeye ve tüm İslam âlemine sağlık, huzur ve bereket getirmesi temennisinde bulundu.